FX-8320 Vysoká teplota a otáčky.
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Fortrond
- Nováček
-
FX-8320 Vysoká teplota a otáčky.
Zdravím, potrebujem poradiť, predvčerom mi prišiel fx-8320 a po zapojení som sa dal na testovanie. Hneď pri spustení vyskočia otáčky na chladiči CPU(základný chladič, čo bol k procesoru) na cca 5500RPM a teplota je hneď na 50stupňoch, po chvíli keď som len v BIOSe vyskočia teploty aj nad 60stupňov a otáčky aj okolo 6200RPM, trasie sa mi s toho celý stôl.
Je to normálne, alebo som dačo spravil, zle? Na pastu som si dával pozor, vyzerala byť nasadená v poriadku?
A ešte otázka, možem procesor odmontovať a znova namontovať, bez menenia pasty?
Je to normálne, alebo som dačo spravil, zle? Na pastu som si dával pozor, vyzerala byť nasadená v poriadku?
A ešte otázka, možem procesor odmontovať a znova namontovať, bez menenia pasty?
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
Re: FX-8320 Vysoká teplota a otáčky.
Chtělo by to vice rozepsat sestavu
Mužež chladič sundat a znovu nasadit bez vyměny pasty pokud je pasta dobře roztiratelna a když ten chladič nasadiš tak než jej upneš tak s nim pootoč doleva a doprava aby se pasta dobře pod chladičem rozetřela.
Mužež chladič sundat a znovu nasadit bez vyměny pasty pokud je pasta dobře roztiratelna a když ten chladič nasadiš tak než jej upneš tak s nim pootoč doleva a doprava aby se pasta dobře pod chladičem rozetřela.
- Fortrond
- Nováček
-
Zostava:
MB: Gigabyte 990fxa-ud3 rev 3.0
PSU: seasonic G-650
CPU: vishera fx-8320
GPU: Asus gtx760-DC2OC
RAM:2x4gb kingstom hyperx 1600mhz cl9
CASE: cooler master K280
HDD: 1TB WD 7200rpm
Skúsil by som ho odpojiť a zapojiť, ale asi to moc nepomože.
MB: Gigabyte 990fxa-ud3 rev 3.0
PSU: seasonic G-650
CPU: vishera fx-8320
GPU: Asus gtx760-DC2OC
RAM:2x4gb kingstom hyperx 1600mhz cl9
CASE: cooler master K280
HDD: 1TB WD 7200rpm
Skúsil by som ho odpojiť a zapojiť, ale asi to moc nepomože.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
udělej jak jsem psal a uvidiš.
- Fortrond
- Nováček
-
Takže skúsil som skontrolovať pastu. Chladič aj CPU je zatreté celé, akurát tenšou vrstvou, ale trocha bola odkvapkaná po bokoch, tak som to očistil a idem to skúsiť pustiť.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
te pasty je tam potřeba jen mala tenka vrstva.Překontroluj teplotu.
- Fortrond
- Nováček
-
Takže nepomohlo, vrstva pasty je naozaj tenučká.
Pustil som to len do biosu a chladič ide stále na 6000RPM a teplota zatial 46stupnov a stúpa.
Pustil som to len do biosu a chladič ide stále na 6000RPM a teplota zatial 46stupnov a stúpa.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
pokud je chladič dobře nasazeny tak by mohla byt křiva jeho dosedaci plocha.Mužeš koupit lepši chladič a pastu a vyměnit.
- Fortrond
- Nováček
-
A nemože byť niečo s CPU? akože kúpiť chladič a vymeniť nie je problém, ale nemožem si dovoliť byť mesiac bez CPU ak by ho bolo treba reklamovať.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
že by bylo špatne cpu je mala pravděpodobnost.Tak i tak bych koupil lepši chladič třeba:
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
a pastu
http://www.alza.cz/arctic-cooling-mx-4- ... 342035.htm
Pak cpu a chladič dobře očistit třeba technickym benzinem a nanest na cpu tenkou vrstvičku pasty.
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
a pastu
http://www.alza.cz/arctic-cooling-mx-4- ... 342035.htm
Pak cpu a chladič dobře očistit třeba technickym benzinem a nanest na cpu tenkou vrstvičku pasty.
- Fortrond
- Nováček
-
http://2i.sk/5ed3f2d80b
Takže takto vyzerá, tá pasta, predtým som ju na starý CPU naniesol približne rovnako a šiel v poriadku.
Takže takto vyzerá, tá pasta, predtým som ju na starý CPU naniesol približne rovnako a šiel v poriadku.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
A maš doma ještě nějakou pastu?
- Fortrond
- Nováček
-
Momentálne nie.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
mě tam te pasty i tak přijde moc.
- Fortrond
- Nováček
-
No, tá vrstva je naozaj tenká, len na tej fotke, vyzerá trochu hrubšie. Osobne mi jej tam zase príde málo.
Fakt neviem čo s tým, skúšal som procesor aj testovať a výkon tiež nevyzerá byť v poriadku. WOWko mi chodí horšie ako na starom desktope a tam bola E7600 C2D a HD4870.
Fakt neviem čo s tým, skúšal som procesor aj testovať a výkon tiež nevyzerá byť v poriadku. WOWko mi chodí horšie ako na starom desktope a tam bola E7600 C2D a HD4870.
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
to je jen pasta ta ktera byla original na chladiči?žadnou jinou jsi tam už nedaval?
- Fortrond
- Nováček
-
Áno, je to originál pasta.
Myslím, že ja s tým už nič nespravím, nejdem zbytočne meniť pastu ak to nepomože a asi to dám do servisu pozrieť.
Myslím, že ja s tým už nič nespravím, nejdem zbytočne meniť pastu ak to nepomože a asi to dám do servisu pozrieť.
- Fortrond
- Nováček
-
Nakoniec to vyzerá na vadný kus, bol mi to pozrieť technik a vraj by sa aj tak v biose nemal vyhriať na 60stupňov za 10min.
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
kus to nebude, stačí lepší chladič a nevyhřeje se...Musel by se ještě maximálně dusit uvnitř skříně, kde by si neměl ani airflow...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Fortrond
- Nováček
-
Mám tam jeden predný Fan + zdrojový fan a na grafike, takže myslíte, že treba vymeniť chladič? ale čo som kukal na nete, tak vačsinou mali ludia v idli teploty okolo 30stupňov a nie 60. V podstate teploty začínajú na 25stupňov a už sú len vyššie.