HIGH problém !!!

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
svobikk
Nováček
Nováček

HIGH problém !!!

Příspěvek od svobikk »

Hladis//Spatna sekce - presun

zdravím, mám už asi roční problém: nepravidělně a vůbec netuším proč mě vyskakuje modrá smrt s chybou kterou dám do přílohy. Nedělá to jenom při hraní, ale i když vstanu ráno třeba tak je tam modrá smrt a musím restartovat. ale nikdy to neudělalo přes den třeba jenom v klidu to udělá když je PC v klidu přes NOC !!!

Konfigurace :

Processor AMD Phenom II X4 965 BE @4GHz + FREEZONE HP-120 AlCu
Memory 8GB [A-Data Gaming Series 4x2GB] {DDR3/1600Mhz}
Hard Drive WD Caviar RE3 500GB + Samsung 1TB
MB Gigabyte Ultra Durable 3 GA-880GM-UD2H
OS Windows 7 SP1 Ultimate [64 bit]
GK Gigabyte ATi HD 6870 OC [1GB, GDDR5, 256bit]
Zdroj Corsair Pro Series Gold AX850

ramky sem zkoušel přehazovat a dělá to pořád viděl bych to, že nějaký komponent sem přehřívá zřejmě.

teploty (miniaplikace) při otevřené bočnici na ploše :

GK : 34 stupnů
CPU: 43 stupnů

v zátěži BF4 :

GK : 55 stupnu
CPU : 59 stupnu

how to fix od MS "http://support.microsoft.com/hotfix/KBH ... 32&kbln=cs"
mě nejde ani nainstalovat píše to že "aktualizace není použitelná pro váš počítač"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HIGH problém !!!

Příspěvek od cameroncz »

já nevim, ostatní snad poradí, jen chci říct, že jsi ve špatné sekci :wink:
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
sill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sill »

zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Daj CPU na deafult a sleduj ci ti to neblbne koli OC.
vibri
Nováček
Nováček

Příspěvek od vibri »

Ahoj, nevím co vše uz jsi zkoušel ale postupoval bych takto dle kroků, vždy kdyz se chyba opakuje šel bych na další:
1. Format a reinstal windows
2. Nastavení defaul Bios
3. Kouknul bych se na jaké frekvenci ti běží paměti a jaký máš nastvený profile u nich v biosu
4. Potom bych zkoušel paměti fyzicky, vždy jednu z nich bych vyndal a pokud by se chyba opakovala, pokračoval byc h dokud bych nevystřídal takhle všechy.Pokud se chyba opakuje.Je poslední možnost krok 5.
5. Výměna HDD.
6. Možnos je i procesor ale tomu bych moc nevěřil.

Zkus a uvidíš.
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

to budou spatne pameti otestuj je v memtest86
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Taky bych dal CPU na default, nenapsal si napětí, na kterym ti to běží. Podle mě bude zakopaný pes v CPU nebo RAMkách. CPU na default a sledovat jestli to ještě spadne, pokud ano tak projet Memtestem.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

přefleshoval sem BIOS takže tedka je nastavej na Default.
CPU mám na základních 3,4GHz
a od té doby se mi to restartovalo jenom jednou, ale né na modrou smrt, ale při hře PES13 asi po 3,5 hodině hraní. a po tomhle restartu vyskočila chyba jako máme v příloze
a první fotka je nastavení CPU v biosu, ale chtěl bych ho přetaktovat na 4GHz a vsadím boty, že tý restarty byli oni to přetaktování. pomohl by mi někdo s navýšením voltage na CPU ? s tím já sem nerýpal.

v příloze máte chybu po spuštění
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

aktuální takt jádra a jeho teploty na ploše s otevřenou bočnicí v klidu, bez zátěže
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

MemTest problěhl bez chyb !
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

svobikk píše:MemTest problěhl bez chyb !
Ja to vidim na chybu ramiek. Ako dlho si to testoval cez memtest? Ja som v jedom servise videl , ako dali dvd s vypalenym memtestom na disku a spustili ho pri boote. Malo to zakladne DOS prostredie a chyby v ramkach odhalil zhruba po 2 hodinach. Testovat by sa to malo 24hodin.

Link pre ISO subor:http://www.memtest.org/#screen
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

dvě hodiny sem to měl zaplý.

Jak to může být ramkama když to háže modrou smrt jenom když mám CPU na 4GHz, na základních 3,4GHz to je v pohodě.

Jenom potřebuju někeho kdo mi naštěluje voltage a tím pádem bude problém vyřešen :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

svobikk píše:dvě hodiny sem to měl zaplý.

Jak to může být ramkama když to háže modrou smrt jenom když mám CPU na 4GHz, na základních 3,4GHz to je v pohodě.

Jenom potřebuju někeho kdo mi naštěluje voltage a tím pádem bude problém vyřešen :)

Ha ha :lol: ....AMD Phenom II X4 965 BE 4Ghz jo no tak na to zapoměn max 3,9 Ghz a to s odřenýma ušima.... :wink:
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

To je jiste dostacene a jednoznacne, stejne jako ukazka widgetu na plose. I dobra rada muze byt nebezpecna a jak s informaci nalozis necham na tobe.

Lze prohlasit, ze kazdy BSOD az na vyjimky generuje DUMP a DUMP se necha analyzovat. BSOD neni pricina, ale dusledek dlouheho retezce zdanlive nepodstatnych malickosti. Chyba pametove operace muze zpusobit naprosto cokoliv. Avsak ... proc hledat chyby v hardware, kdyz je chyba v Tobe a v nicem jinem. Prvni pohled vysvetluje vse. Utrpeni napajeni bych prirovnal k oslikovi v uhelnem dole za Maovi vlady.

Pricinu problemu najdes v zrcadle a resenim je vymena, nebo se vykaslat na OC.

Myslet si muzes co chces, udelal jsi blbost.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

tielka píše:
svobikk píše:dvě hodiny sem to měl zaplý.

Ha ha :lol: ....AMD Phenom II X4 965 BE 4Ghz jo no tak na to zapoměn max 3,9 Ghz a to s odřenýma ušima.... :wink:

no mě to na 4GHz už jede přes rok, ale někdy prostě to udělá tů modrů smrt zkusím to teda podtaktovat a uvidí se :) co voltáž nemohl by jsi mi poradit kolik mám kde přidat ? :)
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Na tom cpu máš napětí dost jak říkám tyto cpu max.3,9 Ghz a stoho vycházej... :)
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

ok díky moc. ihned podtaktuji :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Eh nez zacnete postovat o modre smrti, tak to dejte nejdříve na default. Resit zde modrou smrt při pretazenym OC je trochu o nicem.
svobikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svobikk »

problém vyřešen CPU sem podtaktoval na 3,8GHz a je stabilní díky moc :)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“