Chlazení pamětí Radeon 9800Pro od Sapphire
Moderátor: morke
- Dictator
- Nováček

-
Chlazení pamětí Radeon 9800Pro od Sapphire
Náhodou jsem dal prst na paměti (hynix 2,8) a spálil se. Je to normální, karta je pár dní stará a jede na default frekvenci? Teplotu odhaduji tak na 60-75 stupňů . Taky by mě zajímalo, jestli je můžu taktovat, teda aby se neuvařily nebo pomůže nějaký pasiv na paměti (dík za případný tip). A poslení dotaz se týká Vga silenceru, jestli opravdu tak dobře chladí a jestli to pak půjde víc taktit nebo ne. Jádro mám R350.
- Wiruz
- Pokročilý

pameti palej dost, pasivky se hodit budou, ale neni to nutnosti ani pro OC, jen se jim zkrati zivotnost, ale tak stim se pri OC pocita, jinak pri lepsim chlazeni jadra pujde asi dost dobre nataktit, jsou kousky co jdou na 420-450Mhz
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- f3Rd@
- Začátečník

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Já mam toto a jsem spokojen.Koupíš to na TNtrade!
http://www.eastnet.cz/www.tntrade.cz/ce ... s1_c_p.jpg
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

Klik za to chtej? Neni lepsi koupit si v bazaci nakej starej chladic a rozrezat hoDzin píše:Já mam toto a jsem spokojen.Koupíš to na TNtrade!
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Dictator
- Nováček

-
Jo a ještě jsem zjistil, že takt je pouze 378/675, to je u Sapphire normání, že dávají na trh podtaktovaný karty v týhle cenový třídě? Je to jen pár megaherzů, ale sere to, zvlášť ,když na webu, kde jsem karto objednával, mají striktně uvedeno 380/680.
PS Ty pasivy se mi zdaji dost drahy, protože například chlač na tranzistor koupíš doslova za několik kaček a tak asi někdo (zalman) parádně vydělává.
PS Ty pasivy se mi zdaji dost drahy, protože například chlač na tranzistor koupíš doslova za několik kaček a tak asi někdo (zalman) parádně vydělává.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To je normální, to máme všichniDictator píše:Jo a ještě jsem zjistil, že takt je pouze 378/675, to je u Sapphire normání, že dávají na trh podtaktovaný karty v týhle cenový třídě? Je to jen pár megaherzů, ale sere to, zvlášť ,když na webu, kde jsem karto objednával, mají striktně uvedeno 380/680.
Vždycky je to trochu nadhodnocený.
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý