Náhlý nárůst pingu při stahování?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
maxskater
Nováček
Nováček

Náhlý nárůst pingu při stahování?

Příspěvek od maxskater »

Zdravím, cca před týdnem jsem si nechal vyměnit přijmač Wispstation5 za novější Nanostation Loco M5 a všiml jsem si velkého nárůstu pingu na můj router D-Link DIR-655 při stahování torrentu a to i pokud torrent zrovna stahuje poloviční rychlostí mojí linky. Internet je tak nepoužitelný a vlastně tak odřiznu kohokoliv na mé síti, Google se tak načítá cca 30 sekund. Normální stahování v prohlížeči toto nezpůsobuje. Nemám nastavený žádný port forwarding, QoS atd. A uploadem to není, dělá to to samé když uploaduju 5kb/s... Nějaké nápady?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Náhlý nárůst pingu při stahování?

Příspěvek od LoCo99 »

já ti nevim, ale tohle se aspoň mě děje celou dobu co máme internet, a je jedno jestli stahuju 5 kbps nebo 2 mbps, prostě je zatížená celá linka
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

problem je ten kdyz stahujes pres torrenty a mas tak pripojenych hodne seedu a peeru tak se ti zvedne ping - nastavit s v klientovi treba jen 10 soucasnych spojeni a uvidis ze pak uz ping nepujde tolik dolu - ale pak ti treba zase pojedou torrenty pomalejs - idealne najit nejaky kompromis
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
maxskater
Nováček
Nováček

Příspěvek od maxskater »

To samozřejmě chápu, že čím víc peerů, tím větší vytížení linky, spíš nechápu proč se najednou stal bottleneckem můj router? Dřív se mi ping navyšoval až někde na zařízeních providera při stahování.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“