Přehřívání notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Dava_C
Začátečník
Začátečník

Přehřívání notebooku

Příspěvek od Dava_C »

Ahoj, mám notebook HP Pavilion dv7-4350ec ( http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv7-4350ec-d227192.htm ). Mám v něm SSD Intel 320 a Win 8. Už několik měsíců mám problém s přehříváním. Popíšu. Zapnu noťas, pár minut serfuju po běžných stránkách (né youtube atd) a po chvílí začne notebook topit a zrychlovat se ventilátor a to i když jen zapnu internet a notebook odložím. O minutu později už jede na max a notebook (levá půlka) je tak horký, že se ho nemůžu ani dotknout a už nepřestane (místnost vytopí během pěti minut a na klíně ho neudržím), ventilátor furt na max i když ukončím všechny aplikace. Vytížení procesoru 0-1%. Zkoušel jsem mít třeba jen jednu záložku a zkoušel jsem i různé prohlížeče IE, Chrome, Opera, Firefox. Ale vždy to po pár minutách udělá. Vsázím na dedikovanou grafiku AMD/ATi, ale žádný program typu gpu-z, everest a různé monitory nedokáží přečíst teplotu dedikované grafiky. Nepomohlo ani vrácení OS na Win 7. Dělá to i na čisté instalaci Win s nainstalovaným prohlížečem.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Re: Přehřívání notebooku

Příspěvek od orgasmic »

Zkus jeste asi nejlepsi program HWiNFO na mereni teplot.
Jinak sundej spodni kryt a zkus vycistit chlazeni...je mozne, ze tam mas bordel.
Kdyz nepomuze, tak sahni na heatsink po zapnuti notebooku, jestli je studeny nebo teply.
Kdyz bude hrat, tak prepastuj CPU a GPU kvalitni pastou.
Kdyz bude studeny, tak je v riti.
Asus Rog Strix G18
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“