Centrino 1.5 dothan

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

PAN_Kravata
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Centrino 1.5 dothan

Příspěvek od PAN_Kravata »

Zdravim, kdyz si spustim nejaky programek na test CPU tak mi to hodi takt jenom 1000MHz ale procesor ma mit takt 1500MHz nevite v cem muze byt problem jestli to neni treba nejakym rezimem ktery se da vypnout nebo neco takoveho, diky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

šetřící režim Pentia M, prostě když to není třeba, tak snižuje takt a umí i povypínat nějaké svoje okruhy, ničemu to nevadí, když to je potřeba, tak zase zabere
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

pavel.minarik píše:šetřící režim Pentia M, prostě když to není třeba, tak snižuje takt a umí i povypínat nějaké svoje okruhy, ničemu to nevadí, když to je potřeba, tak zase zabere
Divny ale je, ze prave ten test CPU, by mel ten procesor dost znacne vytizit a on by mel zvysit vykon na maxim - pokud teda dotycny nepozil nejake CPU info...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aha sakriš, to jsem jaksi nechytil, já myslel, že je to nějaký informátor o frekvenci a ne zátěžový test
když to pouštíš jedeš na baterku nebvo ze sítě?
PAN_Kravata
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAN_Kravata »

tak nevim omlouvam se ale asi jsem se spatne vyjadril ja.Ja jsem spustil program CPUz jenom mi to hodilo momentalni takt procesoru.ALe vsiml jsem si ye kdyz mam notebook zapojeny v elektricke siti tak to jede na plny takt, jak to odpojim a jedu na baterie tak se mi takt snizi
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ok, a takhle přesně se to má chovat
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmmm, no to se teda moc to centrino nepodtaktovava, stacilo by nejakych 500MHz , ale i tak je speedstep vychytavka, velice jsem si ji oblibil u P4M
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Depak, kdyz mas zaplz treba jen winy a surfujes po nete, tak tam mily Centrino hodi nejakejch 296Mhz a nebo i trochu vice - pak se cek nesmi divit, ze to tak dlouho vydrzi...
vikos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikos »

ahoj, mám opačný problém. mám ASUS A3526 s celeronem M, nenašel jsem nikde utilitku pro podtaktování CPU- manuálně. pod Linuxem je toho na netu kupa ale pro win jsem nic nenašel. když mám notes na přednášce ,a jen píšu, tak nepotřebuju aby mi to jelo na max - stačí mi třeba 500-600 MHz

pokud to někomu pomůže, tak tady je sestava notes
Model ASUS A3500N, procesor Intel Pentium M, frekvence 1.6GHz, OS Windows XP Pro, LCD 15" 1024x768, paměť 512MB,pevný disk 60GB, otáčky 4200rpm, optická mechanika DVD±RW, síťová karta WLAN + LAN 10/100, modem interní 56kb/s, grafika sdílená, polohovací zařízení TouchPad, CMOS kamera, čtečka karet, USB2.0, FireWire, infra, zvláštní výbava: brašna+myš, šasi - plast, váha 3Kg, výdrž na baterie 4 hodiny.
abraka dabra,čáry máry... a je to fuč:)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

vikos píše:ahoj, mám opačný problém. mám ASUS A3526 s celeronem M, nenašel jsem nikde utilitku pro podtaktování CPU- manuálně. pod Linuxem je toho na netu kupa ale pro win jsem nic nenašel. když mám notes na přednášce ,a jen píšu, tak nepotřebuju aby mi to jelo na max - stačí mi třeba 500-600 MHz
Pokud mas CeleronM, tak ten by se mel podtaktovavat taky sam v zavislosti na vytizeni. Pokud se ti to nedeje (cemuz se divim), tak doinstaluj drivery, co si k tomu notebooku dostal... Jinak manualni nastaveni frekvence sem pod wokna takuy nevidel (mozna proto, ze ta automatika je opravdu spolehliva).
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

vikos píše:ahoj, mám opačný problém. mám ASUS A3526 s celeronem M, nenašel jsem nikde utilitku pro podtaktování CPU- manuálně. pod Linuxem je toho na netu kupa ale pro win jsem nic nenašel. když mám notes na přednášce ,a jen píšu, tak nepotřebuju aby mi to jelo na max - stačí mi třeba 500-600 MHz

pokud to někomu pomůže, tak tady je sestava notes
Model ASUS A3500N, procesor Intel Pentium M, frekvence 1.6GHz, OS Windows XP Pro, LCD 15" 1024x768, paměť 512MB,pevný disk 60GB, otáčky 4200rpm, optická mechanika DVD±RW, síťová karta WLAN + LAN 10/100, modem interní 56kb/s, grafika sdílená, polohovací zařízení TouchPad, CMOS kamera, čtečka karet, USB2.0, FireWire, infra, zvláštní výbava: brašna+myš, šasi - plast, váha 3Kg, výdrž na baterie 4 hodiny.
Přepni si režim spotřeby na profil Minimální spotřeba.

Z mé zkušenosti to funguje takto: profil Doma nebo kancelář - stále max. frekvence; profil Přenosný počítač - v závislosti na spuštěných aplikacích a na tom, jestli jede ze sítě nebo ne, se reguluje takt; Minimální spotřeba - podtaktuje se na nejnižší možnou frekvenci - 600 MHz.
Veterán
outlier
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od outlier »

Nevite nekdo, kde by mohli byt nejaky pekny benchmarky na mobilni procesory? Premyslim, ze po Vanocich koupim notebook. A nevite jak odhadnout vykon Centrina - na stejny frekvenci by mel byt vykonejsi nez PIV, snad se to ma nasobit nejakym koeficient, ci co.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Ahaa, ses ftipalek... Zadny koeficientem se to nenasobi - proste centrino ma silnejsi MHz jak klasicka p4. Ale pokud se rozhodujes pro notebook, tak si ujasni, co od nej chces - pokud mobilitu, pak je centrino jasna volba, pokud neco jinyho, tak se zamysli nad tim, jestli ma to centrino za ty prachy navic smysl, kdyz to stejne nevyuzijes...
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no centrino je nechutne nadupany, pro predstavu 2,1 dothan byl na tom jako A64 3800+ , takzepodle me ja nejaka 1,7 asi jako p4 2,6-3,0, je to nechutne vykony
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Dothan je na stejné frekvenci témeř 2x výkonnější než P4. Záleží na aplikaci. Čili ten koeficient se pohybuje někde kolem 1,8.

BTW, nevíte někdo o softu, kterým by se dalo u Pentií-M taktovat FSB pod Winama? ClockGen nefunguje.
Veterán
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Spectral píše:Dothan je na stejné frekvenci témeř 2x výkonnější než P4. Záleží na aplikaci. Čili ten koeficient se pohybuje někde kolem 1,8.
No ze prave desne zalezi na ty dany aplikaci, proto se zadnej koeficient nepouziva.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

kde se dá koupi tenhle CPU a k němu daska? :)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

mina píše:
Spectral píše:Dothan je na stejné frekvenci témeř 2x výkonnější než P4. Záleží na aplikaci. Čili ten koeficient se pohybuje někde kolem 1,8.
No ze prave desne zalezi na ty dany aplikaci, proto se zadnej koeficient nepouziva.
No jasně, ale pro základní představu to stačí.
Veterán
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Digitaldoom píše:kde se dá koupi tenhle CPU a k němu daska? :)
No tak tohle CPU se da koupit treba tady http://petracomp.netdirect.cz/Default.a ... &TYPTREE=1 :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Palec123 píše:
Digitaldoom píše:kde se dá koupi tenhle CPU a k němu daska? :)
No tak tohle CPU se da koupit treba tady http://petracomp.netdirect.cz/Default.a ... &TYPTREE=1 :wink:
hmmm super cena :) a já chtěl kupovat P4 prescota za 6000,- :( ;)
no ale k němu potřebuju ještě desku....ta se dá koupit kde? :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“