Nová zvuková karta
Moderátor: CageJ
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nová zvuková karta
Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem nové zvukové karty do PC.
Právě teď mám Creative X-Fi Gamer a zdá se mi nedostatečná.
Uvažuji o Xonar Phoebus Solo nebo Sound Blaster Zx.
http://www.asus.com/ROG_ROG/ROG_Xonar_P ... /#overview
http://asia.creative.com/p/sound-blaste ... blaster-zx
Sluchátka mám Sennheiser PC 360 a reproduktory Microlab Solo7c.
Jakou byste mi doporučili? Jde mi čistě jen o hudbu.
Právě teď mám Creative X-Fi Gamer a zdá se mi nedostatečná.
Uvažuji o Xonar Phoebus Solo nebo Sound Blaster Zx.
http://www.asus.com/ROG_ROG/ROG_Xonar_P ... /#overview
http://asia.creative.com/p/sound-blaste ... blaster-zx
Sluchátka mám Sennheiser PC 360 a reproduktory Microlab Solo7c.
Jakou byste mi doporučili? Jde mi čistě jen o hudbu.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
- dohnalik
- Čestný člen
Re: Nová zvuková karta
Sound Blaster Zx určitě ne. Jedině ten phoebus.
- blaho
- Žlutá karta
-
Za mna ten Xonar
Ja mam 3 roky : http://www.alza.sk/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm
celkom ujde az na ten šum
Ja mam 3 roky : http://www.alza.sk/zvukovy-usb-modul-as ... d96127.htm
celkom ujde az na ten šum
- dohnalik
- Čestný člen
DX/XD je dobrá karta, ale s phoebusem nemá skoro nic společnýho, ten je o třídu výš. Nešumí, máš to blbě nastavený...její odstup signál šum je přes -112 dB.
- blaho
- Žlutá karta
-
ale neviem ako to nastavit
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dík, počkám jestli ji budou mít na czc nebo v alze abych si to mohl vyzvednout osobně a hned ji vemu.dohnalik píše:Sound Blaster Zx určitě ne. Jedině ten phoebus.
Můžu ještě vědět proč ne Zx? V čem má Phoebus tak výrazně navrh?
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
- Mr Lucas
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož ti jde především o hudbu, Creative zvukovkým se vyhni velkým obloukem. Tam se hraje na efekty, ne na kvalitu reprodukce.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
- dohnalik
- Čestný člen
Můžeš si přečíst moji recenzi na EHW. Phoebus má špičkový D/A převodník, výstupní filtr osazený dobrými OZ, velice dobrý sluchátkový zesilovač a výkonný DSP. Creative má D/A celkem v pohodě (stejný na na Xonar DX/XD), ale nemá sluchátkový zesilovač, OZ nic moc a hlavně ostatní výstupy kromě předního jsou tahány přímo z toho creative integráče, kterej nestojí naprosto za nic a jeho úroveň je +- integrovaná zvukovka rozšířený o naprosto zbytečný efekty. Pro hráče platí to samé, koupit asus...Creative se v dnešní doba NAPROSTO nevyplatí. Jen jejich nejvyšší model ZxR je ještě o trochu lepší než Phoebus, ale je taky o dost dražší.
- LoCo99
- Začátečník
mam tvoje sluchatka a používám xonar essence STX, jsem spokojenej, zvuk je vyloženě čistej, možná ne tak "atraktivní" jako u creative ale určitě je neutrální nezkreslenej
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dohnal
Díky za tip určitě přečtu. Až ted jsem se dočetl že samotná zvuková karta je identická, čili tvoje recenze = recenze i na produkt solo. Myslel jsem právě že ten přívlastek solo značí spíš to že karta je osekaná, ale ono se jedná o příslušenství. Což mě mile překvapilo.
Loco. Já mam x-fi gamer a slyšel jsem Zx a řikám že ten zvuk byl znatelně lepší, čistější a hlavně byli ty sluchátka o dost hlasitější. Na stejnou hlasitost se mi to s Gamerem dostat nepodařilo dřív to začalo chrčet. To byl právě impusl pro upgrade zvuku a pokud je Phoebus výrazně lepší než Zx, pak nemá smysl něco řešit.

Loco. Já mam x-fi gamer a slyšel jsem Zx a řikám že ten zvuk byl znatelně lepší, čistější a hlavně byli ty sluchátka o dost hlasitější. Na stejnou hlasitost se mi to s Gamerem dostat nepodařilo dřív to začalo chrčet. To byl právě impusl pro upgrade zvuku a pokud je Phoebus výrazně lepší než Zx, pak nemá smysl něco řešit.
- dohnalik
- Čestný člen
Tak phoebus má velice výkonný sluchátkový zesilovač, na maximální gain dodá skoro 1W do 32 ohm...to je šílená hodnota, při 100mW většina sluchátek hoří.
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Vydrží mi ty Senny při tom maximálním gianu? Rád experimentuji, tak abych je nespálil.
- dohnalik
- Čestný člen
Jedndouše ten max gain nedávej, pokud je budeš mít na hlavě, tak to nevydržíš ty, protože budou strašně zkreslovat a do několika minut bys přišel o sluch. Ten gain je nastavitelnej v ovladačích, je to tam všechno takový schovaný, ale je to tam.
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Wow to je až tak ? To někde najdu kdyžtak se ozvu. Zaprosil jsem czc, alfu a alzu jestli mi to seženou tak uvidíme
.
Já doufám že ty sluchátka ožijí a taky i to repro. Byl jsem nadšený z toho jak hráli na Zx (V porovnání s X-fi) a pokud je tohle lepší tak si myslím že to bude v pohodě
Teď jen aby to sehnali.
Edit. Je tu ještě možnost že neseženu tu Solo, z těch no name shopu nic kupovat nehodlám. Tak druhá možnost.
Essence STX vs Phoebus? Rozdíl je tam cca 110 kč. Kterou z těch bych měl vzít podle tebe Dohny?

Já doufám že ty sluchátka ožijí a taky i to repro. Byl jsem nadšený z toho jak hráli na Zx (V porovnání s X-fi) a pokud je tohle lepší tak si myslím že to bude v pohodě

Teď jen aby to sehnali.
Edit. Je tu ještě možnost že neseženu tu Solo, z těch no name shopu nic kupovat nehodlám. Tak druhá možnost.
Essence STX vs Phoebus? Rozdíl je tam cca 110 kč. Kterou z těch bych měl vzít podle tebe Dohny?
- dohnalik
- Čestný člen
Phoebus má 5.1, essence je jen stereo, nicméně je zvukově lepší. Pokud nechceš 5.1, nebo máš jenom nějaký genius bedničky co stačí pichnout do integrovné, tak jdi do essence.
Co se týče toho, že phoebus je herní karta...tak to sice je a má modernější DSP, ale to vůbec nepoznáš. Už je to nějakej rok, co zvukové karty nepočítají nic. Essence je zvukově lepší. Já používám na hraní svůj DAC, a je to mnohem lepší než kdybych měl tu nejnadupanější herní zvukovku
To samý platí o sluchátkách, s svými AKG toho slyším 10x tolik co ti chudáci co si koupí nějakej steelseries nebo podobný kelímky.
//a ještě něco, pokud máš PCI slot, tak doporučuju essence ST, ta je ještě lepší než STX (i když vypadají stejně, zdaleka tomu tak není), ST má navíc možnost připojit modul, který obstará 7.1 kartu a hlavně má přesnější zdroj hodin pro převodníky, což se na zvuku podepíše. STX to nemá z jednoduchého důvodu - nevlezlo se to tam, musí tam být převodník z PCI-e na na PCI.
Co se týče toho, že phoebus je herní karta...tak to sice je a má modernější DSP, ale to vůbec nepoznáš. Už je to nějakej rok, co zvukové karty nepočítají nic. Essence je zvukově lepší. Já používám na hraní svůj DAC, a je to mnohem lepší než kdybych měl tu nejnadupanější herní zvukovku

//a ještě něco, pokud máš PCI slot, tak doporučuju essence ST, ta je ještě lepší než STX (i když vypadají stejně, zdaleka tomu tak není), ST má navíc možnost připojit modul, který obstará 7.1 kartu a hlavně má přesnější zdroj hodin pro převodníky, což se na zvuku podepíše. STX to nemá z jednoduchého důvodu - nevlezlo se to tam, musí tam být převodník z PCI-e na na PCI.
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám Microlab 7c a ty jsou stereo a do jiných bych nešel. Filmy sleduji, ale nějak neprahnu potom mít 5.1.
Ty bedny co mam, jsou alespoň nadprůměrné? Teda jestli má smysl brát tak kvalitní zvukovku když mám to co mám. (Viz podpis, je aktuální).
Co se tak divám, tak potřeboval bych i redukci z 3,5 Jacka na 6,3. Dochází tam k nějakým ztrátám?
Ty bedny co mam, jsou alespoň nadprůměrné? Teda jestli má smysl brát tak kvalitní zvukovku když mám to co mám. (Viz podpis, je aktuální).
Co se tak divám, tak potřeboval bych i redukci z 3,5 Jacka na 6,3. Dochází tam k nějakým ztrátám?
- dohnalik
- Čestný člen
Pokud nekoupíš redukci za 5kč, tak je to OK, ty microlaby jsou slušné.
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ok. Díky moc za rady, holt bude pár lidi kolem mě mít chudší vánoce
.
Ale ještě dotaz, jak je to s podporou ovladačů? Četl jsem na hodně fórech že na Phoebus je to katastrofa a dost pod win 8 padají. Nevím jak je to s tím Essencem ST kterej je docela starej. Na netu jsem našel jen nějaké 19mb beta drivery.
nato že creative má drivery o velikost 250mb + je tohle divné.

Ale ještě dotaz, jak je to s podporou ovladačů? Četl jsem na hodně fórech že na Phoebus je to katastrofa a dost pod win 8 padají. Nevím jak je to s tím Essencem ST kterej je docela starej. Na netu jsem našel jen nějaké 19mb beta drivery.
nato že creative má drivery o velikost 250mb + je tohle divné.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a z tých 250MB je 230MB o ničom a k ničomu 
na xonare fungujú aj ovládače priamo od cmedia takže podpora je tam dobrá, určite nie horšia ako pri CL

na xonare fungujú aj ovládače priamo od cmedia takže podpora je tam dobrá, určite nie horšia ako pri CL
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- bk2601
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Šlo mi spíš o to, jestli v tom balíčku ovladače bude i ta konzole k nastavování .Ten Xonar Audio Center(Kterej se mi vůbec, ale vůbec nelíbí oproti desingu RoG
). Nebo ten stačí použít starý z CD a ovladač stáhnout z webu?