Správce úloh ukazuje z 8GB jen 3GB

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Relax10
Červená karta
Červená karta

Správce úloh ukazuje z 8GB jen 3GB

Příspěvek od Relax10 »

Zdravím, nevím jestli to je chyba nebo ne, ale správce úloh mi píše že je využívaná 1,1 GB paměti a dostupná 1,8 GB, vytížení to píše 40% (při spuštěném prohlížeči a skypu), mám totiž 8GB ...
Díky za odpovědi.
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Re: Správce úloh ukazuje z 8GB jen 3GB

Příspěvek od Ukuk »

Mas 64b operacni system?
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

W8 64 bit, GA-970A-DS3
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Už možná vím čím to je ... mám W8 64 bit, ale včera jsem přeinstalovával PC a jaksi mi to tedka píše že mám 32 bit ... nevíte jak to opravit ?
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Přeinstalovat znova na 64 bit.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Okej, ale při instalování to nabídne cosi x86 nebo x64, zaklikl jsem to x86, takže mám zakliknout x64 nebo co ? Tomuhle nerozumím ...
Lachot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lachot »

Přesně tak, zaklikni x64 :)
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Aha :D tak díky, zase další otravování s instalováním driverů a her ... nedá se někde zakliknout aby se mi neodstranili soubory ?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Relax10 píše:Aha :D tak díky, zase další otravování s instalováním driverů a her ... nedá se někde zakliknout aby se mi neodstranili soubory ?
Tak si je nakopíruj do jiné složky na disku, třeba HRY - nejlepší by bylo si disk rozdělit na 2 oddíly a na jednom mít systém a na dalšim soubory, ušetří to hodně času :D
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Todle už by chtělo návod ... :D
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Takový návod chápu i já :D vážně díky moc kluci, kdyby byli problémy tak ještě napíšu ... dik
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Relax10 píše:Takový návod chápu i já :D vážně díky moc kluci, kdyby byli problémy tak ještě napíšu ... dik
Žádnej nebude... :) snad..

Velikost disku si urči nějak rozumě, já měl třeba HDD rozdělený takto: 200gb systém 800gb data.

Jde o to aby sis nedal zbyteně velkou kapacitu na systém ale zároveň aby tam byla rezerva do budoucna když by ti ty to bez reinstalu fungovalo dalších pár let.
Relax10
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Relax10 »

Dobře, hotovo, dal jsem oi o velikosti 100gb, takže při instalaci zvolím aby se systém hodil na ten nový disk (u mě A) a tot vše ? A s těmi soubory co nechcu aby zmizeli mám udělat co ? :)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Relax10 píše:Dobře, hotovo, dal jsem oi o velikosti 100gb, takže při instalaci zvolím aby se systém hodil na ten nový disk (u mě A) a tot vše ? A s těmi soubory co nechcu aby zmizeli mám udělat co ? :)
Pozor: jmenovka se při instalaci os mění takže se řid spíš velikostí disku to poznáš hned. No ty soubory co nechceš aby zmizely nakopíruj na ten nový oddíl, dej si tam všechno cos instaloval + ovladače co jsi určitě nesmazal abys to nemusel tahat znova a udělej novou instalaci win. - klidně nech ten SYSTEMOVEJ! disk naformátovat, pak nainstaluj uložený ovladače co budeš mít připravený už na druhym disku a za hodinu ti to zas všechno poběží jak teď :) jen ty hry a nějaké programy možná nebudou fungovat, mě jde tak 70% her, zbytek musím vždy přeinstalovat no...

EDIT: jestli máš hry v steamu nebo originu tak to udělej tak, že nejdříve nainstaluješ steam - ten si vytvoří složku na hry a do tý složky si pak nakopíruješ ty zálohovaný hry z druhého disku - takže to nebudeš muset stahovat, to samé u origin.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“