HELP -> SMC Barrricade 7004VBR + OvisLink WL 1120 AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HELP -> SMC Barrricade 7004VBR + OvisLink WL 1120 AP

Příspěvek od pedro »

Zdravim,

Chtěl Vás požádat o radu ohledně těchto zařízení.
Doma mám SMC Baricade a na něj přopejen internet a přes něho to jde do 3 kompů. Teď jsem si koupil toho Ovislinka, který jsem připojil k poslednímu výstupu na tom routeru. Všechno hned fungovalo, ale nemohu se dostat do webového rozhraní toho AP a to ze žádného kompu :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

pingneš si na jeho IP? co říká uživatelská příručka? vidíš jeho MAC adresu v statusu Barricady (že dostal přidělenu IP?)
to může být lecčíms, chce to pořádnou diagnostiku problému

podívej se jak je defaultně to ap nastaveno (bude to v příručce)
kdyžtak si ho připoj přímo k síťovce komplu, kompl nastav tak aby se s ním dalo komunikovat, proveď potřebné změny (mód, IP, atd.) a pak ho připoj k routeru
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pingneš si na jeho IP?
Ano
co říká uživatelská příručka?
1. Start your computer. Connect an Ethernet cable between your computer and the Wireless Access Point
2. Make sure your wired station is set the same subnet mask as the Wireless Access point, i.e. 192.168.100.12
3. Start your WEB browser. In the Addres box, enter the following:
HTTP://192.168.100.252
vidíš jeho MAC adresu v statusu Barricady (že dostal přidělenu IP?)
MAC adresu ne, ale vidim tam ten notebook, že dostal IP
to může být lecčíms, chce to pořádnou diagnostiku problému

kdyžtak si ho připoj přímo k síťovce komplu, kompl nastav tak aby se s ním dalo komunikovat, proveď potřebné změny (mód, IP, atd.) a pak ho připoj k routeru
???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sorry, ale dokud neuděláš tohle
tak se nehneme dál, a místo otazníků radši napiš co Ti není jasné, než mě přestane bavit Ti odpovídat
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pavel.minarik píše:sorry, ale dokud neuděláš tohle
tak se nehneme dál, a místo otazníků radši napiš co Ti není jasné, než mě přestane bavit Ti odpovídat
Wireless Access Point's defaults settings:

Device name: Wireless AP
SSID: Default value: 802_11b_SSID
Channel: 11
WEP: Disabled
IP Address: 192.168.100.252

Tohle je tam přesně napsané :oops:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

zober jeden sietovy kabel, prepoj ten ovislink s tvojim pc priamo, natukaj adresu http://192.168.100.252 a uvidis...ak by neslo, skus telnet 192.168.100.252 aalebo niekde tam bude taka finta(mrkni navod) na vyresetovanie do povodnych nastaveni, pohladaj to
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

johny128 píše:zober jeden sietovy kabel, prepoj ten ovislink s tvojim pc priamo, natukaj adresu http://192.168.100.252 a uvidis...ak by neslo, skus telnet 192.168.100.252 aalebo niekde tam bude taka finta(mrkni navod) na vyresetovanie do povodnych nastaveni, pohladaj to
Problém na 50 % vyřešen :-). Nastavil jsem IP adresu na 192.168.100.250 . A potom ještě masku na 255.255.255.0 . A už to fungovalo.

Ale teďka mám další problém. A to ten že když napíšu tuto konkrétní adresu, tak mi negunguje internet :-(. Mám totiž defaultně nastaveno na zjišťování automaticky.

A ještě bych se chtěl zeptat, jak zabezpečit tu bezdrátovou síť (filtrování MAC adres, šifrování, ....), jsem v tom nováček :-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a co takhle nastavit na tom AP nejakou jinou IP adresu ktrea bude sedet do rozsahu pouzivaneho ve Tve siti za routerem? :oops:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pavel.minarik píše:a co takhle nastavit na tom AP nejakou jinou IP adresu ktrea bude sedet do rozsahu pouzivaneho ve Tve siti za routerem? :oops:
Díky moc. Problém vyřešen :-). Možná ještě kdybyste mi poradili jaké nastavit to zabezpečení sítě :-)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

pedro píše: Díky moc. Problém vyřešen :-). Možná ještě kdybyste mi poradili jaké nastavit to zabezpečení sítě :-)
Firewall>Mac filter :wink:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

m.h.l píše:
pedro píše: Díky moc. Problém vyřešen :-). Možná ještě kdybyste mi poradili jaké nastavit to zabezpečení sítě :-)
Firewall>Mac filter :wink:
Tím asi myslíš zabezpečení na tom routeru. To je bezpečné, já bych spíše chtěl vědět jak zabezpečit to AP - někde jsem četl něco o šifrování a nebo také MAC filter :-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

však a co Ti asi m.h.l radí? MAC filter na tom AP :wink: MAC filter na routeru je jaksi k ničemu, předpokládám, že bys asi poznal kdyby Ti někdo cizí vlezl do bytu a připojil se do Tvýhou routeru :lol:
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pavel.minarik píše:však a co Ti asi m.h.l radí? MAC filter na tom AP :wink: MAC filter na routeru je jaksi k ničemu, předpokládám, že bys asi poznal kdyby Ti někdo cizí vlezl do bytu a připojil se do Tvýhou routeru :lol:
To bych snad zjistil :oops: . Jen tak okrajově jsem kdesi slyšel že jde ty adresy klonovat :), ale to asi v takove pr.... jako je Bruntal nehrozi :). Teďka spiš řeším jiný problém:

Doma mám 3 normální stolní PC z toho na dvou jsou připojeny tiskárny. Všechny 3 PC jsou připojeny na router. NA posledním výstupu na routeru je připojena AP a na to AP přes vzduch (wifi) je notebook. Ze všech stolních PC můžu tisknout přes síťové tiskárny, ale na notebooku nefunguje ani jedna :-(. Nenapadá Vás nějaké řešení ???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MEGA LOL bruntál a klonování MAC adresy? funkce klonování mac adresy umí routery, třeba ta Barricade, abys mohl dát místo své síťovky ten router a net šlapal dál, provideři to mají právě většinou vázaný na MAC síťovky

teď k tomu tisku, no otázka je jestli za to může AP nebo to máš blbě nakonfigurovaný ve windows, podle mě spíš to druhý, ke sdíleným prostředkům (adresáře) těch ostatních pc se z nb dostaneš?
pedro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedro »

pavel.minarik píše:MEGA LOL bruntál a klonování MAC adresy? funkce klonování mac adresy umí routery, třeba ta Barricade, abys mohl dát místo své síťovky ten router a net šlapal dál, provideři to mají právě většinou vázaný na MAC síťovky

teď k tomu tisku, no otázka je jestli za to může AP nebo to máš blbě nakonfigurovaný ve windows, podle mě spíš to druhý, ke sdíleným prostředkům (adresáře) těch ostatních pc se z nb dostaneš?
Bezproblému se tam dostanu - ono totiž já když vytvořím tu síťovou tiskárnu na notebooku a nakonfigurujuji tak všechno jede ale po restartu NB to už zase nefunguje :oops:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“