zdravím
mám zostavu
procesor: phenom 940be /nataktujem 3,7-3,8ghz/
zakl. doska: gigabyte ma790x-ud4
ram: 4gb
zdroj: coolermaster 700w
graf. karta: asus hd4890
Uvažujem nad novou grafickou kartou. Pozdava sa mi asus r9 280x. Ma zmysel kupovat tuto grafiku pri nataktovani procesoru povedzme 3,7-3,8ghz, resp. ako velmi by bol vykon grafiky degradovaný rychlostou cpu pri rozlišení 1920*1200
Dakujem za odpovede
aku grafiku ku phenom 940be
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- flamer1
- Nováček

-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: aku grafiku ku phenom 940be
CPU limitace se neodvíjí od použitého GPU ale od enginu a konkrétních her co chceš hrát. Tzn v některejch ti bude brzdit GTX650 a v některejch uživí i tu R9 280x.
Je to už pak na tobě, dle mého názoru je ta grafika overkill, spíš nišší třeba 270x. Já bych tam hodil spíš GTX660 víc k tahle starýmu základu prostě nemá cenu.
A při taktování toho Phenomu nezapoměň taktovat CPUNB protože na jeho frekvencí beží L3 cache a to je u Phenomu co se her týče stejně důležité jak frekvence CPU.
Je to už pak na tobě, dle mého názoru je ta grafika overkill, spíš nišší třeba 270x. Já bych tam hodil spíš GTX660 víc k tahle starýmu základu prostě nemá cenu.
A při taktování toho Phenomu nezapoměň taktovat CPUNB protože na jeho frekvencí beží L3 cache a to je u Phenomu co se her týče stejně důležité jak frekvence CPU.
- flamer1
- Nováček

-
Re: aku grafiku ku phenom 940be
dik za radu
tak to vidim na tu 270x alebo došetrím a vymenín časom celu zostavu
tak to vidim na tu 270x alebo došetrím a vymenín časom celu zostavu