Sapphire HD 7950 flex OC

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
runner11
Nováček
Nováček

Sapphire HD 7950 flex OC

Příspěvek od runner11 »

Zdravím, mám problém s grafickou kartou HD7950. Po vypnutí monitoru se mi již monitor nepodaří probudit. Karta neposílá signál do monitoru. Totéž se stane po uspání počítače. Počítač se sice probudí, ale obraz nenaskočí. Mám nainstalované aktuální ovladače (Catalyst 13.9) a i ovladače monitoru. Vůbec nevím, v čem by mohl být problém. Dočetl jsem se o tomto problému i v jiných diskuzích a v souvislosti s jinými AMD kartami. Někde jsem četl, že to souvisí se Zero Core funkcí. Řešení jsem žádné nenalezl. Myslíte si, že je tento problém na reklamaci karty, nebo je problém jinde, než v kartě? Karta se jinak chová standartně. Nepřehřívá se a pracuje na předpokládaném výkonu.
Předem díky za jakékoli rady.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sapphire HD 7950 flex OC

Příspěvek od ToxicTears »

Jak máš propojenou tu grafickou kartu s monitorem? HDMI, DVI? Možná bych zkusil jiný kabel k monitoru, už jsem se s tím taky setkal a za pokus nic nedáš. Jinak z režimu spánku se mi to taky stávalo, ale až na procesorech intel a viděl jsem to celkově jenom u nich. Počítač se probudil, ale signál žádný a od té doby jej raději vypínám. Po tomto jsem musel kompletně vyresetovat bios i s vyndáním baterie ze základní desky. Potom se systém už chytil.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sapphire HD 7950 flex OC

Příspěvek od CageJ »

mozes skusit vybrat GPU a vlozit do druheho PCIEX slotu, ak nabehne, vypni PC a vrat do primarneho.. tento problem sa vyskytuje uz od rady HD48xx..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“