Určitě o tom už spousta lidí slyšela, ale připomenu, že celkem často se na netu narazí na odešlé střední tlačítko na G700. To byl i můj případ u G700 z druhé ruky.
Obrázků jak to vypadá uvnitř je všude dost, tak ukážu jen co jsem měl za problém a jak jsem ho vyřešil.
Broken middle button microswitch
To jsem klasickou trafopáječkou dostal dolů. Stačilo malým šroubováčkem tlačit spínač od pcb a kontakty povolily velmi rychle.
tady se mi ztratila fotka, jak je spínač pryč.
Pak jsem pořídil nejmenší mikrospínač v GME SMD mikrospínač
new microswitch from local shop
Následovalo přiletování nového mikrospínače. Ten byl o něco větší, než pájecí plošky na pcb, ale naštěstí to na sebe nějak sedlo. Kontakty mikrospínače jsem slabě pocínoval, pak přiložil na téměř čisté plošky na pcb(žádné obří kapky cínu) a ohřál páječkou jeden kontakt po druhém, cín chytil bez problémů (chce to samozřejmě správné množství kalafuny... co nejmíň). Takže se tu nekonaly žádné potíže jako u základních desek, kde potřebujete skoro svářečku, aby se ta divná slitina, kterou se to letuje, roztekla.
New microswitch on it's place, on position
New microswitch on it's place, fixed on position
Bylo potřeba ale ještě ošetřit "kolébku" s kolečkem. Je na ni malý výstupek na mačkání spínače, s tím ale nejde lodička vrátit na místo, nový mikrospínač je příliš vysoký. Bylo proto nutné výstupek odříznout.
modded middle button thingie - without the tiny d*ck
Výsledek je dobrý, střední klik jde trochu hůř než ostatní tlačítka, ale aspoň to nekliká při scrollování. Zvuk při kliknutí je hluboký a nepříliš hlasitý.
jestli to někdo shledá užitečným, tak by se fotky mohli dát přímo na PCTserver.
až příště vlezu dovnitř, přefotím to kolečko
Logitech g700 middle button repair (oprava)
- Maor
- Začátečník
- davkol
- Žlutá karta Bazar
-
Re: Logitech g700 middle button repair (oprava)
Taky tam mohli dát normální spínač... >_<
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
velmi šikovný mód/oprava, určitě by to mohlo mnohé inspirovat.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Maor
- Začátečník
davkol: celkem jsem koukal, že skoro každý tlačítko je dělaný jinym spínačem. Bylo docela štěstí, že se dal sehnat spínač, který se tam vlezl bez větších chirurgických zásahů
- Maor
- Začátečník
Plánuji další update, začíná mi blbnout mikrospínač na posuv doleva. Slyším cvaknutí, ale musím ještě přitlačit, aby se detekovalo stisknutí. Doufám, že to je jen nečistota ve spínači, je to zase nějaký super pro myši nestandardní spínač, takže bude super hledat náhradu.