Gigabyte 7950 problémy
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Skopas
- Nováček

-
Gigabyte 7950 problémy
Zdravím poslední dobou řeším problém s grafikou občas když grafická karta jede ve starších hrách podtaktovaná tak občas na pár snímkách mázne textury popřípadě se ukazatel myši rozporcuje na proužky které se roztáhnu od sebe, popřípadě když se chce počítač probudit s režimu spánku tak zamrzne
zkoušel sem ruzne testy jak Engine Heaven, 3d mark, fun mark nikde není problém u náročnějších her když je grafika vitížená se to nestává nikdy, předtím sem měl 6950 a s ničím takovím sem neměl problém nemá někdo podobné zkušenosti popřípadě jak to řešil ? ( představa že to vemu na reklamačku a budu bez počálu měsíc mi příjde celkem morbidní x)
zkoušel sem ruzne testy jak Engine Heaven, 3d mark, fun mark nikde není problém u náročnějších her když je grafika vitížená se to nestává nikdy, předtím sem měl 6950 a s ničím takovím sem neměl problém nemá někdo podobné zkušenosti popřípadě jak to řešil ? ( představa že to vemu na reklamačku a budu bez počálu měsíc mi příjde celkem morbidní x)
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: Gigabyte 7950 problémy
Předpokládám že máš instalované poslední Catalyst 13.8 Beta. Je to potvrzený bug. Downgrade na 13.6 Beta by měl problém vyřešit.
- PanzerKuca
- Nováček

Zdravím.
Včera se mi vrátila z reklamace HD7950 od Gigabyte.
Karta byla vyměněna za jiný kus.
Jedná se o revizi 2.0
Nejprve jsem si toho nevšiml ,ale když jsem ji prohlížel podruhé ,tak na ní není něco v pořádku.
Může mi někdo poradit k čemu ta chybějící část je ?
Je to zapatlané nějakou pájkou či co to je.
Grafika bez problému funguje.
Děkuji za info.

Včera se mi vrátila z reklamace HD7950 od Gigabyte.
Karta byla vyměněna za jiný kus.
Jedná se o revizi 2.0
Nejprve jsem si toho nevšiml ,ale když jsem ji prohlížel podruhé ,tak na ní není něco v pořádku.
Může mi někdo poradit k čemu ta chybějící část je ?
Je to zapatlané nějakou pájkou či co to je.
Grafika bez problému funguje.
Děkuji za info.

NTB - DELL Latitude E5420 i3| MOBILE - SAMSUNG Galaxy S6
BMW e39 530DA Individual (Komfortsitzen , 16:9 navi, SIEMENS,142Kw Steptronic )
- Krteq
- Čestný člen

-
Bohužel, z tohohle obrázku toho moc nevyčteme.
- Ukuk
- Začátečník

Me spis zarazi ten plechovej prouzek ten ja na grafice nemam:))Ale je mozny ze to davali jen na REV.2 ja mam REV.1
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Podobnou opravu, respektive návod na opravu jsem před pár lety aplikoval na MSI 4890 Cyclone, byl tam jakýsi pro mně nepochopitelný bazmek tvořený dvěma nebo třemi tranďáky a několika rezistory,kondíky...který nevím proč zpožďoval zapnutí napajecí kaskády pro GPU, samozřejmě mi asi po třech týdnech od konce záruky ten bazmek chcípnul, na extremesystems jsem našel návod na přemostění....prostě se to celý dalo do hajzlu a patřičná cestička se proklemovala a závada odstraněna, tipnul bych si, že se nejedná o novou kartu, nýbrž o kartu opravenou avšak nemusí to být nutně karta púvodní, múže to bý jiná, opravená. Lidově se takováto nesmyslná uskupení součástek s nepochopitelnou funkcí nazývají "kurvítka" Na 4870x2 jsem řešil podobnou haluz, tam se zase odletovávali součástky za provozu.
- PanzerKuca
- Nováček

Zde je detail.
Bohužel to Lumia 800 nedokázala lépe zaostřit
Pokud by se jednalo o odstranění kurvítka ,tak bych byl velice rád ,protože chci kartu prodat a koupit R9 280X.
Nerad bych prodával něco "podělaného".
Karta již běží druhý den v téměř celodenním hraní Battlefield 4 a žádná nestabilita či vysoká teplota se neprojevila.

Bohužel to Lumia 800 nedokázala lépe zaostřit
Pokud by se jednalo o odstranění kurvítka ,tak bych byl velice rád ,protože chci kartu prodat a koupit R9 280X.
Nerad bych prodával něco "podělaného".
Karta již běží druhý den v téměř celodenním hraní Battlefield 4 a žádná nestabilita či vysoká teplota se neprojevila.

- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No nevim co tam inzenyri z gigabytu provedli, ale je to pekna prasarna. To delal nejaky amater pres pajeni a totalne ozehl pcb okolo.
Minimalne bych se zeptal prodejce, jestli vi o tom jak to jejich dodavatel "opravil" ci sam prodejce. At ti pak nereknou, ze jsi tam upalil soucastku sam..
Minimalne bych se zeptal prodejce, jestli vi o tom jak to jejich dodavatel "opravil" ci sam prodejce. At ti pak nereknou, ze jsi tam upalil soucastku sam..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ožehl? lol to je lak na PCB...neni na tom nic amatérskýho, standartní postuptmaven píše:No nevim co tam inzenyri z gigabytu provedli, ale je to pekna prasarna. To delal nejaky amater pres pajeni a totalne ozehl pcb okolo.
- PanzerKuca
- Nováček

Takže je vše v pořádku ?
Přemýšlím ,že bych si na ní pořídil lepší chladič a nechal si ji.
Na druhou stranu bude R9 280X lepší ,ale bojím se té spotřeby
.
Samozřejmě bych ji chtěl trochu Ocnout ,tak aby to nežralo jak dvě 7950ky
Navíc vůbec nevím za kolik jí nabídnout ,aby se mi to alespoň trochu vyplatilo.
Přemýšlím ,že bych si na ní pořídil lepší chladič a nechal si ji.
Na druhou stranu bude R9 280X lepší ,ale bojím se té spotřeby
Samozřejmě bych ji chtěl trochu Ocnout ,tak aby to nežralo jak dvě 7950ky
Navíc vůbec nevím za kolik jí nabídnout ,aby se mi to alespoň trochu vyplatilo.
NTB - DELL Latitude E5420 i3| MOBILE - SAMSUNG Galaxy S6
- Skopas
- Nováček

-
hh no =D abych se vracel hned k prvnímu topicu je jedno jaký ovladače tam mám prostě když jde o starší hru grafika se loudá ani se nesnaží tlačit víc fps a jede aby se neřeklo u novech her není problém....... 
- Jura1
- Nováček

-
Gigabyte 7950 problémy
Dobrý den,
taky bych měl jednen malý problém s kartou od Gigabyte, přesněji GV-R795WF3-3GD.
Jde o to, že karta i má deska (MSI Z68A-G43/G3) podporují pcie3, ale při spuštění catalyst control center (ccc) mi to hlásí, že aktuálně karta běží na pcie gen2 a že i max. nastavení sběrnice je pouze gen2. v Biosu desky mám nastaveno automatické využití gen3 (manuálně jde nastavit pouze auto/ disabled). Je tedy nějaká možnost, že mám něco špatně nastaveno popř. něco jiného?
Děkuji
taky bych měl jednen malý problém s kartou od Gigabyte, přesněji GV-R795WF3-3GD.
Jde o to, že karta i má deska (MSI Z68A-G43/G3) podporují pcie3, ale při spuštění catalyst control center (ccc) mi to hlásí, že aktuálně karta běží na pcie gen2 a že i max. nastavení sběrnice je pouze gen2. v Biosu desky mám nastaveno automatické využití gen3 (manuálně jde nastavit pouze auto/ disabled). Je tedy nějaká možnost, že mám něco špatně nastaveno popř. něco jiného?
Děkuji
- Krteq
- Čestný člen

-
Jaký je v té desce osazen procesor? PCI-Express řadič je totiž integrovaný v procesoru, ne na desce.
- Jura1
- Nováček

-
Typ CPU: Intel Core i5-2500
aha, už to vidím..
Expansion Options
PCI Express Revision 2.0
Max # of PCI Express Lanes 16
Děkuji
aha, už to vidím..
Expansion Options
PCI Express Revision 2.0
Max # of PCI Express Lanes 16
Děkuji
- Krteq
- Čestný člen

-
Tenhle CPU (Sandy Bridge) podporuje "pouze" PCI-Express 2.0 - Intel Core i5-2500 Processor, tedy žádný problém není.