prosím o radu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ENT3R
Nováček
Nováček

prosím o radu

Příspěvek od ENT3R »

na své Geforce 660Ti (téhle: http://www.czc.cz/asus-engtx660-ti-dc2- ... GTX+660+Ti ) mám problém s občasným potrháváním - hlavně při BF4. Četl jsem, že BF4 chce více VRAM paměti, proto se ptám jakou grafiku koupit. Rozmýšlím se mezi 760/770 (samozřejmě verze se 4gb VRAM). Radeon nepřipadá v úvahu (sem tam využívám 3D vision).

Zbytek sestavy:
Intel i7 860@ 2,80GHz (Lynnfield)
MSI P55-CD53
8 GB DDR3 1333
SSD (systém) + klasika 7200rpm (z toho tahám hry)
zdroj 850W značku přesně nevím

P.S.: Pls nepište mi sem něco jako sniž si detaily atd.. Novou GK potřebuji koupit i z jiného důvodu - chci jen čiště vědět jestli vzít 760 nebo 770 - s tím, že 770 je můj momentální finanční strop.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: prosím o radu

Příspěvek od Hladis »

Pochybuju, ze 2GB VRAM nestaci. Spis to CPU krici o OC a to bych resil první.
ENT3R
Nováček
Nováček

Příspěvek od ENT3R »

pro BF4 2gb nestaci... i loadingy map trvají rok. Nevěřím tomu, že cpu (byť už zastaralé) způsobuje "záseky". Nižší FPS samozřejmě, ale jde mi o rychlejší loadingy a záseky. Když snížím kvalitu textur, tak se ty záseky hoodně zlepší..
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Loading trva dlouho i na SSD s Titanem a 2GB VRAM staci. Zaseky ti zpusobuje spis HDD a prubezny dohravani dat z nej. Jinak ta hra je bugfest a jestli chces vyhazovat tolik penez kvůli prasecine vyvojaru, tak prosim, ale pochybuju, ze si pomuzes. Dej tu hru na SSD, pretaktuj CPU a polad drivery. Kupovani GTX 770 nebo 760 4GB verze za GTX660Ti nemá zadny smysl a 4GB je urceno na SLI, ci pokud bys modoval Skyrim s ultra-res texturama. Pokud bys uz chtěl poradnou GPU a aby to aspoň za něco stalo, tak GTX780.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

ENT3R píše:pro BF4 2gb nestaci... i loadingy map trvají rok. Nevěřím tomu, že cpu (byť už zastaralé) způsobuje "záseky". Nižší FPS samozřejmě, ale jde mi o rychlejší loadingy a záseky. Když snížím kvalitu textur, tak se ty záseky hoodně zlepší..
Hru mam na SSD, hram na ULTRA 1920x1200 , na mape som skoro naloudovany stale prvy,ak hram na dobrom servere tak ziaden problem.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“