neobvyklé padání internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Juramercer
Nováček
Nováček

neobvyklé padání internetu

Příspěvek od Juramercer »

Dobrý den, předem upozorňuju, že budu psát laickým jazykem, tak se na mě nezlobte...
Takže můj problém je takový, že mi často padá internet většinou na 10-30 sekund, trvá to už asi něco přes 1 rok a půl... Nejvíc to jde poznat asi u hraní online her nebo při prohlížení internetu kdy při spadnutí se mi daná stránka načítá strašně dlouho. Internet padá strašně zajímavě. Hrávám totiž hodně s kamarády a voláme si přes teamspeak a když mi spadne internet tak hra se mi stopne napíše (connection interupted, connection lost, connection problems nebo se mi ta hra vypne uplně, podle toho jakou hraju hru), ale slyším je jak normálně mluví, bez nějakého sekání a pak mi asi po těch cca 20ti sekundách spadne i ten teamspeak. A ihned naskočí všechno zpět :) Ovšem oni mě v průběhu toho spadnutí pochopitelně neslyší :D Taky jsem se ujišťoval jestli mám správným směrem natočenou krabičku s internetem na anténě jak má být, a je. Poskytovatele jsem se ptál a na něco se tam díval a říkal, že u nich to chyba není. Se mnou je to tak, že bydlím ve vesnici ve které máme na nejvyšším bodu umísťený ten jejich satelit na který mám tu krabičku natočenou. Poskytovatel poskytuje internet pro všechny okolní vesnice a kde má tu svoji pobočku tak to je asi 10 km daleko. Ale to si myslím, že na to vliv nemá... Hodně lidí z vesnice má jeho internet, jenomže naše vesnice se dělí na horní a dolní konec :D A kamarády co mají internet na horním konci tak těm to nic nedělá a kamarád který bydlí kousek u mně na dolním konci tak jemu to dělá to stejné... Padá mu to úplně ve stejný čas a na stejnou dobu...Nechápu v čem by mohli být chyba. Poskytovatel byl dokonce i u toho kamaráda co mu to nejde a prý to má v pořádku. Myslím, že chyba v pc to bude, když to dělá i jemu...

Napsal jsem to tak, že to nemá ani hlavu a ani patu :D Ale líp to nedokážu, těmto věcem fakt nerozumím. Kdyby nám někdo dokázal pomoci tak budeme rádi za každou radu. Kdyby jste si potřebovali ověřit něco z mého pc, tak mi jenom napište jak se k tomu dostanu a hodím to sem..

Předem děkuji :)
Trojan4x4
Nováček
Nováček

Re: neobvyklé padání internetu

Příspěvek od Trojan4x4 »

Požiadaj svojho providera nech k tebe zašle technika, je jeho povinnosťou aby kontroloval v akýchkoľvek situáciach ktoré by mohli ohroziť stabilitu alebo kvalitu internetového pripojenia, aby skontroloval technický stav všetkých JEHO zariadení na pripojení. Pochybujem, že je problém u teba v PC, môže mať na to vplyv vyťaženosť daného pripojenia tým, že v istý čas začne viac ľudí sťahovať isté dáta prezeraním internetu alebo sledovaním videa napr. na YT a podobne, ale to by mali problémy aj tí tvoji kamaráti.

V každom prípade sa obráť na providera, nech pošle technika a nech ti vymení zariadenia ktoré má on na starosť. To je najmenej pozrieť sa na dátové pripojenia internetu na centrále a skonštatovať že u nich problém nieje. Ale je problém v tej krabičke ktorú ti oni predali alebo ju máš prenajatú. Takže volaj, nech sa dostavia.

Známy tiež takto bombardoval zhruba pol roka providera, že mu blbne, padá net a ide rôzne pomaly, vraj u nich nieje žiadny problém. Po čase im zavolal dosť naštvaný, poslal ich všetkých do kravskej zadnice a býčieho orgánu či pánskej fujare. Na jeho naliehanie poslali technika, ktorý router vymenil a od vtedy problémy s pripojením nemal.

:)
PC:
CPU► FX-8320 COL► Gelid Tranquillo rev.2 MOB► ASUS M5A97r.2 RAM► Corsair 2x4GB GPUHDD► Seagate B. 1TB PSU► Seasonic 500ET 80+ Bronze CSE► Zalman Z11+ PHO► Nokia Lumia 920 Black in Black
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: neobvyklé padání internetu

Příspěvek od pbjun »

Resil jsem neco podobneho, kdyz sem jen brouzdal po netu tak vsecko ok, jakmile jsem zacal stahovat ci koukat na youtube atd tak net spadl a po chvilce zase jel a tak porad dokola. Nakonec jsem zjistil, ze mam vadnou antenu a ta se pri zatizeni trvalym datovym tokem proste restartovala. Jednalo se o antenu nano bridge M5, po vymene anteny a pro jistotu jsem vymenil i powerinjector jiz problemy nemame.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“