Dobrý den chtěl bych přetaktovat můj stařičký AMD athlon II X2 240 a jsem začátečník potřeboval bych od vás poradit jaký program by pro mě jakožto lajka byl dobrý kdyztak nejaky strucny navod
Grafická karta: HD 6770
Základní deska:Asus M2N68-AM plus
RAM: Kingston 4gb ddr2
Zdroj: FORTON FSP400-60APN 400W
Spíš bych od někoho potřeboval nějaké polopatické vysvětlení na nějákem chatu či skype samozdrejme nekterym vecem rozumim ale prakticky jsem to nikdy neskousel ani v biosu jsem nikdy nepracoval
Naposledy upravil(a) blizzardik dne pon 24. čer 2013, 18:32, celkem upraveno 2 x.
Se na to vykasli, jestli jsi linej studovat navod.
Muzes klidne zkouset metodu pokus omyl pokud ti to prijde jako rychlejsi reseni.
Je to neco za neco. Neco se naucis a treba popozenes vykon.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Když už je tohle téma, rád bych se zeptal, jak moc je důležité mít aktuální BIOS desky.
Je to prakticky jediná věc, kterou něco opravdu riskujete (když pominu to, že se překliknete v BIOSu). Chci koupit nový PC a ten můj trochu popohnat, ale je nezbytné aby tento fungoval, tak se trochu toho BIOSu bojím.
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
Na flashování biosu opravdu nic není. Jediný risk je to, že uděláš špatně něco ty (nahraješ nesprávný bios, použiješ vadnou flashku....). Že by zrovna v tom okamžiku vypluli proud je asi tak pravděpodobné, jako že tě srazí auto. Podmínkou k taktování to určitě není, ale je to lepší s toho důvodu, že výrobce do nových verzí přidává užitečné věci navíc, nebo opravuje chyby. Navíc tvoje deska by měla mít dual bios, takže pokud se ti i přes to všechno podaří něco podělat, tak je možné použít zálohu původního biosu a vše napravit....
No, slyšel jsem i o případech, kdy bylo nahrávání BIOSu přerušeno tak nešikovně, že nepomohl ani DUAL , ale to je možná extrém... No, tak já to zkusím. Trochu mám sice strach, ale to je možná nakonec dobře .
Základní deska:Gigabyte GA-880GA UD3H Procesor:AMD Phenom II X4 925 + GELID Solution Tranquillo Operační paměť:Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Grafická karta:Sapphire HD 6850 Toxic 1GB GDDR5 Pevný disk:WesternDigital 250GB + Samsung SpinPoint F3 - 1TB Zdroj:Seasonic SS-550ET-F3 500W Bronze Skříň:CoolerMaster Elite 430 + Scythe KM03-BK Kaze Master Pro 5,25" + 3× Fractal Design 120mm Silent Series R2 + Coolermaster BC 120 Blue 120mm Operační systém:Windows 7 64bit
No tak jsem studoval tak 4 hodiny abych si byl jist ze neco malo chapu a prakticky to udelal dostal jsem se do BIOSU ale v nem je vsechno jinak nez jsem cetl hrabal jsem se v tom a nasel jsem nekde zahrabane navyseni vykonu procesoru o 12% toverne takze ted to má 3,1 Ghz a je to stabilní ale nikde nebyl pristup k tomu ovladani rucne chtel jsem se proto zeptat na dve veci myslíte ze musim sehnat novou verzi biosu nebo je problem kompletne v mi desce ? A ta dalsi je kolik bych z toho mel tak vytahnout aby moje graficka karta tak nezaostavala a spustil jsem hry narocne na procesor jako GTA IV bez tak low FPS
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Koukal jsem po lepsim procesoru ktery pracuje i se starsi deskou a pameti a nasel jsem AMD Phenom II X4 965 myslite ze má cenu ho koupit a dát do sestavy kterou uz mám ?
Záleží jak moc si náročný, problém je v tom, že jak pozná člověk víc, tak nemá dost . Každopádně s 965BE, pokud s tím co máš vydržels do teď, to bude jednoznačně posun do předu. Chtělo by to ale aspoň GTX660 (nebo ekvivalent AMD) k tomu CPU, aby jsi si GTA4, nebo i jiné hry zahrál schopně. Mě při vysokých detailech CPU u GTA4 nestíhá kolikrát i teď. A to se chystá GTA5. Celkově v zato by to nějaký rok zas vydrželo. Pokud se spokojíš s nižšími detaily a nemusíš vše na ultra max., tak to stačit bude. OC stávajícího CPU ti opravdu k ničemu moc nepomůže, jedině k tomu, že budeš mít dobrý pocit s toho, že se ti něco povedlo.....