Tuhnutí krátce po zapnutí

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
bobbik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tuhnutí krátce po zapnutí

Příspěvek od bobbik »

Zdravím. Dostala se ke mne sestava od pribuznych a uz si s tim nevim rady.

Sestava pry zamrza ihned po zapnuti po zobrazeni ASUS bios boot obrazovky nebo tesne po.

Je to starsi sestava, cca 4 roky. MB ASUS P5N-E SLI, GK GIGABYTE GV-N250ZL-1GI, 2x OCZ PC2 6400 1GB RAM, procesor jsem zapomnel zkouknout kdyz to ve vyjimecnych pripadech 20s fungovalo, ale asi neni uplne podstatne.

Mne to nenabehlo vubec. Zbeznou kontrolou jsem zjistil, ze se netoci vetrak zdroje. Zdroj jsem vymenil za temer novy, ktery tu nahodou mam do rezervy o stejnem vykonu (400W).

Nyni sice sestava nabehne, ale konci tam kde bylo popsano vyse. Jednou se mi podarilo najet az do woken, ale zatuhlo to zahy. Tuhne to vazne ruzne. Napriklad i pri projizdeni biosu.

Zkusil jsem vymenit GK za tu z moji sestavy.. nepomohlo.
Prehazovani modulu RAM a vynechani pokazde jineho .. nepomohlo. (jinou DDR2 pamet bohuzel doma nemam)

Teplota procesoru vypada dobre.. 34 stupnu C.

Za jakykoliv napad jak dal budu rad..

Spatna deska? RAM?

Hladis//Spatna sekce - presun
Abit NF7-S, Athlon 2600+, 1GB DDR 400, Radeon 9600XT, Win XP PRO SP1 is history

Now on: Intel i5-760, Gigabyte P55a-UD3, GTX460 MSI Cyclone 768MB, Win 7 Ultimate 64bit, 4GB DDR3 1333Mhz
Kreatura
Nováček
Nováček

Re: Tuhnutí krátce po zapnutí

Příspěvek od Kreatura »

Zkus pořádně prohlédnout desku jestli nejsou nafouklý kondíky. Pokud se ti všechny zdaji v pořádku, nabootuj Linux nebo MiniWindows z DVD. Když ti to bude "mrznout" i tam, zkus pustit test na RAMky.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“