HRY ROME TOTAL WAR rady a typy

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Wierer
Nováček
Nováček

HRY ROME TOTAL WAR rady a typy

Příspěvek od Wierer »

Cau lidi potrebuji pomoc mam hru rome total war 2 moje sesava je CPU- AMD Phenom 2x4 965 Black Edition Quad-Core Box AM3
>>
>> MB- ASROCK MB N68-GE3 UCC ( AM3,NVIDIA,DDR3,PCIE,VGA,SATA2R+IDE, 7.1,GLAN,mATX
>>
>> GPU- GIGABYTE GeForce GTX 650 2GB
>>
>> RAM-8GB -2X4GB DDR3 1600MHz
>>
>> HDD -500GB
>>
>> case -GAMBIRD ZDROJ 450 W s PFC
>>
>> MS- WINDOWS 7 HOME PREMIUM CZ 64-bit OEM SP1 ceska verze
>>
>> Dekuji za odpoved a za radu
a chtel bych procesor AMD FX 8350 a plus k tomu zakladni desku a zdroj to je jasny :-) ale jestli rozjedu stimhle procesorem tu hru na velmi vysoke nastaveni ? nebo i na ultra prosim odpoved dekuji moc muj mail je ales.wierer@gmail.com
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: HRY ROME TOTAL WAR rady a typy

Příspěvek od Alfajk »

nerozjedes,ta hra je blbe naprogramovana,low fps na vsem...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zapomeň na tu zpackanou sračku, dej ji aspoň na půl roku do šuplíku a doufej že autoři aspoň ty nejhorší bugy odstraní, a zatím hraj starší díly Total War které ti nabídnou nekonečně lepší herní zážitek, kterýkoliv z nich.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Wierer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wierer »

no jasny ale jakto ze nekterim jde ta hra a nci jim nepada ani nelauje jak je to mozne kamos pres steam normlane hraje plynule a moje hra ne nechapu proc ?
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Wierer píše:...nechapu proc ?
To nie si sam :D
Ja davam na mojej zostave (vid popis) Crysis 3 na very high v 1980x1200 na 60fps a ten spackany Rome 2 mi na taktickej mape ide pod 30fps na medium aj ked sa tam nic nehybe a v boji casto aj pod 20fps. Je to samy bug a samy lag. Tahy AI protivnikov po odkryti vatsieho kusu mapy su uz aj viacminutove(pritom mam vypnute sledovanie ich pohybu- a potom clovek hlada co sa vsetko udialo :P). A ked sme pri AI ta nie, ze je zla ale priamo rozbita a uplne nedokoncena.
A grafika vyzera oproti screenom co davali pred release asi ako 5 rokov spat. Cela farebna paleta je zle zvolena a vatsinu casu sa pozeras na prezltasty/cerveny obraz.
Ano, sanca, ze ti to pojde je ale vela ludom to ide kriticky zle. Mne pri hrani hra vyuziva len max 40% z grafiky a CPU je vytazene len na 20%. Je to desne nedorobena a nezoptimalizovana hra. A neviem ci sa to vobec o vela vylepsi. Skor odporucam ruky prec a siahnut po starsich dieloch.
A niekedy za pol roka si to kupit ako akciu na steame za 19 Eur.
Oh a zabudol som spomenut, ze po 90tich turnoch mi zacala hra padat pri kazdom 3 alebo 4 turne. :D
No co dodat. The best game experience ever! Som fanusik serie ale toto je vazne vrchol. 40% vatsi budget zrejme poputoval na k*rvy a chlast. A potom sa na hre pracovalo 3 hodiny denne a este s opicou.
Thank you CA!

P.s. ako chapem tvoje nadsenie a po par videach z Youtube ma clovek chut si to zahrat ale vedz, ze lepsie spravis zo starsimi dielmi. A skvelu hratelnost ti da v podstate skoro kazda z nich. Ak si to kupis teraz tak si len pokazis chut na celu seriu.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Wierer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wierer »

ale me to stve nekomu to jde a nekomu to nejde tak co to je v tom pripade za hru :-( velke zklamani ale i tak se ptam vyplati se mit procesor FX 8350 8 -jadro ???
Wierer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wierer »

a jeste se chci zeptat spravne bych mel tu hru rozjed na ultra detaily ale seka se mi porad mi bada fps a nevim proc a ze mozny to je ze by chybi v PC vykon ale vsude jsem daval an tu hru a ptal jsem se vsude a rikali mi ze bych to mel rozjed tka nevim kde je chyba ?? a tak kdo mi poradi
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Nepiš tu X příspěvků pod sebe a počkej si na patche, pak bude snad hra hratelná i na normální sestavě. Do té doby musíš lagy, fps propady a další věci ignorovat, nebo hru nehrát. :wink:
TODD3465
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TODD3465 »

Jasně chce to patche a mody. A pak to bude OK. Ja jsem ted začal hrat s Radious modem a už mě to celkem i baví jelikož bitvy jsou monohem delší a vylepšuje to par dalších věcí.

Jinak kamarad ma sestavu s FX8150 s GTX560ti + 8BG RAM a jede mu to bez problemu na Ultra :-) FPS ma zhruba stejne (v integrovanem benchmarku kolem 40) jako ja s mojí sestavou (podpis).
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
Wierer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wierer »

diky za odpovedi ale nez bude nejakej patch nebo mod to bude hodne dlouha doba
TODD3465
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TODD3465 »

Patche uz vychazi a mody upravujici bitvy a ekonomiku uz jsou taky venku.
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

TODD3465
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TODD3465 »

Jako co se celkove Total War serie tyka, tak AMD bych vubec nedoporučoval. Mel jsem FX8150 a když jsem přešel na I5 3750k (bez OC) tak to nebylo možne vubec srovnat. Vykon ve hře byl tak o 100% lepší. Tam kde jsem z toho s AMD měl komiks I5ka v pohodě běžela i s vyším nastavenim. Tohle jsem skoušel na omodovanem Napoleo TW.
Ale Rome 2 TW je zase neco trochu jineho, videl jsem to jet fakt pěkně na FX8150tce s GTX560ti což mě samotnyho překvapilo. Ale Intel bude v tehle serii vždy o dost lepší. S AMD si to člověk sice zahraje ale.. Na Intel to fakt nema ani z dalky (a to jsem byl vždy zastancem AMD, a jak jsem skončil :-D s Intelem a GeForce :-D ).

Testy jsou fakt pěkný a jasny. Asi skusim OC CPU abych vyzkoušel rozdil :-)
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Pls nevite jestli jde rozchodit na prvni rome rozliseni 2560x1440? zkousel sem to vepsat do toho textaku ale to nemelo zadnej vliv. Kdyz sem googloval tak jak na posrani vsici resi druhy dil.

Omfg tak nic mel sem tam jen preklep 2500x1440 tak jde to i s tim.
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Skus zmenit v zlozke
"C:\Users\*******\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\The Creative Assembly\Rome - Total War\preferences
tam kde su **** si daj svoje meno uzivatela a zmen v preferences.txt cast kde ti pise "resolution" pre mapu a battle na pozadovane rozlisenie.

Pozor AppData zlozka moze byt aj ukryta a nie je potom viditelna. Vtedy len skopiruj cestu do prikazoveho riadku.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Jak sem psal ja tam mel preklep. Misto toho 2560 sem tam pleskl 2500 a on asi pocita i strany atd.. Proto mi to neslo nastavit. Vcera sem to o pravil a uz to je hezky ostre. Sice porad tam je plno prvku ktere maj vzhled jak na rozliso 800x600 ale to uz prekousnu pac je to opravdu vynikajici hra:). Kazdopadne diky za radu.
Spark
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spark »

Mě to jede na mojí sestavě na maximální detaily s průměrně 30fps celkem plynule, žádné velké propady ani zamrzání. Čekal jsem že po aplikaci patchů se mi to vylepší, ale nic, jede to pořád stejně.
CPU: i7 7700k delid@5.0Ghz|Cooler: Kraken X31|MB: Z270 Krait|SSD 1: EVO 850 500GB|SSD 2: MX100 256GB|HDD: 2x WD ~2,5TB|GPU: ASUS 1070 Ti Strix OC@2Ghz|RAM: Corsair DDR4 3000MHz CL15 2x8GB|Zdroj: RM650x 80PLUS GOLD|Case: S340 Black&White|Monitor: C24FG73 24" 144Hz
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Dnes som to opat zapol znova od vydania a veruze ta hromada patchov u mna napravilo velke kulove. Hra dalej bezi na 30fps na mape a pada az k 15 pri boji. Pricom grafika je vytazena max 40%. :\
AI rovnako dementna ako pri vydani, kedze som hned skocil do bitky a nepriatel mal dve armady pricom s lucisnikmi napadal moju falangovu formaciu?! samozrejme som ich dobil k smrti s rozdielom 3500 vs 700 :\ Tiez k tomu dopomohol fakt, ze nepriatel pri mojom utoku zacal preformovavat svoju formaciu a v podstate pobehovali sem a tam.
Uber-Mega-giga- zazitok :\
Jedine co mi zostava je skusit hru preinstalovat este raz. Mozno mi tie "patche" kvoli nejakej chybe nefunguju ako maju.
Mimo to hodnotim TWR2 ako obrovsky fail, ktory ako sa zda studio nie je schopne napravit ani viac nez mesiac po vydani.
@Spark: ako 30fps v priemere nehodnotim ako "celkom plynule". Aj ked je pravdou, ze ja z lepsou grafikou nez ty v popise kracame v rovnakych slapajach.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

u strategie je úplně jedno že běží v 15fps, pořád se dá v pohodě hrát. to že hra samotná stojí za prd i po pátém patchi (sám jsem nehrál ale reakce na twcenter fórech mluví samy za sebe), to je věc druhá. obávám se že tohle už je takový fail že to sebelepší patche zachránit nemůžou, ta hra má zásadní strukturální vady.

Obrázek
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“