logitech F710 wireless gamepad - nejde XInput, jde Direct
- LoCo99
- Začátečník

logitech F710 wireless gamepad - nejde XInput, jde Direct
mam problem , po reinstalu kompu mě nějak přestal fungovat Xinput u tohodle ovladače, a vzhledem k tomu že Direct input je uplně sociální vzhledem k tomu že nejde regulovat stlačení zadních triggeru
ovladač furt bude blikat že se nemůže k ničemu připojit, ta utilitka na reconnect ovladače mi nefunguje a ten SW "logitech profiler" mam nainstalovanej
takže jak řikám DIrect input jede na pohodu, ale potřebuju Xinput
neni pro to nějakej speciální driver ?
ovladač furt bude blikat že se nemůže k ničemu připojit, ta utilitka na reconnect ovladače mi nefunguje a ten SW "logitech profiler" mam nainstalovanej
takže jak řikám DIrect input jede na pohodu, ale potřebuju Xinput
neni pro to nějakej speciální driver ?
- LoCo99
- Začátečník

- Butch
- Středně pokročilý

Re: logitech F710 wireless gamepad - nejde XInput, jde Direct
Covece mam stejnej Gamepad a Xinput jsem nikdy nepouzival. Stoji to za to? Jaky jsou tam hlavni rozdily?
Predpokladam ze pak jen budu postupovat dle navodu jak je v tom linku abych rozjel ty drivery.
Tusim ze jsem totiz zkousel drive prepinat a taky mi to drive nejak neslo ale neresil jsem to.
Predpokladam ze pak jen budu postupovat dle navodu jak je v tom linku abych rozjel ty drivery.
Tusim ze jsem totiz zkousel drive prepinat a taky mi to drive nejak neslo ale neresil jsem to.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- LoCo99
- Začátečník

asi takhle , pokud je to na Direct input tak to funguje jak PS2 ovladač, prostě nejde regulovat stisk těch zadních triggerů, tzn třeba v závodních hrách nemůžeš regulovat plyn a brzdu, prostě to budto sepneš jako na klavesnici na 100% nebo to nedržíš a je to na 0 % ... tkaže pro mě je to vážně nepostradatelný
navíc pak nefunguje ten prostřední čudlik + musíš hry nastavovat , když máš XInput tak v moderních hrách (snad ve všech kde bys čekal podporu gamepadu) nic nenastavuješ a prostě hraješ (samozřejmě můžeš upravit)
XInput je vážně moderní a praktický řešení, tenhle ovladač na direct nemá smysl
kdyby ti něco nešlo tak řekni, podle toho návodu co je v tom topicu to je lehký (sice to s tim vybíránim toho driveru je nepřesný ale najdeš to tam pokud zapneš hlavu), já to zkoumal celej den a ten topic jsem našel až při poslednim hledání
navíc pak nefunguje ten prostřední čudlik + musíš hry nastavovat , když máš XInput tak v moderních hrách (snad ve všech kde bys čekal podporu gamepadu) nic nenastavuješ a prostě hraješ (samozřejmě můžeš upravit)
XInput je vážně moderní a praktický řešení, tenhle ovladač na direct nemá smysl
kdyby ti něco nešlo tak řekni, podle toho návodu co je v tom topicu to je lehký (sice to s tim vybíránim toho driveru je nepřesný ale najdeš to tam pokud zapneš hlavu), já to zkoumal celej den a ten topic jsem našel až při poslednim hledání
- Ripper6
- Začátečník

-
Vy co mate tenhle gamepad, jdou Vam tam normal i hry co ofiko nepodporuji gamepad? Treba mam i pres emulatory nektere PS2 hry a tam by to bodlo. Zaroven ale udajne ma jit prepnout tenhle gamepad na Xbox gamepad pro kterej jsou delany zas dnesni moderni hry u pc. Treba prikladem Resident Evil 6, Max Payne 3 tusim.
Takze jde to tak?
Jenze na co jsem narazil je sekani. Seka se Vam?
Prave chci nejakej koupit a rozhoduju neco mezi
http://gamepady.heureka.cz/logitech-f710/
nebo
http://gamepady.heureka.cz/microsoft-xb ... jr9-00010/
Dinput = určen pro PC ovládání, Xinput = ovládání jako by jste měli v ruce Xbox 360 controller
To je jasná výhoda oproti Gamepadu od Xboxu, protože můžete v Dinputu předělávat tlačítka dle své libosti.
Opravdu Vam to jde? Dal jsem nasel toto...
Musíte si stáhnout Wireless Gamepad F710 Connect Utility a přepnout na Dinput + zapnout utilitu a postupovat dle návodu, kde musíte postupně odpojit receiver i vyndat 1 baterku. Po této operaci je zase gamepad aktivní, ale pokud přepnete na Xinput můžete projít kolečko oživení znovu. Jak tedy aktivovat Xinput, aby jste mohli bez potíží hrát jako na Xbox 360 ovladači? Musíte si stáhnout oficiální ovladače od Microsoftu na Xbox 360 Wireless Controller for Windows. Nainstalujete ručně tento ovladač i když už máte nainstalován od Logitechu.
To by me tak nevadilo, hold vyndam baterky, vypnu.
Co je ale kamenem úrazu je tzv. lagování ovladače. Při hraní několika her se jednou za určitý čas gamepad zasekne a nereaguje na ovládání vašich prstů. Tento stav trvá přiblžně 2-3 sekundy a nic s tím nenaděláte. Na fóru Logitech je i velice obsáhlý topic, ale nedá se to vyřešit. Takže tento gamepad se neměl dostat ani do prodejen, přesto se již velmi dlouho prodává. Takový gamepad nepotřebuji a vrátil jsem ho zpět. Zaplatit 1000 Kč za gamepad, který má výpadky signálu, nemá smysl. Místo toho si koupím Xbox 360 controller
Takze jde to tak?
Jenze na co jsem narazil je sekani. Seka se Vam?
Prave chci nejakej koupit a rozhoduju neco mezi
http://gamepady.heureka.cz/logitech-f710/
nebo
http://gamepady.heureka.cz/microsoft-xb ... jr9-00010/
Dinput = určen pro PC ovládání, Xinput = ovládání jako by jste měli v ruce Xbox 360 controller
To je jasná výhoda oproti Gamepadu od Xboxu, protože můžete v Dinputu předělávat tlačítka dle své libosti.
Opravdu Vam to jde? Dal jsem nasel toto...
Musíte si stáhnout Wireless Gamepad F710 Connect Utility a přepnout na Dinput + zapnout utilitu a postupovat dle návodu, kde musíte postupně odpojit receiver i vyndat 1 baterku. Po této operaci je zase gamepad aktivní, ale pokud přepnete na Xinput můžete projít kolečko oživení znovu. Jak tedy aktivovat Xinput, aby jste mohli bez potíží hrát jako na Xbox 360 ovladači? Musíte si stáhnout oficiální ovladače od Microsoftu na Xbox 360 Wireless Controller for Windows. Nainstalujete ručně tento ovladač i když už máte nainstalován od Logitechu.
To by me tak nevadilo, hold vyndam baterky, vypnu.
Co je ale kamenem úrazu je tzv. lagování ovladače. Při hraní několika her se jednou za určitý čas gamepad zasekne a nereaguje na ovládání vašich prstů. Tento stav trvá přiblžně 2-3 sekundy a nic s tím nenaděláte. Na fóru Logitech je i velice obsáhlý topic, ale nedá se to vyřešit. Takže tento gamepad se neměl dostat ani do prodejen, přesto se již velmi dlouho prodává. Takový gamepad nepotřebuji a vrátil jsem ho zpět. Zaplatit 1000 Kč za gamepad, který má výpadky signálu, nemá smysl. Místo toho si koupím Xbox 360 controller
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- LoCo99
- Začátečník

tak nevim jestli se na něco ptáš a čekáš odpověď nebo sis odpověděl sám, ale ..
doporučuju stahnout normalni connect utilitu od logitechu + ovladače od microsoftu na X360 controller a připojit ovladač v režimu XInput a ve windowsech z něj udělat ve správci zařízeni právě X360 ovladač
žádnej lag sem s nim neměl, ale za litra bych si ho asi nekoupil, já jsem ho měl z druhý ruky
doporučuju stahnout normalni connect utilitu od logitechu + ovladače od microsoftu na X360 controller a připojit ovladač v režimu XInput a ve windowsech z něj udělat ve správci zařízeni právě X360 ovladač
žádnej lag sem s nim neměl, ale za litra bych si ho asi nekoupil, já jsem ho měl z druhý ruky
- Ripper6
- Začátečník

-
LoCo99: to nevim zda jsem si odpovedel sam, spis jsem chtel vedet zda se me to vyse uvedene potvrdi.
A co ta druha moznost ta je normal funkcni nebo ti nejde? Tedy kdyz bys nechtel mit z toho Xbox 360 a prepnul na ten Dinput? Tak z tech lepsich ty bezdrat jsou voboji drahy. Jen me zajmalo co je lepsi volba, zda ten Logitech a nebo radeji vzit normal Xbox gamepad.
U toho Logitechu me prave lakala ta moznost prepinani a taky ze je to vic jako klasika Playstation gamepadu.
Jsem koukal na heureka ze je pomerne ten Logitech voblibenej.
A co ta druha moznost ta je normal funkcni nebo ti nejde? Tedy kdyz bys nechtel mit z toho Xbox 360 a prepnul na ten Dinput? Tak z tech lepsich ty bezdrat jsou voboji drahy. Jen me zajmalo co je lepsi volba, zda ten Logitech a nebo radeji vzit normal Xbox gamepad.
U toho Logitechu me prave lakala ta moznost prepinani a taky ze je to vic jako klasika Playstation gamepadu.
Jsem koukal na heureka ze je pomerne ten Logitech voblibenej.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- Ripper6
- Začátečník

-
Predevsim na co bych se mohl zeptat, jde tam dobre skutecne to mapovani tlacitek?
Treba u hry co nepodporuje ze si tam dam treba pod X - pismeno E, pod O - dalsi a tak. On nema pismena ale pamatuju si to z PS. Pod R2 (tady znaceno cislem) neco a tak.
Treba u hry co nepodporuje ze si tam dam treba pod X - pismeno E, pod O - dalsi a tak. On nema pismena ale pamatuju si to z PS. Pod R2 (tady znaceno cislem) neco a tak.
- Butch
- Středně pokročilý

Nevim jestli ti to pomuze, ale zadny dalsi ovlalace od MS jsem neinstaloval a ten Xinput me funguje treba v Mortal Combatu normalne.
Konecne nazvy tlacitek sedej a takze se podle toho to da dobre naucit.
Preci jen button 1,2 atd se to blbe na zacatku odhaduje.
Kdyz se prepne na ten Xinput tak hra normalne rozbrazuje obrazky tech cudliku
Akorat se nedaji tusim mapovat klavesy v tom logitech programku.
Zadny driver jsem ale nedoinstalovaval. Jen Logitech drivery a pak nejakou utilitu na sparovani,
kterou jsem snad potreboval jen jednou.
Je mozny ze si to windowsy stahly behem nejakych updatu nejaky dalsi ovladac, ale nevsiml jsem si.
Konecne nazvy tlacitek sedej a takze se podle toho to da dobre naucit.
Preci jen button 1,2 atd se to blbe na zacatku odhaduje.
Kdyz se prepne na ten Xinput tak hra normalne rozbrazuje obrazky tech cudliku
Akorat se nedaji tusim mapovat klavesy v tom logitech programku.
Zadny driver jsem ale nedoinstalovaval. Jen Logitech drivery a pak nejakou utilitu na sparovani,
kterou jsem snad potreboval jen jednou.
Je mozny ze si to windowsy stahly behem nejakych updatu nejaky dalsi ovladac, ale nevsiml jsem si.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Ripper6
- Začátečník

-
hmm tak zkusim asi ten Logitech. Libi se me tam ta moznost prepinani. Protoze jak pisou, mohu to pote pouzit i u starsich her ci to bude i pasovat k emulaci konzole PS2.
U toho Xbox se me nelibi ze jejich ofiko model od Microsoft nema ty packy
http://www.alza.cz/microsoft-xbox-360-w ... 215222.htm
U toho Xbox se me nelibi ze jejich ofiko model od Microsoft nema ty packy
http://www.alza.cz/microsoft-xbox-360-w ... 215222.htm
- LoCo99
- Začátečník

ano funguje oboje , jak XInput tak Directinput, mě to dřív fungovalo bez jakýkoliv instalace ale pak jsem jednou musel instalovat ty microsoft věci, xbox 360 ovladač je sice fajn ale potřebuješ mít nějakej přijímač na to
- Ripper6
- Začátečník

-
LoCo99: dik za info, zkusim teda ten Logitech. Blby je ze tusim nema ten unyfing prijmac, takze nevim zda ma v sobe aspon tu moznost ze bych ho mohl naparovat na jinej unyfing? Mam totiz klavesnici Logitech s tim unyfing.
- LoCo99
- Začátečník

to netušim, ale myslim že ne, protože na provoz 2 ovladačů jsou třeba 2 přijímače, aspon si to teda myslim
- Ripper6
- Začátečník

-
nene prave ze na jeden prijmac muzes dat az 6 zarizeni.
Problem je leda kdyz by to bylo nekompatibilni a netusim jak je to treba pak u starsich veci.
http://www.logitech.com/cs-cz/promotions/6072
ale ted koukam ma na foto nakej nano prijmac, to by fungovat mohlo.
Ja mam tohle totiz:
http://klavesnice.heureka.cz/logitech-w ... oard-k350/
Problem je leda kdyz by to bylo nekompatibilni a netusim jak je to treba pak u starsich veci.
http://www.logitech.com/cs-cz/promotions/6072
ale ted koukam ma na foto nakej nano prijmac, to by fungovat mohlo.
Ja mam tohle totiz:
http://klavesnice.heureka.cz/logitech-w ... oard-k350/