Úroveň hluku vs ideál tichého pc?
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- qqu
- Nováček

-
Úroveň hluku vs ideál tichého pc?
Zdravím,
trpím jedním "vážným" problémem, a to je přílišná citlivost sluchu. Koukal jsem se na nějaké odhlučněné skříně střední třídy - například taková všemi vychvalovaná Fractal Define R2/3/4, BitFenix Ghost (http://www.silentpcreview.com/article1318-page1.html) apod., a četl jsem pár recenzí na silentpcpreview, bohužel nedokážu si představit, co znamená těch cca 30 dba v zátěži, 15 v idle. Člověk si všude přečte nějaká přirovnání, bohužel to mám tak, že když lidé vychvalují, jak jim pc nejde slyšet při tiše puštěné TV nebo za zavřenými dveřmi, mně vstávají vlasy hrůzou, protože mě prostě v tiché místnosti vytáčí i aerodynamický hluk neslyšného větráčku od noťasu (například v noci).
Mám nějaké komponenty ve staré skříni (g2030 se stock coolerem, msi hd7770, oem seasonic energy knight, větráky Arctic Cooling f12 pwm intake a f8 pro outtake) no a je to běs, že ano, skříň vibruje apod). Z procházení těch odhlučněných skříní však nejsem nějak chytrý, jak už jsem psal výše.
Zároveň vím, že pasivně to asi uchladit nepůjde, i kdybych se plácl přes kapsu a dal prachy za pasivní chlazení cpu i pasivně chlazenou 7770/7750, furt se předpokládá nějaký airflow...
Pc mám na takové to domácí žvejkání, ale očas si na tom právě něco zahraju (Skyrim), proto ta 7770.
Tedy, existuje nějaký kompromis, jak docílit co největší ne-hlučnosti, i za cenu větší teploty? Čtení uživ. recenzí mě nepřesvědčilo o tom, že i taková Fractal R4 je dost tichá a hodnoty v profi reviews si jaksi představit neumím, vzhledem ke své "náchylnosti" (uchylnosti? hehe).
Ocením každou radu.
trpím jedním "vážným" problémem, a to je přílišná citlivost sluchu. Koukal jsem se na nějaké odhlučněné skříně střední třídy - například taková všemi vychvalovaná Fractal Define R2/3/4, BitFenix Ghost (http://www.silentpcreview.com/article1318-page1.html) apod., a četl jsem pár recenzí na silentpcpreview, bohužel nedokážu si představit, co znamená těch cca 30 dba v zátěži, 15 v idle. Člověk si všude přečte nějaká přirovnání, bohužel to mám tak, že když lidé vychvalují, jak jim pc nejde slyšet při tiše puštěné TV nebo za zavřenými dveřmi, mně vstávají vlasy hrůzou, protože mě prostě v tiché místnosti vytáčí i aerodynamický hluk neslyšného větráčku od noťasu (například v noci).
Mám nějaké komponenty ve staré skříni (g2030 se stock coolerem, msi hd7770, oem seasonic energy knight, větráky Arctic Cooling f12 pwm intake a f8 pro outtake) no a je to běs, že ano, skříň vibruje apod). Z procházení těch odhlučněných skříní však nejsem nějak chytrý, jak už jsem psal výše.
Zároveň vím, že pasivně to asi uchladit nepůjde, i kdybych se plácl přes kapsu a dal prachy za pasivní chlazení cpu i pasivně chlazenou 7770/7750, furt se předpokládá nějaký airflow...
Pc mám na takové to domácí žvejkání, ale očas si na tom právě něco zahraju (Skyrim), proto ta 7770.
Tedy, existuje nějaký kompromis, jak docílit co největší ne-hlučnosti, i za cenu větší teploty? Čtení uživ. recenzí mě nepřesvědčilo o tom, že i taková Fractal R4 je dost tichá a hodnoty v profi reviews si jaksi představit neumím, vzhledem ke své "náchylnosti" (uchylnosti? hehe).
Ocením každou radu.
MB: levná Gigabyte GA-H81M-HD3 | CPU: sweet-spot Intel Core i5-4460 | GFX: "sociálný" GAINWARD GeForce GTX 1060 | RAM: mletý standard 8 GB Kingston DDR3 | PSU: pýcha jako hrom Corsair RM550x | CASE: příruční lednice Fractal Design Define R4 | HDD: šifruju jak ďas Crucial M500 120GB + vzpomínka na legendu Seagate Barracuda 7200.14 1 TB + nesmrtelná teta Hitachi z notebooku | COOLER: pro srandu ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Re: Úroveň hluku vs ideál tichého pc?
Úplně jednoduchý. V BIOSu nastavíš otáčky větráku na CPU na silent, pokud máš box, tak koupíš novej chladič a větráky na něm zreguluješ tak, aby nebyly slyšet. V Afterburneru nastavíš vlastní profil otáček větráku grafiky tak, aby měla GPU idle 85°C (pak je tichá i moje GTX480) a koupíš semipasivní zdroj, kterej do určitýho procenta zátěže nezapíná větrák a je to pohoda. Pak budeš pyskovat, že slyšíš pevný disky 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- qqu
- Nováček

-
Fajn, a kdybych koupil ssd? Tam není žádná pohyblivá část, tak to by nemělo jít slyšet, ne?Bez_n1ck píše:Úplně jednoduchý. V BIOSu nastavíš otáčky větráku na CPU na silent, pokud máš box, tak koupíš novej chladič a větráky na něm zreguluješ tak, aby nebyly slyšet. V Afterburneru nastavíš vlastní profil otáček větráku grafiky tak, aby měla GPU idle 85°C (pak je tichá i moje GTX480) a koupíš semipasivní zdroj, kterej do určitýho procenta zátěže nezapíná větrák a je to pohoda. Pak budeš pyskovat, že slyšíš pevný disky
EDIT: a můžeš mě někam na ten semipasivní zdroj nasměrovat či něco doporučit?
MB: levná Gigabyte GA-H81M-HD3 | CPU: sweet-spot Intel Core i5-4460 | GFX: "sociálný" GAINWARD GeForce GTX 1060 | RAM: mletý standard 8 GB Kingston DDR3 | PSU: pýcha jako hrom Corsair RM550x | CASE: příruční lednice Fractal Design Define R4 | HDD: šifruju jak ďas Crucial M500 120GB + vzpomínka na legendu Seagate Barracuda 7200.14 1 TB + nesmrtelná teta Hitachi z notebooku | COOLER: pro srandu ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Např. Corsair RM450/RM550 jsou do 40% zátěže (do čehož se asi vejdeš) pasivní. Postavit nehlučné PC není problém, ale samozřejmě to bude něco stát a s SSD si málokdo vystačí.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Mám podobné "postižení"qqu píše:Tedy, existuje nějaký kompromis, jak docílit co největší ne-hlučnosti, i za cenu větší teploty? Čtení uživ. recenzí mě nepřesvědčilo o tom, že i taková Fractal R4 je dost tichá a hodnoty v profi reviews si jaksi představit neumím, vzhledem ke své "náchylnosti" (uchylnosti? hehe).
Ocením každou radu.
Jde to i bez větších teplot, je nutné však dát víc kvalitních větráčků a ubrat jim... bednu mám samozřejmě odhlučněnou (viz. popis), kvůli airflow mám osazeno více ventilátrolů Noctua které jsou zregulované na cca 400-500rpm (2xin, 3xout) a na cpu (2x Akasa Apache) na 600rpm. Grafika si běží na nějakých 900-100rpm stále i v zátěži. Velmi pomohlo SSD a druhý disk je nízkootáčkový v ACU-DarkHddSilenceru.
takle je to v idle takhle při hraní BF3 - sloupeček max. (mám sluchátka)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Stišovanie nie je len tak...
Chladič cpu: Thermalright HR-02 Macho - chladiť iba pasívne
Chladič gpu: ak nepomôže regul. origo fanu/chladiča, tak výmena
Case: min. Cooletk Antiphon, Nanoxia DS1 alebo FD R4 (no to je podľa mňa už zbytočne veľká case)...Najmä nedávať fan do vrchnej pozície= najviac hluku.
Fans: Zo 120mm: Antec TueQuiet, Noiseblocker PL1 alebo eLoop B12-1, Noctua NF-S12A ULN (prípadne Scythe Gentle Typhoon 800rpm), zo 140mm: Antec TrueQuiet, Noiseblocker PK1, Noctua NF-A14 ULN ...a zregulovať podľa potreby.
HDD: naj. 5400ot. konkrétne WD Red a na systém SSD.
PSU: Ak neplánuješ väčší upgrade tak aj čisto pasívny napr. Seasonic X-460FL2 (snáď by si nenatrafil na pískajúci ks), kedže semi-pasívnych je málo a najmä kvalitných (za rozumnú cenu)...alebo si daj doviezť zo SR SuperFlower Golden King.
Chladič cpu: Thermalright HR-02 Macho - chladiť iba pasívne
Chladič gpu: ak nepomôže regul. origo fanu/chladiča, tak výmena
Case: min. Cooletk Antiphon, Nanoxia DS1 alebo FD R4 (no to je podľa mňa už zbytočne veľká case)...Najmä nedávať fan do vrchnej pozície= najviac hluku.
Fans: Zo 120mm: Antec TueQuiet, Noiseblocker PL1 alebo eLoop B12-1, Noctua NF-S12A ULN (prípadne Scythe Gentle Typhoon 800rpm), zo 140mm: Antec TrueQuiet, Noiseblocker PK1, Noctua NF-A14 ULN ...a zregulovať podľa potreby.
HDD: naj. 5400ot. konkrétne WD Red a na systém SSD.
PSU: Ak neplánuješ väčší upgrade tak aj čisto pasívny napr. Seasonic X-460FL2 (snáď by si nenatrafil na pískajúci ks), kedže semi-pasívnych je málo a najmä kvalitných (za rozumnú cenu)...alebo si daj doviezť zo SR SuperFlower Golden King.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- Mr Lucas
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
+ HDD do ztišovacího boxu
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
- qqu
- Nováček

-
A co ten výše navrhovaný Corsair RM450/RM550? Prolítl jsem zběžně nějakou recenzi na tu RM550 - http://www.pcper.com/reviews/Cases-and- ... ply-Review - a netváří se to špatně. Na alze je za 2500. Je to adekvátní cena?shelby_nr píše:kedže semi-pasívnych je málo a najmä kvalitných (za rozumnú cenu)
- izuel
- Začátečník

-
Ahoj všem, řeším problém se kterým si nevím rady.
Mám desku gigabyte GA-880GMA-USB3 v ní phenom II x6 1055T - thuban
k desce je dodávaná utilita ET6 (easy tune)
pomocí ní jsem schopen ztišit rychlost ventilátoru v systemu, procesor například při prohlížení webu (opera)
práce ve wordu atd.. je zcela neslyšný 2000-2500 otáček a teplota je přijatelná do 50ti stupŇů.
problém nastane, když spustím nějakou 3D hru, tak větrák na cpu uplně ignoruje nastavení ET6 a rozjede se na max otáčky přes 6000! začne hrozně řvát,což je neunosné, po nějaké době se ztiší chviličku jede zas tichý a pak se takto roztočí, tyto intervaly jsou pravidelné.
speedfan mi nereaguje vubec i když 3D hry nespouštím.
v Biosu sem se snažil laborovat s nastavením výpínat termální kontrolu a dávat teploty zvyšovat.
nic nepomohlo.
Ocenil bych spíše závislost vyšší teploty a nižší rychlosti větráku na cpu, logické by bylo kdyby se větrák úměrně zvyšoval s rostoucí teplotou.
díky za každou radu jak toto řešit a zda má někdo podobnou zkušenost, či ví jak toto řešit
Mám desku gigabyte GA-880GMA-USB3 v ní phenom II x6 1055T - thuban
k desce je dodávaná utilita ET6 (easy tune)
pomocí ní jsem schopen ztišit rychlost ventilátoru v systemu, procesor například při prohlížení webu (opera)
práce ve wordu atd.. je zcela neslyšný 2000-2500 otáček a teplota je přijatelná do 50ti stupŇů.
problém nastane, když spustím nějakou 3D hru, tak větrák na cpu uplně ignoruje nastavení ET6 a rozjede se na max otáčky přes 6000! začne hrozně řvát,což je neunosné, po nějaké době se ztiší chviličku jede zas tichý a pak se takto roztočí, tyto intervaly jsou pravidelné.
speedfan mi nereaguje vubec i když 3D hry nespouštím.
v Biosu sem se snažil laborovat s nastavením výpínat termální kontrolu a dávat teploty zvyšovat.
nic nepomohlo.
Ocenil bych spíše závislost vyšší teploty a nižší rychlosti větráku na cpu, logické by bylo kdyby se větrák úměrně zvyšoval s rostoucí teplotou.
díky za každou radu jak toto řešit a zda má někdo podobnou zkušenost, či ví jak toto řešit
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jaký tam máš chladič ? BOX ?
Zkus resetovat BIOS, je blbost že by to sklákalo z 2500 na 6000 tisíc a mezitím nic.
Zkus resetovat BIOS, je blbost že by to sklákalo z 2500 na 6000 tisíc a mezitím nic.
- izuel
- Začátečník

-
ano boxovaný, co tím myslíš blbost ? napsal sem to jak se to chová.Suke001 píše:A jaký tam máš chladič ? BOX ?
zresetovat jako vyndat baterku či jumperem nebo flashnout ho znova ?
jak si to myslel
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jakože tam musí být nějaké mezi stupínky v závislosti teploty.
No jak chceš jumper, baterka nebo normálně v biosu načteš defaultní nastavení.
Každopádně ti doporučím koupit jiný chladič, s tímto boxovaným nikdy nedocílíš ticha při zátěži.
Každopádně ti doporučím koupit jiný chladič, s tímto boxovaným nikdy nedocílíš ticha při zátěži.
- blaho
- Žlutá karta

-
Tak Vam poviem skutocny pribeh z Ciech k teme ,,stisovanie PC´´
Mam kolegu z CZ /Třebechovice pod orebem/. Si pamatam ze ked sme mali niekedy obidvaja ATI 5970, tak bol tak nasraty na hlucnost, ze v izba kde hraval susedila so spalnou. V rohu izby urobil dieru na kable a cely case dal do vedľajšej izby do rohu
Prisaham ze je to pravda ! Povedal ze naozaj PC nebolo pocut, tak tomu verim 
Mam kolegu z CZ /Třebechovice pod orebem/. Si pamatam ze ked sme mali niekedy obidvaja ATI 5970, tak bol tak nasraty na hlucnost, ze v izba kde hraval susedila so spalnou. V rohu izby urobil dieru na kable a cely case dal do vedľajšej izby do rohu
- izuel
- Začátečník

-
Ten boxovanej chladič vypadá dost dobře má i měděný heatpipe, přijde mi, že není tak špatnej, řešit bych to chtěl spíš tak:Suke001 píše:No jakože tam musí být nějaké mezi stupínky v závislosti teploty.
a) nechť napíše ten co má stejný problém a jak ho řešil
b) chci mít více teploty a méně hluku, zatím se to chová tak, že hned po zapnutí 3D hry se rozjede na plno, stačilo by kdyby se rozjel z 2200ot na 3-4 tisíce a bylo by to cajk
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dobré řešeníblahorodie píše:Tak Vam poviem skutocny pribeh z Ciech k teme ,,stisovanie PC´´
Mam kolegu z CZ /Třebechovice pod orebem/. Si pamatam ze ked sme mali niekedy obidvaja ATI 5970, tak bol tak nasraty na hlucnost, ze v izba kde hraval susedila so spalnou. V rohu izby urobil dieru na kable a cely case dal do vedľajšej izby do rohuPrisaham ze je to pravda ! Povedal ze naozaj PC nebolo pocut, tak tomu verim
Jinak asi plánuju koupit ACUTAKE ACU-DarkHddSilencer (anti vibrační a ztišující box na HDD). Protože největší hluk vydává HDD, když vypne z důvodu nečinnosti, tak je to krásné ticho. Mám totiž ještě SSD.
- Mr Lucas
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Správná volba
Pokud chce mít člověk tiché PC, je ztišovací box na HDD nutností.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
1) ticha skrinka, napr. Fractal R4 Design Define
2) vykonny tichy chladic, schopny chladit pasivne-> napr. NH-D14 (v IDLE to zvlada aj mnoho dalsich)
3) odporucam iba SSD disky (pri HDD by volit bud 5400 otackove alebo nejake menej hlucne - WD Blue)
4) pri HDD moznost pouzit stisovaci box
5) tichy zdroj-> 850W-1kW su chladene pri 50% vyuzitii iba pasivne; pripadne volit z tichych ako Enermax, Seasonic, AC Fusion ci SuperFlow
6) alternativny chladic na GPU, pripadne kupit vykonny AC Twin Turbo I/II/III...
7) intake/outtake fany odporucam od Noctuy
PS. Alebo vsetko hodit pod vodu.
2) vykonny tichy chladic, schopny chladit pasivne-> napr. NH-D14 (v IDLE to zvlada aj mnoho dalsich)
3) odporucam iba SSD disky (pri HDD by volit bud 5400 otackove alebo nejake menej hlucne - WD Blue)
4) pri HDD moznost pouzit stisovaci box
5) tichy zdroj-> 850W-1kW su chladene pri 50% vyuzitii iba pasivne; pripadne volit z tichych ako Enermax, Seasonic, AC Fusion ci SuperFlow
6) alternativny chladic na GPU, pripadne kupit vykonny AC Twin Turbo I/II/III...
7) intake/outtake fany odporucam od Noctuy
PS. Alebo vsetko hodit pod vodu.
Naposledy upravil(a) CageJ dne pát 27. zář 2013, 10:02, celkem upraveno 1 x.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A myslíš, že ten co jsem vybral bude OK ? Nebo jestli máš zkušenost s nějakým co fakt dobře funguje tak klidně doporuč. Jinak ten HDD je Samsung asi 5 let starý, už má něco odtočenoMr Lucas píše:Správná volbaPokud chce mít člověk tiché PC, je ztišovací box na HDD nutností.
- Mr Lucas
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Volil bych buď Scythe SCH-1000 Himuro nebo Acutake ACU-Darkdisc2 (kopie HDD Silenceru od Silentmaxxu).
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vyzkouším asi ten Scythe, ten je sympatický a uvidím
, mám možnost si to ozkoušet první