bootovací systém na 8 GB flash

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

bootovací systém na 8 GB flash

Příspěvek od jiriczek234 »

Ahoj,
jelikož mi v notebooku odešel HDD a já mám nyní jen stolní PC, rád bych notebook rozběhal bez nějakých financí... Jedná se o 4 roky starý HD ProBook 4510s. Bootování z USB je možné. A moje představa je taková, že na PC si udělám něco, co už bude nainstalované a já zapnu notebook a budu na něm moc pracovat (pouze tvorba webu, nic víc, takže místo stačí...) Myslíte, že to nějak půjde? Protože se mi ten notebook nechce vyhazovat, když je funkční, pouze nemá HDD... Problém je, jak nainstalovat jakýkoliv OS.. Nejspíše nějakou distribci linuxu, ale poraďte, co je podle vás top... :)
Děkuji za rady.
nou
Začátečník
Začátečník

Re: bootovací systém na 8 GB flash

Příspěvek od nou »

napal na DVD nejake Linux distro. strc do toho notebooku ten USB kluc a spsuti instalaciu. normalne naistaluj pricom ale vyber ten USB kluc. mozno bude treba vybrat pokrocile moznosti vyberu particie. neviem ako su na to ale dnesne USB kluce s prepismi a wear levelingom pretoze ti moze rychlo odist ten kluc.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: bootovací systém na 8 GB flash

Příspěvek od Krteq »

Tady je videonávod - Install Ubuntu to USB Stick With Ubuntu Live CD. Obdobné postup bude i s LiveCD jiných distribucí.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“