Předělání smart card slotu na šachtu pro disk

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Předělání smart card slotu na šachtu pro disk

Příspěvek od aluky »

Zdravím, jenom tak ze zvědavosti mě napadlo, jestli by nešel předělat smart card slot v notebooku na šachtu pro další disk, ideálně pro SSD. (Na velké SSD nejsou peníze, takže bych nechal HDD ve své šachtě a SSD dal sem.) Podle MB to vypadá, že by smart card čtečka měla jít normálně odmontovat viz. https://s3.amazonaws.com/MOBO/MOBO-00281-2.JPG (ten vyříznutý obdélník) a velikostně by se tam 1,8" SSD vešlo, ale netuším, jestli existuje nějaká "rozdvojka", do které bych to SSD mohl spolu s HDD připojit, to samé platí o napájení. Další věc je vůbec podpora více disků.

Takže otázky:
1) Existuje nějaká rozdvojka na připojení více disků?
- Pokud ne, dá se to vyřešit nějak jinak?
2) Jakým způsobem vyřešit napájení?
3) Je šance, že by to vůbec mohlo fungovat?

Jedná se o notebook Dell latitude D430

Dále bych chtěl poprosit o normální odpovědi, návrhy či připomínky a ne naprosto zbytečné komentáře. Děkuji všem :)
C_shrimpy
Začátečník
Začátečník

Re: Předělání smart card slotu na šachtu pro disk

Příspěvek od C_shrimpy »

Bezne se to resi tak, ze se druhy disk vymeni za mechaniku a pouzije se napajeni a datovy kabel z ni. Idealne se pak ale vymeni stavajici hdd za vetsi, popr. rychlejsi, dle moznosti desky. Vzhledem k tomu, ze mechaniku nemas, tak bych jednoduse vymenil stavajici disk za vetsi a vic bych se v tom nerypal. A kdyz prihlednu k ostatnimu hardware, prijde mi jakakoliv investice do tohodle notebooku absolutne zbytecna.
PC:
Fractal Design Define R6 Black Pearl | Intel Core i9 9900K @5100Mhz | Noctua NH-D15| ASUS ROG Strix Z390-f gaming | G.Skill TridentZ 3600Mhz 2x8GB | Inno3D RTX 3080ti iChillX4 | Samsung 3x SM981 2TB | ASUS ROG Thor 1200W Platinum | Logitech Z5500 5.1 | Samsung 43" CJ890x
HTPC:
Custom šuplíkový build| Intel Core i5 10600 | NZXT Kraken X31 | ASUS ROG Strix Z490-G gaming | ASUS GTX 980Ti Strix Gaming + NZXT Kraken X31 | Samsung 2x SM981 2TB | Corsair HX650 | ASUS Xonar DX | Onkyo TX-NR696 | HECO 4x Victa 201 + Victa center 101 + JAMO C910
aluky
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od aluky »

Tak přesně takovou odpověď jsem nechtěl. Opravdu nemám 7 tisíc na 240GB SSD případně 12 tisíc za 400GB. Zajímá mě jenom, jestli to nějak jde tím způsobem, který jsem navrhoval, bebo lehce jinak. Nic víc.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Zadna rozdvojka neexistuje. Jedine vymenit puvodni disk za nejaky 120GB SSD. Kde je to naklad treba 2700Kc + 300Kc za ext ramecek do ktereho das puvodni disk a data co nepotrebujes mit nutne porad k dispozici.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“