HD 7870 - problem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Orangesaft
Nováček
Nováček

HD 7870 - problem

Příspěvek od Orangesaft »

Zdravim.

Neviem ci som to dal do dobrej kategorie ale pravdepodobne ide o problem s grafickou kartou.

Mam totiz problem s tym,ze sa mi pocitac neda zapnut.Stlacim tlacidlo zapinania a v pocitaci sa zapnu len ventilatory a nic nefunguje.Vobec mi nenaskoci obrazok mojej zakladnej dosky,proste idu len ventilatory a nic.Asi tak po 5 - 6 zapnuti mi pc naskoci a ide uplne normalne.Mam sice grafiku pretaktovanu ale testoval som ju 3 krat v zatazovom teste a uz ju mam pretaktovanu zhruba pol roka a odvtedy mi nikdy pocitac samovolne nespadol ci uz v hre alebo v teste.Pridavam video pre lepsie pochopenie.Takze otazka znie.Ako to mam vyriesit ?

Dakujem za rychlu odpoved !

http://www.youtube.com/watch?v=UheOwFv3ccQ
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: HD 7870 - problem

Příspěvek od CageJ »

mas integrovanu grafiku?
skus to spustit na nej
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Já bych hledal problém v něčem jiném - máš integrovanou GK ? Můžeš zkusit tu a tim si to ověříš.

První co udělej je nastavit default hodnoty v biosu - tzn procesor i paměti nepřetaktované. Jestli se do něj nedostaneš tak udělej CMOS - jestli nevíš kde je jumper tak můžeš odpojit napájení zdroje, vyndat baterku z desky.

Pak se podívej jestli se ti neuvolnil nějaký kabel, jestli jsou festově usazené paměti, napájení desky a procesoru a GK.

Uvidíš co to bude dělat.

Můj tip: zdroj, paměti, MB

A rozepiš se o sestavě
Naposledy upravil(a) PKBO dne pát 8. lis 2013, 13:09, celkem upraveno 1 x.
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

Měl jsem stejný problém poslal jsem to na reklamaci stím že karta vykazuje black sreen.Vrátili mi peníze stím že to opravit nejde
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

podla mna GPU na 90%
10% doska alebo RAM
pri RAM by ti mal bios piskat
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Orangesaft
Nováček
Nováček

Ak by islo o MB tak v tom bude problem,pretoze ten obchod kde som ju kupil uz neexistuje.
Integrovanu grafiku v doske nemam a ani ziadnu inu,takze to nemozem vyskusat.Zabudol som tam dplnit,ze sa mi to nestava vzdy ! Mozno raz za tyzden alebo raz za dva.Takze fakt neviem cim to moze byt.Skusim dat takty na normal.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Mě trvalo docela dlouho, než jsem přišel na to že nenabootuju když mam do USB zapojenej telefon.

Zkus se podívat když se ti to stane, jesli děláš skutečně všechno jako jindy když to jede. Blbí je že jestli to dělá jen takhle náhodně tak nebude sranda otestovat čim to je, chtělo by to dokázat ten stav vyvolat...
Orangesaft
Nováček
Nováček

No tak tu pisem zas.Uz sa to stava skoro pri kazdom zapinani pc.

ALE ! Prisiel som na jednu vec.Ak pocitac zapinam dookola len tlacidlom a nic ine nespravim,system sa nahodi tak po 8 zapnuti.Ale,ked skrinku otvorim,posprtam trocha do kablov system po 5 sekundach /samozrejme po stlaceni tlacidla/
normalne naskoci.Lenze kable vyzeraju byt normalne pripojene.Mam podozrenie,ze to bude zdrojom.Hoci je znackovy,ale je dost stary /4 roky/.Dalsia vec,ktora je cudna je ta,ze pocitac pocas toho ako je zapnuty,nema ziadne viditelne chyby,proste sa nikdy sam nevypne,nepreskakuje mi nic na obrazovke a nepada ani v ziadnej hre.Skusim komplet pc este raz rozobrat a pospajam na novo kable.Asi pred mesiacom som menil skrinku a odvtedy sa mi zda,ze sa to stava castejsie.Pametam si,ze mi to robilo aj na starej skrinke ale mozno raz za 2 mesiace cize som si to az tak nevsimal.Najvacsie podozrenie mam na zdroj,RAM alebo procesor.Na mojej doske mam v hornej casti take 4 LED svetla,ktore ukazuju ci je procesor v zatazi.A ked sa mi pc neda zapnut,zo zaciatku blikaju ako by normalne procesor pracoval,ale asi tak po 10 sekundach,prestanu blikat a dalsich 10 sekund svietia iba prve 2 ledky.Dosku mam MSI - 970 G46

Snazim sa to vyriesit zatial tu na fore,pretoze komponenty som kupoval cez eshop,cize by som ich musel osobitne posielat cez postu a tomu sa urcite chcem vyhnut az do tej chvile,dokym nenajdem nejake mozne riesenie tu doma.

Dik za rychle odpovede,co mam robit.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“