1) Pokukuji po sluchátkách k PC, které budou převážně pro herní zážitky a občas hudba (DnB, House a podobná elektronická hudba, čili docela důraz na basy).. Není nutný mikrofon, ale co požaduji za podmínku, aby po hodině používání nebolely uši, jako od současných Creative (koukám, že v recenzích si na to stěžuje více lidí = skoro všichni

Jsem ochoten za ně dát dejme tomu do 1.500,-. Samozřejmě jsem si proklikal zde pár témat a hledal inspiraci a jako jediné mě zaujaly snad tyto: http://www.mall.cz/domaci-sluchatka/aud ... 0?v=502950
Co se týče zdroje, tak by to měla být zvuková karta ASUS Xonar DG (v době pořízení sluchátek už snad bude v PC).
Mohl bych od vás audiofilů (není bráno nijak úrážlivě) dostat tip na nějaké alternativy?
2) Pro přítelkyni sháním nějaké "lepší" špunty. Požadavky nejsou nijak speciální, resp. nevím na co se třeba zaměřit, jaké jsou možnosti apod. Snad jen cena do té 500,- ideálně. Slýchávám chválu na značku Koss, ale jaký konkrétní model/řadu? Důležitá je kvalita, tzn. aby něco vydržely. Už se mi tu válí asi patery sluchátka (Nokia, HTC, Samsung) od telefonů a ani jedny z nich nefungujou, většinou jedno ze sluchátek přestane hrát..