Benq GW2450hm vs. Benq xl2411t

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Loveman2013
Nováček
Nováček

Benq GW2450hm vs. Benq xl2411t

Příspěvek od Loveman2013 »

Dobrý den. Tímto bych Vás chtěl obeznámit se svým problémem. Před týdnem jsem si koupil nový monitor Benq GW2450hm. Tento celkem ujde. Barvy jsou fajn, pozorovací úhly taky ujdou, akorát mi připadá, že plocha má takový modrý nádech. Ale to prý má více majitelů tohoto monitoru. Ale teď k jádru věci, která mě nedá spát. Před tímto monitorem jsem měl Samsung (myslím si, že měl označení 22bw..). Ten jsem měl 6 let a vyměnil jsem ho právě za Benq GW2450hm. Všechny parametry šli kupředu, krom odezvy. Právě na toto se chci zeptat. Hry už nehraji, takže v nich jsem netestoval. Jen jsem si pustil pár filmů a nebylo to ono. Něco prostě té plynulosti obrazu chybí. Přijde mi, jako by to monitor prostě nestíhal s odezvou. Stejný jev vidím, i když poněkud rušivější, na dost staré LCD televizi u mého dědy. Tak si říkám, jestli nemám ten monitor ještě vrátit a připlatit si něco málo přes dva tisíce a zakoupit si Benq xl2411t. Papírově má odezvu o několik tříd lepší. Brouzdáním po netu jsem zjistil, že na sledování filmů, dle vyjádření některých majitelů, je skvělý. Jak co se týče barevného podání, tak samozřejmě i problematické odezvy, která je OK. Pak se rozplývají i na 144 Hz. Že prý to je vyšší level než 60 Hz u klasický panelů a je to hodně znát na kvalitě zobrazení. Což tomu dávám i za pravdu. Viděl jsem to na youtube, kde to nějací borci srovnávali.

Může mi zde k tomu někdo erudovaný napsat svůj názor. Zda-li konečně dojdu s Benq xl2411t klidu při přehráváním filmů?

Děkuji za Váš čas a názory
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Benq GW2450hm vs. Benq xl2411t

Příspěvek od tmaven »

Tak xl2411t je spise herni monitor diky 120Hz. Co tak IPS na filmy?
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“