Přepínaní AMD m-grafik v kombinaci s Intel HD diskrétní

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Waffer
Nováček
Nováček

Přepínaní AMD m-grafik v kombinaci s Intel HD diskrétní

Příspěvek od Waffer »

Dobry vecer. Chtel bych se zeptat nekoho jak to dnes vypada s poslednymi ovladaci od AMD pro mobilni graficke karty, konkretne jeli funkcni technologie PowerExpress/Enduro? Co mam osobni zkusenosti kombinace Intel HD + NVIDIA Geforce mobility(=Optimus) je paradni, staci stahnout nejnovejsi graficke ovladace a vse bezi jak ma, co se ale tyka AMD pri kombinaci AMD diskretni a externi v notebooku, tohle reseni po nainstalovani oficialnych mobilnich Catalyst-u nefungovalo, nevim jak to je ale s kombinaci Intel HD + AMD Mobility HD? funguje to prepinani s nejnovejsi verzi m-Catalystu nebo je to stale hruza a des? Tez me stve vec jako u NVIDIE si v pohode stahnu nejnovejsi ovladace pro mobilny cipy, u AMD neustale nejake overovani pricem i tak clovek nema zaruku stabilniho behu. Celkove AMD ve veci ovladacu je daleko za NVIDII, ta vydava nekolik WHQL verzi za rok zatim co AMD jenom par, tez nechapu situacii proc unifikovane rady Radeon HD 2000 - 4000 priradila k Legacy tride, zatim co NVIDIA nema problem od G80(8800 GTX) po nejvykonnejsi tez jednocipovy (GK110)Titan GTX. Dekuji za odpoved.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: Přepínaní AMD m-grafik v kombinaci s Intel HD diskrétní

Příspěvek od CZECHYa »

Zdravím,

doporučuji se vyhnout AMD diskrétní grafice v kombinaci s Inteláckou integrovanou. Můj notebook Hp Probook 4740s používá AMD 7650M v kombinaci s Intel HD3000. Poslední oficiální drivery bez modifikací jsou z loňského května a novější jednoduše nejsou, nehledě vůbec na fakt, že tento typ notebooků se prodává teprve od srpna.

K funkčnosti, přestože mám zapnutý režim, že při vyšší vytížení se mám automaticky zapnout dedikované GPU, tak i při hraní her neustále jede IGPU a v idle modu se často sama od sebe zapne diskrétní AMD grafika a sežere mně během dvou hodin celou baterku. Celá situace došla až tak daleko, že jsem musel modifikovat IGPU drivery a úplně vypnout AMD grafiku, protože jsem se nemohl spolehnout na ovladače a automatické přepínání. Navíc notebook má hodně velkou baterku, která při normálním užívání vydrží klidně i 7-8 hodin.

Naštěstí notebook mám čistě na práci, takže IGPU je dostačujícím řešením. Bohužel máme doma ještě dva stroje s Nvidia Optimus a tam automatické přepínaní funguje bez problémů. Nehaním čistě AMD, možná za to může částečně i Hpčko, které totáně spí v oblasti aktualizací. Když ani na defaultním továrním nastavení nefunguje konkrétně přepínání a člověk musí všechno dělat ručně (což je hodně velký opruz), tak z toho mám leda zkažený den. Po osobní zkušenosti bych se vyhnul této kombinaci a radši si pořídil něco s Nvidií nebo čistě Intelácké řešení.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: Přepínaní AMD m-grafik v kombinaci s Intel HD diskrétní

Příspěvek od killerek »

Po zkusenostech z prace, tak ani NVidia Optimus neni zadny zazrak. Ale divim se oboum/trem vyrobcum, ze to jeste neni poradne funkcni. Obcas to jeste dovrzaj vyrobci notebooku.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“