No IDE Master detect !!!,dik za rady...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
perdoch
Začátečník
Začátečník

No IDE Master detect !!!,dik za rady...

Příspěvek od perdoch »

pocitac som normalne vypol,na druhy den zapol a nahodilo mi toto :NO IDE MASTER DETECT a da mi tam moznosti,ze Press F1 to RUN setup a F2 to load default,to by bolo v poriadku,ale PC hned zamrzne a nejde nic a resetujem a stale dookola to iste a nechapem preco mi pise IDE Master,ked mam SATA disk,dakujem za rady... a v SAtA disku sa nemusi nic robit s jumperami,vsak,lebo od zaciatku ta ziadne jumper nebol...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: No IDE Master detect !!!,dik za rady...

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle je normal chyba starejch Asusů, pokud neni připojenej IDE master a nebo sata disk v prvnim portu, tak toto hoděj. V biosu jde ale vypnout aby se systém zastavoval na F1 hláškách. Stačí koukat. Nicméně pokud ti nebootuje a dříve tam tento problém nebyl, tak ihmo něco odešlo, třeba právě primární disk.
perdoch
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od perdoch »

presne,je to doska od ASUS a ma uz nieco za sebou,ale pocuj,ako nahle mi nabehne ponuka F1,F2,tak ani do Biosu sa nedostanem PC zmrzne(ztuhne) a nic nereaguje,je to doska ASUS Maximus... a HDD som daval do ineho pc, naformatoval a vypada,ze normalne ide...
perdoch
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od perdoch »

tak vyriesene,samovolne :-D ,neviem presne kde bola chyba,ale kupil som novu baterku na zakladnu dosku a nove ruzove kable sata a povymienal a naraz sa to rozbehlo,sam som neveril tomu,ze to bude tym,ale asi bolo :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“