BSOD - Win7 Home Premium
Moderátor: Loki5567
- RAHER
- Začátečník

-
BSOD - Win7 Home Premium
Zdravím , pretože sa warez ohladne nelegálných kopií nerieši včera som zakúpil originálny Win7 Home Premium.
Zostava:
MB: Asus Z87-A
VGA: MSI nVidia GeForce 770TF
RAM: Crucial BalistixSport 8gb - 1x
CPU: Intel i5-Haswell-K
PSU: Seaconis 650W 80Gold+
HDD: WD CB 1 TB
SSD: Samsung 840 128GB Pro
Monitor: BenQ BL2411LPT
BIOS: Flashnutý na najnovšiu verziu
CHKDSK - prebehol bez problému
Problém:
Po čistej inštalácií Windowsu som nainštaloval LAN driver a stiahol najnovšie drivery pre ďalšie komponenty. Po chvíli PC zamrzol tak som bol nútený ho reštartovať , následne prišiel prvý BSOD. BSOD-y som mal už pred reinstallom winu na win7 ultimate 64b.
BSODY:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
BAD_POOL_HEADER
dxgkrnl.sys
Ntfs.sys
msrpc.sys
CACHE_MANAGER
dxgmms1.sys
iub3xhc.sys
nvlddmkm.sys
MEMORY_MANAGEMENT
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Minidump --> http://leteckaposta.cz/279801353
Takéto BSODY dostávam , celú noc bežal na ramke MemTest86+ v4.20 bez chýb , bez erroru , CPU pustený v Prime95 3 hodiny bez problému , grafika pri hre dosahovala normálne maximálne výkony bez problému.
Moja otázka: Je zlá základná doska?
Ak sa niekto s niečim podobným stretol budem rád za každú radu.
Zostava:
MB: Asus Z87-A
VGA: MSI nVidia GeForce 770TF
RAM: Crucial BalistixSport 8gb - 1x
CPU: Intel i5-Haswell-K
PSU: Seaconis 650W 80Gold+
HDD: WD CB 1 TB
SSD: Samsung 840 128GB Pro
Monitor: BenQ BL2411LPT
BIOS: Flashnutý na najnovšiu verziu
CHKDSK - prebehol bez problému
Problém:
Po čistej inštalácií Windowsu som nainštaloval LAN driver a stiahol najnovšie drivery pre ďalšie komponenty. Po chvíli PC zamrzol tak som bol nútený ho reštartovať , následne prišiel prvý BSOD. BSOD-y som mal už pred reinstallom winu na win7 ultimate 64b.
BSODY:
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
BAD_POOL_HEADER
dxgkrnl.sys
Ntfs.sys
msrpc.sys
CACHE_MANAGER
dxgmms1.sys
iub3xhc.sys
nvlddmkm.sys
MEMORY_MANAGEMENT
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Minidump --> http://leteckaposta.cz/279801353
Takéto BSODY dostávam , celú noc bežal na ramke MemTest86+ v4.20 bez chýb , bez erroru , CPU pustený v Prime95 3 hodiny bez problému , grafika pri hre dosahovala normálne maximálne výkony bez problému.
Moja otázka: Je zlá základná doska?
Ak sa niekto s niečim podobným stretol budem rád za každú radu.
- Kalba222
- Žlutá karta Bazar

-
Re: BSOD - Win7 Home Premium
Tahle věc se mi stala už asi 2x na 2 různých zařízení.
U kamarádky byl v háji HDD (v notasu), který byl poslaný na reklamaci a tím bylo vše vyřízeno.
Na taťkovém ntb jsem reinstaloval windows XP a jak jsi uvedl, po nainstalování driverů a následném restartu na mě blikala pořád modrá obrazovka, tak mi to nedalo a mrknul jsem náhodou do BIOSU a zkusil jsem přehodit (teď přesně nevím v které záložce to bylo ale možnost AHCI/IDE - byla zapnutá možnost AHCI a tudíž jsem zkusil přepnout na IDE > restart > vše šlapalo jak má
vyzkoušej, třeba Ti to pomůže. 
U kamarádky byl v háji HDD (v notasu), který byl poslaný na reklamaci a tím bylo vše vyřízeno.
Na taťkovém ntb jsem reinstaloval windows XP a jak jsi uvedl, po nainstalování driverů a následném restartu na mě blikala pořád modrá obrazovka, tak mi to nedalo a mrknul jsem náhodou do BIOSU a zkusil jsem přehodit (teď přesně nevím v které záložce to bylo ale možnost AHCI/IDE - byla zapnutá možnost AHCI a tudíž jsem zkusil přepnout na IDE > restart > vše šlapalo jak má
- RAHER
- Začátečník

-
Ahoj , teraz som v škole, prídem domov a vyskúšam a dám vedieť. Ak niekoho napadne nijaká ďalšia rada tak sem sňou 
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Opat novy cisty install a vyskusat opat. Kazdopadne skus NEDAVAT drivery a bezat na originalnych WHQL od vyroby. Moze to zhadzovat aj driver pre SATA, resp. disky.. LAN driver by to zhadzovat nemal uz len podla toho co pises.
Pri restarte ako pise kolega vyssie AHCI/IDE by ti neslo vtedy ak si nainstaloval AHCI driver a v registroch by sa prepol radic z IDE / AHCI a opacne. A to je velmi nepravdepodobne. Inac AHCI/IDE problem sa prejavi uz pri boote. Proste nenabootuje ani plochu nic..
Pri restarte ako pise kolega vyssie AHCI/IDE by ti neslo vtedy ak si nainstaloval AHCI driver a v registroch by sa prepol radic z IDE / AHCI a opacne. A to je velmi nepravdepodobne. Inac AHCI/IDE problem sa prejavi uz pri boote. Proste nenabootuje ani plochu nic..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- RAHER
- Začátečník

-
Zdravím , pri prehodení na IDE systém vôbec nenabootoval , chyba prišla už pri boote , prehodil som späť na AHCI a systém nabehol.
- tielka
- Středně pokročilý

zkus si někde pujčit pamět...
- RAHER
- Začátečník

-
No momentálne beží PC 2 hodiny bez problému od tej doby čo som prehodil AHCI na IDE - padlo to , prehodil som späť a zatiaľ šlape , dúfam že to pomohlo 
Vyskúšam si to priamo na hre LoL kde po výhre alebo po prehre klikáš na "Continue" vtedy PC vždy spadol.
Vyskúšam si to priamo na hre LoL kde po výhre alebo po prehre klikáš na "Continue" vtedy PC vždy spadol.
- Kalba222
- Žlutá karta Bazar

-
jj super

- Butch
- Středně pokročilý

Ja bych klidne jen na driverech dodanych na DVD s deskou, udelal jsem to tak u sveho Asusu MB uz pres dva roky na tom jedu bez problemu. Navic ta Asuska si vsechno nainstalovala sama pres ten manager. Jedinny co updatuji jsou drivery ke grafice. A co jsem pak odinstaloval vetsinu z AI Suite.
Drivery ke vsemu ostatnimu nechavam puvodni, pokud nejsou problemy, tak neni duvod nejet z originalne dodanych driveru i kdyz treba nejsou nejnovejsi.
Drivery ke vsemu ostatnimu nechavam puvodni, pokud nejsou problemy, tak neni duvod nejet z originalne dodanych driveru i kdyz treba nejsou nejnovejsi.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- RAHER
- Začátečník

-
No ono já som problémy nemal asi mesiac a po mesiaci mi začao hádzať BSODY , dnes celý čas bez BSODU až pred 10 minútami som dostal BSOD s IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
- tielka
- Středně pokročilý

jak sem ti psal sežen si jinou pamět.... 90 % všech problémů dělají paměti....začal si vylučovací metodou koupil sis origo widle tak pokračuj dál a na problém narazíš.....celú noc bežal na ramke MemTest86 to neznamená že je PC stable....
- RAHER
- Začátečník

-
Tak teraz jeden BSOD za druhým , dal som nabootovať CD že skusím hodiť Win mimo SSD na normal HDD a už pri vyberani jazyka som dostal BSOD takže si začínam vážne myslieť že je RAMKA v háji. Zajtra ju dám reklamovať stým že mi zhadzuje systém a že je chybná , uvidím čo na to oni.
- tielka
- Středně pokročilý

od kámoša si puč..a zkus to ...
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
reinstall OS..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
- RAHER
- Začátečník

-
Reinstall win je zbytočný , robilo to aj na čistej inštalácií , nemám odkiaľ zohnať new ramku respektíve požičiať , jedine kúpiť ďalšiu 8 GB rovnakého typu najlepšie a to sa mi teraz moc nechce. Tak budem dúfať v tú reklamáciu.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mas dva moduly? Tak vyhod jeden vyskusaj, tak ich vymen.
EDIT: Aha, ty mas iba jeden modul.
EDIT: Aha, ty mas iba jeden modul.
- tielka
- Středně pokročilý

vješ ty čo udělej ještě toto vlez do toho oného biosu a tam tu ramku přešteluj na 1333 mhz a dej vědět co a jak...
- RAHER
- Začátečník

-
jj skúsim to....ale nie je hlúposť aby nebežala na 1600 MHz? neprídem tak o časť výkonu? 
- RAHER
- Začátečník

-
Tak freq. bola nahodená na auto , nastavil som 1333 MHz a systém nabehol v pohode , tak teraz už len čakať či to pofrčí...
- tielka
- Středně pokročilý

v tomto případě že máš problém je duležité nalést stabilitu pokud vše pofrčí jak má potom mužeme řešit proč a jak nejedou na 1600 mhz...