Prescott 478 vs 775

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Johnny Díp
Nováček
Nováček

Prescott 478 vs 775

Příspěvek od Johnny Díp »

Ví někdo jak se zásadně liší Prescotty 478pin od 775pin (kromě toho že ty druhé sou vlastně 775no-pin?

Jde mi o to: koupit 478 a MB s i875P nebo 775 a MB s i915P když by mi nešlo o to že jedna deska má PCI Ex a DDR2 - respektive bych stejně koupil desku s AGP, ikdyž má i915...
Tudíž by v nich neměl být rozdíl, nebo ne?

Proč je ale deska pro novější procesor s novějším čipsetem levnější než deska pro starší procesor se starším čipsetem, když mají zhruba to samé - tj. obě AGP apod.?
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

No myslím že nijak. Mrkni třeba na [www.levi.cz] tam si můžeš přímo procesory porovnat. Stejné procesory s jinou paticí mají stejné vlastnosti, doknce i cenově jsou stejné.
Ale pokud bych kupoval nové, koupoval bych asi LGA775 (třeba pro případ budoucího upgradu), Sockety478 už podle mě budou jen pomalu upadat.
Napiš jaký procesor a desku máš konkrétně myslíš.[/url]
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
stalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od stalin »

Na mysli mám procesor P4 3.2GHz, v prvním případě desku GB 8IK1100, v případě 775ky GB 8I915PDuoPro-A. Sice sem uvažoval spíš o 775 už s PCI Ex, ale nějak se mi nelíbí graf.karty pro tento slot... Uvažuju jestli mermomoci kupovat X800XT platinum do AGP nebo něco slabšího do Express. Prachy mi vychází tak tak...
Kdybys měl 30 litrů a byl posedlý tím, že chceš turbo grafiku, jakou by sis vybral MB,CPU,RAM,VGA a HDD? (zaklad - Case a DVD-RW uz mam).

P.S.: Sem to ja, jen sem změnil nick :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

do gigabytu bych fakt nesel... pro intel celkem jasne bud asus nebo abit, pripadne do kancelari a pod intel...

sestavy se resi v sekci k tomu urcene...
stalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od stalin »

Pročpak už si několikátý co říká do gigabytu ne?
Co takhle g.karty?
Opravdu, co je na GB tak zlého, papírově se zdají slušné, navíc sou celkem levné.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

stalin píše:Pročpak už si několikátý co říká do gigabytu ne?
Co takhle g.karty?
Opravdu, co je na GB tak zlého, papírově se zdají slušné, navíc sou celkem levné.
lna GB neni nic zleho, krome toho ze desky nemaj obcas dost moznosti ladeni atd... proste jsou i lepsi volby :)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

narazil jsem na desku MSI 865 PE NEO3, na ktery je 775ka a AGP - taky mam dilema, jestli 775 nebo 478
Burn in hell.
WindStorm
Nováček
Nováček

Příspěvek od WindStorm »

Myslím že ty 775 jsou slušnější. Ty E0 mají už dost menší zpotřebu, a mají různé další maličké vychytávky. Jen si říkám, jestli už nezkusit rovnou 775 s i915p a PCIEx. Cenově jsou ty karty zkoro stejné, jen se mi nelíbí (např. u x800xt) jen 4 pipelines oproti 16 na AGP.
Má někdo odkaz na nějaké testy AGP vs PCIEx na stejné, nabušené g.kartě?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

WindStorm píše:Myslím že ty 775 jsou slušnější. Ty E0 mají už dost menší zpotřebu, a mají různé další maličké vychytávky. Jen si říkám, jestli už nezkusit rovnou 775 s i915p a PCIEx. Cenově jsou ty karty zkoro stejné, jen se mi nelíbí (např. u x800xt) jen 4 pipelines oproti 16 na AGP.
Má někdo odkaz na nějaké testy AGP vs PCIEx na stejné, nabušené g.kartě?
coze? pcie verze x800xt ma jen 4 pipek? kdes to prosimte slysel?
0118 999 881 999 119 7253
WindStorm
Nováček
Nováček

Příspěvek od WindStorm »

Kde asi? Tam kde jsou informace o kartách a o jejich vlastnostech. Je to "PCIEx", takže to jede o chlup (hodně chlupů, možná i celý chomáč) rychleji, tudiž není potřeba tolik plp. Teda asi...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

za 30 000 si kup s939 a A64 3000+ a k tomu X800Pro a udelej z ni XT.Pentium bych neresil vubec.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

WindStorm píše:Kde asi? Tam kde jsou informace o kartách a o jejich vlastnostech. Je to "PCIEx", takže to jede o chlup (hodně chlupů, možná i celý chomáč) rychleji, tudiž není potřeba tolik plp. Teda asi...
to co tvrdis je s prominutim "blabol" , sbernice (agp/pcie) nema na vykon (hruby vykon) zadnej vliv :wink:

//edit: to je jako rict ze nove bmwcko nebu mit 15 ale 16 palcova kola takze uz nemusi mit 10 valcovej ale staci 4 valcovej motor
WindStorm
Nováček
Nováček

Příspěvek od WindStorm »

Jestli ses někdy zajímal o to, jaký je rozdíl mezi AGP a PCIEx, tak ses musel dočíst, že PCIEx16 má propustnost až 8GB/s, tj. asi čtyřikrát rychleji než u AGP. Tzn. že je, jak sem napsal, RYCHLEJŠÍ (NIKDO NEMLUVIL O TOM, ŽE ZVYŠUJE HRUBÝ VÝKON). Tzn. že není potřeba tolik pipelines. Tzn. že jsem netvrdil že má vliv na výkon. Přesto se dá tvrdit že má na výkon vliv, jelikož to celé zjednodušuje a umožňuje už známé "zrychlovadlo" - přidání dalších pipelines a tím zase další navýšení výkonu.

//edit: to je jako říct že když mám dvoulitrový motor s turbodmychadlem, tak už tam nemusím tam lít nějaký spešl vysokooktanový benzín zvyšující výkon, který sem tam musel lít když sem měl jen motor bez turba, jelikož mi to turbo zvýší výkon dostatečne... ...což ale neznamená že tam ten lepší benzín nemůžu lít, a dále výkon zvyšovat.

Takže fuck off !!!! :evil: :evil: :evil: ... a neblábol hovadiny
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

WindStorm píše:Jestli ses někdy zajímal o to, jaký je rozdíl mezi AGP a PCIEx, tak ses musel dočíst, že PCIEx16 má propustnost až 8GB/s, tj. asi čtyřikrát rychleji než u AGP. Tzn. že je, jak sem napsal, RYCHLEJŠÍ (NIKDO NEMLUVIL O TOM, ŽE ZVYŠUJE HRUBÝ VÝKON). Tzn. že není potřeba tolik pipelines. Tzn. že jsem netvrdil že má vliv na výkon. Přesto se dá tvrdit že má na výkon vliv, jelikož to celé zjednodušuje a umožňuje už známé "zrychlovadlo" - přidání dalších pipelines a tím zase další navýšení výkonu.

//edit: to je jako říct že když mám dvoulitrový motor s turbodmychadlem, tak už tam nemusím tam lít nějaký spešl vysokooktanový benzín zvyšující výkon, který sem tam musel lít když sem měl jen motor bez turba, jelikož mi to turbo zvýší výkon dostatečne... ...což ale neznamená že tam ten lepší benzín nemůžu lít, a dále výkon zvyšovat.

tak to je hlaska roku :lol: :lol: :lol:

propustnost agp (pcie) portu nema zadny vliv na vykon grafiky, nanejvys ji muze omezovat, nikoliv vykon zvysovat. navic, vetsine grafik dnes v pohode staci agp8

//edit: vis co je vubec pixel pipelines? :roll:
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

No to se tu zase dozvidame veci, rozdil grafik mezi AGP a PCI-E verzi je skoro nulovej (obcas se to lisi o par MHz u taktu GPU/MEM , ale to je v par prypadech), jinak nejake omezovani pipelines kvuli rychlejsimu prenosu pres PCI-E je nesmysl, to stim vubec nesouvisi. X800XT bude mit 16 pipelines jak u PCI tak u AGP verze, jadro je totiz vzdy stejne pouze se lisi napojeni na systemovou sbernici.
Jen tak pro predstavu, dnesni procesory maj propustnost cca 8GB/s, dat, takze PCI-E je zbytecne moc rychla (no uz agp 8x je nevyuzite na 100% ve vetsine pripadu) , protoze s tou propustnosti by zahltila sama o sobe cele cpu, a kde je pak nejakych 5GB/s pri prenosu pameti (ktera se vyuziva mnohem vice nez komunikace s VGA) ?? Takze prakticky jestli se z PCI-E / AGP presouva 1-3GB/s , tak je to vse. Nechapu tedy vyhody v rychlosti PEG16 v dnesni dobe. Ikdyz do budoucna mozna nejaky vyhody prinese.
Jinak k tematu, dnes uz bych sel spis do s775 s DDR2 a PCI-E pro pripadnou upgradovatelsnost. Do s 478 uz moc CPU nebude.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

WindStorm píše:Jestli ses někdy zajímal o to, jaký je rozdíl mezi AGP a PCIEx, tak ses musel dočíst, že PCIEx16 má propustnost až 8GB/s, tj. asi čtyřikrát rychleji než u AGP. Tzn. že je, jak sem napsal, RYCHLEJŠÍ (NIKDO NEMLUVIL O TOM, ŽE ZVYŠUJE HRUBÝ VÝKON). Tzn. že není potřeba tolik pipelines. Tzn. že jsem netvrdil že má vliv na výkon. Přesto se dá tvrdit že má na výkon vliv, jelikož to celé zjednodušuje a umožňuje už známé "zrychlovadlo" - přidání dalších pipelines a tím zase další navýšení výkonu.

Umíš si představit, kde by byla X800XT se čtyřma pipelines místo 16ti ? To by byla někde mezi GeForce 4 a R9600... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

TomV píše:

Umíš si představit, kde by byla X800XT se čtyřma pipelines místo 16ti ? To by byla někde mezi GeForce 4 a R9600... :roll:
no neber to za ty prachy :lol:
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Myslim, že už jste tady vsichni dost OT a 478 vs. 775 se tu temer neresí...

Takze zapomente na blaboly a nesmysly o 4pipkach a zdrcujici akceleraci v podobe PEG a vratte se k tematu, at to tu nemusim lockovat... Díky.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

stalin
Nováček
Nováček

Příspěvek od stalin »

Kliknu na diskuzi že se možná dovím něco o 775, a dozvím se - hov.. :)
Jestli se někdo ještě o toto zajímá, nevíte jestli jejich nárůst výkonu oproti Northwoodům na grafických operací je dostatečný a překonává Athlon 64?
V mnoha srovnáních jsem viděl že 64 natírají P4, ale většinou to byly NWčka, ale když si vemu že ty nové mají HT apod...

Prostě jednoduchá otázka: Je AMD 64 3200+ lepší než P4 3,2 HT Prescott 775? (ve hrách :wink: , myslím že o to jde každému)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

stalin píše:Kliknu na diskuzi že se možná dovím něco o 775, a dozvím se - hov.. :)
Jestli se někdo ještě o toto zajímá, nevíte jestli jejich nárůst výkonu oproti Northwoodům na grafických operací je dostatečný a překonává Athlon 64?
V mnoha srovnáních jsem viděl že 64 natírají P4, ale většinou to byly NWčka, ale když si vemu že ty nové mají HT apod...

Prostě jednoduchá otázka: Je AMD 64 3200+ lepší než P4 3,2 HT Prescott 775? (ve hrách :wink: , myslím že o to jde každému)
ve hrach bych rek ze ve vetsine bude lepsi ten athlon
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“