Jaký monitor k VGA X550?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Assassin79
Začátečník
Začátečník

Jaký monitor k VGA X550?

Příspěvek od Assassin79 »

Zdravím,potřeboval bych poradit,jaký lcd by šlo k této vga....je to do pc mé sestry,takže 90% času internet a občas world of tanks.
MB- no name
VGA- Radeon X550
CPU- P 3.2ghz
ddr2- 1gb

Ted má 19" crt..občas je černobílej a občas ji tam latají pruhy :)
Nevim,jáke max. rozlišení ta karta snese,takže nevím jestli by mělo vůbec význam kupovat nějaký 22" lcd.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jaký monitor k VGA X550?

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Hmm, vzhledem k tomu že se jedná o kancl PC ( k ničemu jinému se nehodí ) tak monitor 19" s 1280x1024. Je vysokej takže dobrej na psaní, a šířka 1280 znamená že 720p videa se tam budou fullscreen zobrazovat bez resizu což ulehčí CPU a víc jich půjde přehrát, a to je asi tak vše.
Assassin79
Začátečník
Začátečník

Takže ta "sestava" tu 22" neutahne? Jak jsem psal,je to z 90%na net a občas nějaka nenáročná hra...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Monitor tam píchneš jakejkoliv, grafika má VGA a DVI... co tam zapojíš to tam pojede. Samo sebou monitory s velkym rozlišentim tam budou tak na psaní a koukání na fotky na nic jiného. Jinak budou useless, hry si na tom nezahraješ ani náhodou a ani videa co by byly nativní rozlišení toho monitoru, takže by to bylo mrhání penězma.
Assassin79
Začátečník
Začátečník

Ok,to jsem potřeboval vědět.Takže monitor s jakou uhlopříčkou bys viděl jako maximum? (aby na tom chodily aspon ty videa:-)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ty to stále nechápeš, ty videa ti pojednou na čemkoliv, ale ten stroj stejně více jak 720p nikdy nepřehraje, tzn kdyb jsi měl obrazovku co má třeba 1920x1200 tak pouštět na ní videa v 720p či méně neni to pravé ořechové, samo sebou je stále uvidíš a půjdou přehrát. Ale je to mrhání prostředky, proto říkám nejlevnější 19" s 1280x1024 co najdeš, je to kancl monitor, velký pixely, úzkej profil, monitor na psaní.
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

Já bych spíš viděl problém v tom co se vyplatí. Co si vzpomínám tak jsem kupoval 20" monitor ke kartě ATI 9800 Pro. Dnes 20" nahradily 22"(24") monitory se stejným rozlyšením 1680/1050, či spíše širokoúhlé s 16:9 +/- 23". To píši proto že to ta karta utáne a na starou gamesu to bude OK.
Bohužel, fakt jen hodně starou. X550 je vykopávka.
Novej monitor i šmejdovskej bude mít několikanásobně věčí cenu než to PC! Otázka je jestli má cenu kupovat novej monitor k takovému křápu (bez urážky). Slušnej monitor stojí +/- 6tis. (mám velké nároky na kvalitu :) ) za což koupíš i třeba celej notebook s lepším hardwarem: http://www.levnapc.cz/fujitsu-siemens-e ... duo-3.html
To tě nenutím, jen bych prostě zapřemýšlel jestli to co dáš jen za novej monitor + šrot, nekoupit třeba vše o dost lepší..i když bazar/repas...( http://www.levnapc.cz/pc-fujitsu-sn-esprimo-e-12.html )
Za tu cenu i novej: http://www.czc.cz/acer-aspire-v5-131-10 ... 373h33k8l5
Jestli, ale seženeš nějakej monitor zadarmo, nebo za 500kč...tak asi jo. Platí co už ti napsal "kolega" :)
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

X550 = single link DVI a VGA. Tzn up to 1920x1200 monitor si vyber jakej chceš. V 3D ta karta byla low-end v roce 2004 (jedná se o refresh radeonu 9600pro co má místo AGP PCI-E sběrnici ,ale výkon i technologie stejný, ve své době to byly malé pasivní karty pro kancl použití), dnes v 3D nedá prakticky nic. Takže 2D only použití a tam je ti fuk rozlišení, rozbrazí se to a je to.

Ani na video to neni ok i kdyby pod tim byl použitelnej CPU. Staré DX9 Radeony (tehle dokonce vychází ještě z R300 a má jen SM2.0) co neznaj H264 jej nejen že neakcelerujou, ale nedovedou jej ani zpracovávat, tzn nemaj kompenzaci pro ztrátu červené vlivem komprese, atd. Takže i když videa přehraješ, tak prostě vypadaj hůře než na DX10 a novějších kartách. Dlouho jsem v jednom z podpůrných PC držel Radeon X1950XTX ale kvůli tomuhle právě šel, modernější videa (ne ve flashi co renderuje 100% SW cestou) na GTX280 co jsem tam pak píchnul vypadaj úplně jinak.
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

tvl,kup tam ramku,sprav chladenie,kartu schlad a kup 21" 16:10 1680x1050 ...
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“