Aby tyto úpravy byly možné, rozhodl jsem se skříň otočit "hlavou dolů". Zdroj tím pádem bude na dně skříně a naopak dno skříně, kde je dostatek volné plochy pro instalaci radiátoru dostanu nahoru, což mi umožní odsávat teplý vzduch ze skříně přes radiátor. Má to však i nevýhodu, a to, že část slotů na ATX desce bude skrytá za radiátorem a ventilátory, ale vzhledem k tomu, že potřebuju jen jeden slot pro grafickou kartu, tak mě to až tak moc netrápí. Pozitivem naopak je, že se optická mechanika přesune níž, takže až bude skříň stát na stole, bude manipulace s medii pohodlnější. Podstavec, čelo, kryt radiátoru a rámeček pro mechaniku a expu bych chtěl zkusit vytisknout na reprapu, bez další povrchové úpravy, protože to pro mě bude nejpohodlnější a ikdyž výsledek nebude mít dokonalý povrch, bude to funkční a relativně rychle hotové. Do bočnice bych pravděpodobně chtěl dát plexi, aby bylo viděť na vodníka, ale zde mé plány zatím končí. Výsledný tvar jsem zatím neřešil.
Do skříně bych chtěl nacpat Phenom II X6, který se mi i s deskou a pamětí už nějakou dobu doma bez užitku válí. Stejně tak 60GB SSD a DVD vypalovačka. Vodním chlazení mi z části zbylo z předchozí sestavy, především blok na procesor a grafiku od Cawedoga, fitinky a pumpa DC-LT. Přikoupit jsem zatím musel jen radiátor a expu, abych měl představu o prostorové náročnosti komponent. Grafiku budu muset koupit novou. Sestava nebude určena na hraní, ale čistě CAD a vizualizace, takže předpokládám, že nějaká GTX 650 bude bohatě dostačovat. Do skříně by se ale vlezla jakákoliv karta až do délky 30cm. A otázkou je zdroj, protože stávající 450W Eurocase sice stačí a už jsem mu i udělal oplet kabeláže, ale má své nejlepší léta zasebou.
Tady je pár náhledů na stávající stav úprav.
Boční pohled - v plném rozlišení
Skříň po zkrácení a vyřezání otvorů pro radiátor a zdroj, osazená provizorně komponentami. Stařičká 8600GT namontovaná pro ilustraci se rozhodně vrátí zpět do šuplíku.
Zadní pohled - v plném rozlišení
Záda skříně byly již v minulosti upravované pro prostup hadic k externímu radiátoru a instalaci Cawedogovi expanzky. Pozice pro zadní ventilátor pravděpodovně celou zaslepím včetně těchto prostupů.
Čelní pohled - v plném rozlišení
Ukázka uložení DVD mechaniky a 5 1/4" expanzky. Původně jsem plánoval umístit do čela 12cm ventilátor, přibližně na místo, kde je teď připevněný, ale pravděpodobně ho vyměním za nějaký 14cm a umístím ho do prostoru po nevyužitých mechanikách, který spojím s 3 1/2" otvorem.
Zbývá ještě hodně práce. Především zkrátit bočnice o 12cm, aby sedly na upravený case. Vyřezat otvor pro plexi, přední ventilátor a prostupy kabeláže za plech základní desky, aby se ve skříni dalo trochu uklidit. A pak už "jen" navrhnout, vymodelovat a vytisknout všechny plastové díly.