Rozšíření wi-fi pomocí druhéhou routeru + dosah 5GHz

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Rozšíření wi-fi pomocí druhéhou routeru + dosah 5GHz

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj,

1)v baráku mám wi-fi router Tenda N60 a jeden teď už nepoužívaný wi-fi router tenda w311r.

Problém je, že router je v patře (a nelze ho přemístit) a v přízemí na druhé straně baráku je signál už velmi špatný a někdy i vypadává...

Jelikož mám do přízemí natažen od routeru jeden lan kabel, napadlo mě, že by se možná nějak dalo rozšířit signál i v přízemí, pomocí toho nevyužitého routeru.

Mám ale dotaz - jak to správně zapojit, aby to vypadalo, že všechna připojená zařízení jsou v jedné síti?

Budu muset na to druhém routeru nastavovat novou wi-fi (nový název apod)?

2)je normální, že u wi-fi 5Ghz mám slabý signál (pod polovinu) už za jednou cihlovou stěnou?

Díky
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Rozšíření wi-fi pomocí druhéhou routeru + dosah 5GHz

Příspěvek od PKBO »

Ahoj, já mam router v ložnici a na druhé straně domu (15metrů) PC, notebook a tři telefony a nemám problém s tim, že jedu přes 2x 15 cm a jednou 50 cm zeď. Nastaveno v routeru 11bgm mixed.

Je pravda že to nejede tak svižně jako v ložnici (4mb/s) ale jen 2-2,5mb/s ale odezva je většinou do 10ms takže jsem v klidu.

Router TP link TL-WR1043ND

A jako klienta u PC používám buď router TP-Link TL-WR741ND v1 s upraveným firmware nebo Tenda anténu do USB...

Potřeboval by jsi repeater, ten můžeš koupit a nebo se na něj daj nastavit i některý routery, jestli i ty tvoje to netušim, zkus pohledat na google.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“