notebook na vysokou školu - CAD a hry
Moderátor: Don
- stylow
- Nováček
-
notebook na vysokou školu - CAD a hry
Dobrý den, vím že už se to tu řešilo několikrát, bohužel v jiné rozpočtové hladině, nebo s jinými nároky a proto bych potřeboval pomoc. Ke konci prázdnin hodlám koupit ntb na vysokou školu.
**********obecný popis
Rozpočet
22 000 - 24 000,-
Velikost
Chci něco přenosného ale s velkou plochou pro práci. Tedy 15" - 17"
Preferujete nějaké značky?
Nic momentálně nepreferuji (mám desktop toto bude první notebook), ale zatím ve výběru váhám mezi Lenovo a MSI.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Nejvíce využiji ntb na CAD aplikace, hry, office, hudbu & filmy.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
NTB bude denně přenášený do školy.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Tak hry bych chtěl hrát pokud možno FullHD alespoň na střední detaily, většinu těch co vychází na podzim. + hraju Battlefield 3, Bioshock Infinite, AC 3 atp.
Výdrž baterie
Stačí 3hod při kancelářské práci. V zátěži bude vždy připojen do sítě.
Jaký operační systém?
Windows 7 , snad přežiju i Windows 8, nebo pokud je to možné v cenové relaci tak W7 OEM k ntb bez OS.
Displej
16:9
FullHD 1920 x 1080
preferuji matný
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Měl by vydržet alespoň 3 roky, ale 5 by bylo ideální.
Momentálně mám v oku tyto modely:
Lenovo Y500 i5, 8GB RAM, 16GB SSD, SLI GTX650M
Y500 preferuji kvůli SLI, to však využiju jen ve hrách, nemýlím li se. Tj. do CADu bude slabší po grafické stránce i kvůli procesoru ... ? Je to pravda, má s tím někdo zkušenosti? Jak moc je znát rozdíl dvě a čtyři jádra? A vadí mi lesklý display - má s tímto konkrétním někdo zkušenosti?
Lenovo Y580 i7, 8GB RAM, 16GB SSD, GTX66M
Y580 je čtyřjádro a grafika samostatně vydá více výkonu, opět problém jak moc to poznám v CADu a naopak o kolik to bude slabší při hraní? Jako malé bezvýznamné plus (proti Y500) vidím i mechaniku. Opět lesklý display. Prý má problémy s přehříváním a následným throttlingem a s neustále přihřátým HDD.
MSI GE60 i7, 8GB RAM, GTX660M
MSI postrádá SSD (hodlám dokupoval větší, i do lenova, na systém - aspoň 128GB, takže to vyjde nastejno jestli ho teď má či nemá), na druhou stranu oproti Lenovo se mi lépe pracuje s klávesnicí (nedá se ta steelseries narvat do lenova? ), váží jen 2,5kg a je tenčí > ?lepší na přenášení. A co hlavně - MÁ MATNÝ DISPLAY!! Kvalitní zvuková karta je plus (taky jen malé bezvýznamné). Dále mě zaujal dočasný takt grafiky - prý snad až nad úroveň GTX570M - má s tím někdo zkušenosti? Prý se lehce hřeje? ale to zpraví podložka kterou budu kupovat na 100%. Se*e mě ten infantilní design a lesklé víko - tzv. otiskochytač.
Svolejte velkou indiánskou schůzi a nechť se najde šaman, který rozlouskne mé "trilema". Uvítal bych i tipy od vlastníků těchto ntb.
Jsem však i otevřený alternativním návrhům.
Předem děkuji za pomoc.
stylow
**********obecný popis
Rozpočet
22 000 - 24 000,-
Velikost
Chci něco přenosného ale s velkou plochou pro práci. Tedy 15" - 17"
Preferujete nějaké značky?
Nic momentálně nepreferuji (mám desktop toto bude první notebook), ale zatím ve výběru váhám mezi Lenovo a MSI.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Nejvíce využiji ntb na CAD aplikace, hry, office, hudbu & filmy.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
NTB bude denně přenášený do školy.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Tak hry bych chtěl hrát pokud možno FullHD alespoň na střední detaily, většinu těch co vychází na podzim. + hraju Battlefield 3, Bioshock Infinite, AC 3 atp.
Výdrž baterie
Stačí 3hod při kancelářské práci. V zátěži bude vždy připojen do sítě.
Jaký operační systém?
Windows 7 , snad přežiju i Windows 8, nebo pokud je to možné v cenové relaci tak W7 OEM k ntb bez OS.
Displej
16:9
FullHD 1920 x 1080
preferuji matný
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Měl by vydržet alespoň 3 roky, ale 5 by bylo ideální.
Momentálně mám v oku tyto modely:
Lenovo Y500 i5, 8GB RAM, 16GB SSD, SLI GTX650M
Y500 preferuji kvůli SLI, to však využiju jen ve hrách, nemýlím li se. Tj. do CADu bude slabší po grafické stránce i kvůli procesoru ... ? Je to pravda, má s tím někdo zkušenosti? Jak moc je znát rozdíl dvě a čtyři jádra? A vadí mi lesklý display - má s tímto konkrétním někdo zkušenosti?
Lenovo Y580 i7, 8GB RAM, 16GB SSD, GTX66M
Y580 je čtyřjádro a grafika samostatně vydá více výkonu, opět problém jak moc to poznám v CADu a naopak o kolik to bude slabší při hraní? Jako malé bezvýznamné plus (proti Y500) vidím i mechaniku. Opět lesklý display. Prý má problémy s přehříváním a následným throttlingem a s neustále přihřátým HDD.
MSI GE60 i7, 8GB RAM, GTX660M
MSI postrádá SSD (hodlám dokupoval větší, i do lenova, na systém - aspoň 128GB, takže to vyjde nastejno jestli ho teď má či nemá), na druhou stranu oproti Lenovo se mi lépe pracuje s klávesnicí (nedá se ta steelseries narvat do lenova? ), váží jen 2,5kg a je tenčí > ?lepší na přenášení. A co hlavně - MÁ MATNÝ DISPLAY!! Kvalitní zvuková karta je plus (taky jen malé bezvýznamné). Dále mě zaujal dočasný takt grafiky - prý snad až nad úroveň GTX570M - má s tím někdo zkušenosti? Prý se lehce hřeje? ale to zpraví podložka kterou budu kupovat na 100%. Se*e mě ten infantilní design a lesklé víko - tzv. otiskochytač.
Svolejte velkou indiánskou schůzi a nechť se najde šaman, který rozlouskne mé "trilema". Uvítal bych i tipy od vlastníků těchto ntb.
Jsem však i otevřený alternativním návrhům.
Předem děkuji za pomoc.
stylow
- orgasmic
- Začátečník
-
- stylow
- Nováček
-
Re: notebook na vysokou školu - CAD a hry
to orgasmic: Děkuju. Takže ten výkon v CADu nebude moc špatný? ... Nepoužívá tu někdo tu y500 na CAD?
Kdy bude Y510 s i5?
Kdy bude Y510 s i5?
- orgasmic
- Začátečník
-
Zalezi jak slozite sestavy budes v CADu delat? Jen 2D nebo i solid?
U nas na skole byli lidi i s integrovanymi GPU a fungovali
Vyhodou je FullHD display.
Y510p by melo byt ke konci prazdnin.
Core i7 Haswell se uz prodavaji a Core i5 budou co nejdrive.
Jen se umele ceka, az se vyprazdni sklady prodejcum se starymi modely.
U nas na skole byli lidi i s integrovanymi GPU a fungovali
Vyhodou je FullHD display.
Y510p by melo byt ke konci prazdnin.
Core i7 Haswell se uz prodavaji a Core i5 budou co nejdrive.
Jen se umele ceka, az se vyprazdni sklady prodejcum se starymi modely.
Asus Rog Strix G18
- stylow
- Nováček
-
Tak chci s tím prolézt Teoretický základ strojírenství (3 roky) + zaměření konstruktér od druháku, takže hádám, že budu dělat i 2D, 3D solid prostě všechno
No jo ... ty obchodní tahy ... hrůza
Ale to zas bude pálka jako uváděcí cena ne? Teda i7 Haswell jsou +2k nad i7 Ivy.
No jo ... ty obchodní tahy ... hrůza
Ale to zas bude pálka jako uváděcí cena ne? Teda i7 Haswell jsou +2k nad i7 Ivy.
Naposledy upravil(a) stylow dne pon 8. črc 2013, 22:52, celkem upraveno 1 x.
- tmaven
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
jestli to chces az ke konci prazdnin, tak to tedka neres.. za 2 mesice se zmeni jak ceny tak nabidka
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- stylow
- Nováček
-
Taky fakt, ale vzhledem k tomu, že Y500 pomalu odchází a má jej nahradit dražší Y510p, kdoví jestli si to budu moct dovolit a krom toho odjíždím z domova už v půli července takže možná budu kupovat už za necelý měsíc. Takže se těch Haswellů asi nedočkám. To se omlouvám za mystifikaci - mělo to být do konce prázdnin.
BTW už někdo má ten HASWELL? O kolik se prodloužila pracovní doba např. s internetem?
BTW už někdo má ten HASWELL? O kolik se prodloužila pracovní doba např. s internetem?
- orgasmic
- Začátečník
-
Y510p není v žádném případě dražší.
Stojí stejně jako stála Y500 s i7.
Ceny budou normální.
Výdrž je o max 10% vyšší.
Stojí stejně jako stála Y500 s i7.
Ceny budou normální.
Výdrž je o max 10% vyšší.
Asus Rog Strix G18
- stylow
- Nováček
-
No tak koukám, že ten haswell koneckonců nic moc a spíše nic než moc nového nepřinesl.
Y500 26 999,-
Y510p 28 999,-
Já tam vidím rozdíl 2k i7 Ivy a i7 Haswell. V pravdě je třeba poznamenat, že tam jsou i jiné vnitřnosti např. více RAM a o generaci novější grafiky, ale když přijdou i5 Haswell, tak mi neříkejte, že to tam nebude podobně a že cena Y510p i5 se stejně nebude pohybovat 2k nad Y500 i5.
Y500 26 999,-
Y510p 28 999,-
Já tam vidím rozdíl 2k i7 Ivy a i7 Haswell. V pravdě je třeba poznamenat, že tam jsou i jiné vnitřnosti např. více RAM a o generaci novější grafiky, ale když přijdou i5 Haswell, tak mi neříkejte, že to tam nebude podobně a že cena Y510p i5 se stejně nebude pohybovat 2k nad Y500 i5.
Naposledy upravil(a) stylow dne pon 8. črc 2013, 22:52, celkem upraveno 1 x.
- orgasmic
- Začátečník
-
Srovnavas jabka a hrusky.
Kdyz prisla Y500 s i7 poprve na trh, tak nestala to, co ted
Kdyz prisla Y500 s i7 poprve na trh, tak nestala to, co ted
Asus Rog Strix G18
- stylow
- Nováček
-
To máš pravdu. Ale já to beru z pohledu konzumenta co si vybírá notebook. Ne z pohledu ekonoma, či někoho jiného, kdo sleduje cenu měnící se v čase.
Teď je rozdíl 2k u i7 a jestli bude 2k rozdíl i u i5 tak si to prostě nemůžu dovolit .
Teď je rozdíl 2k u i7 a jestli bude 2k rozdíl i u i5 tak si to prostě nemůžu dovolit .
- orgasmic
- Začátečník
-
Nebo tyto jsou vyborne
http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-772g-7 ... 83/produkt
http://www.czc.cz/acer-aspire-v5-573g-5 ... 23/produkt
http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-772g-7 ... 83/produkt
http://www.czc.cz/acer-aspire-v5-573g-5 ... 23/produkt
Asus Rog Strix G18