Zdroj - divné bzučení

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
krtekm
Začátečník
Začátečník

Zdroj - divné bzučení

Příspěvek od krtekm »

Takže, koupil sem si nový zdroj. Je to ULTRA POWER 460 Watts. Když sem ho zapojil do sítě a zapnul hlavní vypínačem, tak se začalo ozývat jakési bzučení. Je tiché a pravidelné. Myslím že nejde o nějakou krpu. Zajímalo by mě proč je to slyšet. Co to prostě způsobuje. A je to normální. Napište prosím své názory. Děkuji.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

některý zdroje to holt dělají, ale proč to už je moc fyziky, třeba můj adaptér u notebooku cvrdliká jako cvrček
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

Asi to bude dělat transformátor kterej tam je. Ale proc to nedělá jen kdž je zdroj v chodu to už netuším. Ale asi musí převádět napětí pořád, protože zdroj musí reagovat na zapnutí hlavního tlačítka při zapnutí kompu. Takže proto asi pořád bzučí. Nevím. Nechápu to. Je to úlet.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

I ve "vypnutém" stavu je jedna 5V větev "živá". Tzn. transformátor omezeně pracuje i tak.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Jde pravdepodobne o klasickych pristrojovych 50Hz,nic patologickeho.A delaji to i lepsi zdroje,treba nektery Fortrony
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

1)To s tou větví to je to co sem vlastně myslel. A pokud je právě na téhle větvi příliš malé napětí (proud), nelze zapnout pc a zdroj je tudíž k ničemu. To bylo jen tak mimochodem.

1)Tím pádem mě chceš lehce naznačit že ten zdroj není zase až tak moc kvalitní, kdž píšeš že to dělají i lepší zdroje. To snad ne. Jako já se v tom zase moc nevyznám, ale nasralo by mě kdybych si koupil šmejada. To jistě chápeš. Tady je odkaz na ten zdroj. Tak kdyztak napište co o něm soudíte. Abych věděl na čem sem. Alespoň.

http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47305
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

krtekm píše:1)To s tou větví to je to co sem vlastně myslel. A pokud je právě na téhle větvi příliš malé napětí (proud), nelze zapnout pc a zdroj je tudíž k ničemu.
Cože ? :? Tohle jsem trochu nepobral... Co tím chtěl básník říct ? :?
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

I ve "vypnutém" stavu je jedna 5V větev "živá". Jak si řekl. No a když je na téhle větvi malé napětí tak prostě ten zdroj nezapneš. Prostě to tak je. Když sem si přečetl tvoji reakci, tak sem si vzpoměl že to říkal známej (dost tomu rozumí). Měl sem totiž podobný problémy, ale nakonec to tím nebylo. Nevím jestli zapínání spolupracuje přímo s touto větví nebo s nečím jiným (s částí tišťáku). Ale podle ní se tento problém dá poznet. Já fakt nevím jak to valí. To neřeš. Prostě takhle nějak. Mě spíš teď zajímá kritika toho zdroje. Tak něco napište. To bzučení je asi vyřešený. Bude to dělat äsi to trafo. Ale je to haluz. Kdž du spát tak to prostě slyším. To mě sere a musím ho vypnout.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Jejda, ŠKODA DODO a Karel Bachor RETURNS!!!

Myslim že podivný bručení se vyřešilo a tím se vyčerpalo celé téma threadu...
Francie ... sladká Francie
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

krtekm píše:I ve "vypnutém" stavu je jedna 5V větev "živá". Jak si řekl. No a když je na téhle větvi malé napětí tak prostě ten zdroj nezapneš. Prostě to tak je. Když sem si přečetl tvoji reakci, tak sem si vzpoměl že to říkal známej (dost tomu rozumí).
Já vím, jak zdroj funguje, ale je to úplně jinak, než říkáš ty (nebo tvůj známej, kterej tomu dost rozumí)... :-) V pohotovostním stavu je pod napětím speciální 5V větev (označovaná jako 5V_SB), která napájí některé části desky (např. RTC, v případě zapnutého WOL třeba síťovku, v STR stavu paměti,...) Na ní není žádné malé, nebo velké napětí, na ní je pořád 5V. Ostatní větve jsou vypnuté. Když zmáčkneš tlačítko power, deska "spojí" vývod zdroje PW_ON (zelenej drát v ATX konektoru) s 0V a logika zdroje nahodí zbylé větve a PC se zapne. Dokud je PW_ON výstup spojen s 0V, zdroj běží. V okamžiku, kdy vypínáš PC, deska po ukončení OS dostane příkaz k vypnutí (resp. přechodu ACPI Sx stavu), "odpojí" výstup PW_ON od 0V větve a zdroj se shodí. Nic víc.

Celkem by mě zajímalo, co přesně říkal ten tvůj známej... :)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Me zdroj taky bzuci ale jenom s nektrejma deskama :) a nebo gdyz neni do zadny zapojenej a je zaplej mozna by prestal bzucet gdyby se pridal na SBvetev odpor(jako zatez) :)
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

Hmmmm, tak to je hafo zajímaví. Jako že bzučí jen s určitým typem desek. Tak to v tom případě teda fakt nechápu proč to tak je. Úlet.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

krtekm píše:Hmmmm, tak to je hafo zajímaví. Jako že bzučí jen s určitým typem desek. Tak to v tom případě teda fakt nechápu proč to tak je. Úlet.
na desce jsou také stabilizátory napětí a ne všechny desky je mají stejné :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

U tohohle zdroje to deskou nebude, protože bzučí i když je od desky odpojen a zapnut. Je to asi to trafo. Ale je divný že bzučí přerušovaně.

Prosím mrkněte na něj a hoďte sem nějakou kritiku o něm. Ať vím na čem sem. Ok Dík.

http://shop.pctuning.cz/DetailPage.asp? ... &CatId=152
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Mozna je to tim ze je na SB mala zatez
Mas doma nakej odpor tak 5Ohm 5W ? ze bys ho skusil zapojit do ty SB vetve jeslti to prestane (nektery zdroje to gelaj gdyz je mala zatez)
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

No zkusit bych to mohl. Ale fakt nevím která je SB vetev. Asi je to ta, která je aktivní i po vypnutí PC ale která to je fakt nevím. Fakt se v tom nevyznám. Jak vidím ty se v tom celkem orientujes. Tak poraď. Zní to totiš celkem smysluplně tak bych to testnul. A jak to mám taky zapojit napis. Ju. Dík.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Mel by to bejt fialovaj drat
tak dat gdzy je ten konektor vytazenej z desky mezi ten fialovej a nakej cernej ten odpor melo by to prestat piskat
krtekm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od krtekm »

A jaký by měl mírt ten odpor parametry. Není 5ohm málo.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

5Ohm na 5V je 1A to je tak akorat jeslti to ma SB vetev 3A to je 1/3 to je akorat akorat bacha chce to nakej 5W :twisted: nebo jeslit mas 10Ohm tak to taky muzes testnout
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“