Mam ted sakra blbej problem. Mam novej SSD disk Samsung 840 Pro. Dal jsem tam Win 7. Tyhle Win 7 ale byly predtim na disku, kterej mel oddil C (natom C) a D. Terovej disk.
Dalsi fyzickej disk cca 80GB jsem mel pro pripad Win XP x64 (to mam porad tam).
Vse bootovalo takze na vyber byl starej Win 7, novej Win 7 z SSD a XP.
Problem nastal, kdyz jsem chtel ten starej Win 7 smazat pryc (uz jen proto ze jsem udelal format oddilu D a tam mel programy,tudiz by stejne nefungovalo to dobre).
Neslo to primo z novych Win 7 na SSD.
Dobu me ani nenajizdel program Paragon Partition Manager Server 10. Pouzil jsem tak instalacku Win 7, setup jak to zacina, vyhodilo me to vyber disku. Disk jsem tam nasel, dal smazat oddil ten C s D. Takze tam bylo unpartition. Preruseni pak dal instalace (neinstaloval jsem). Jenze to me pak nenabehlo nic a chtelo to porad instalacku zas. Takze jsem ji dal a rekl si ze hold budu tam mit jeden cerstvej Win 7 na novem miste.
Tudiz opet ten disk, kde to bylo jsem dal vytvorit misto pro Win 7 natom 1TB disku.
Instalace, nabehl system Win 7. To ted mam.
Jenze asi se poskodil boot.ini ci MBR nebot ted uz mi to nedava vyber systemu, nejde bootovat z toho SSD ten system. Kdyz dam SSD jako prvni v biosu. Pritom tam mam vse cerstve instalovane. Kdyz prohodim v biosu poradi disku a dam bootovat ten s XP tak nabehne.
Takze mam ted na kazdym fyzickym disku system.
SSD - Win 7
HDD 1TB - Win 7 - (tenhle se instaloval posledni)
HDD 80GB Win XP
(pozn.vse je 64bit)
Jde mi nejvic hlavne o ten z SSD aby nabehl a ten jako na potvoru nejde.
Potrebuji poradit jakym programem mohu nejlepe opravit ten boot a abych mel vyber tech systemu?
Ted natom 1TB system tam ma v nastaveni to boot v startup and recovery pouze Windows 7.
XP tam nema nic a rucne to tam napsat nemuzu, kdyz neznam dobre ten retez.
3x OS - Windows 7 2x v pc, XP problem boot, help
Moderátor: Loki5567
- Ripper6
- Začátečník

-
3x OS - Windows 7 2x v pc, XP problem boot, help
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- tielka
- Středně pokročilý

Re: 3x OS - Windows 7 2x v pc, XP problem boot, help
no když instaluješ win 7 tak disk musí být zapojený sám...takže si zapoj jenom ssd a oprav si MBR http://www.sezob.cz/navody/win7_oprava_mbr.html jak to budeš mít oprav si to samé na hdd... 
- Ripper6
- Začátečník

-
tielka: to se me zda divny ze by musel bejt jen sam jako disk. Jsem instaloval Win 7 je to cca 3,5 roku a mel jsem tam taky dalsi disk a v poho. Ted na SSD taky a x krat to bootovalo a slo z toho SSD. Az potom co jsem zacal resit ten normal HDD ze to jako z toho SSD s Win 7 formatnu abych nemel na hdd napul funkcni Win 7. Coz me proste neslo.
Delal jsem to pres toho managera (my computer - manage).
Delal jsem to pres toho managera (my computer - manage).
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- tielka
- Středně pokročilý

vždyt si na to přišel sám a ještě se ti zdá divné? pokud chceš mít na každém disku widle tak na každém disku musí být i boot soubor ne jeden společný pro všechny disky...pak jeden odpojíš nebo bůh ví co stím děláš a pak to nenabootuje takže se to musí opravit ,tak aby každej disk měl svůj boot...kapišto...