MSI FM2-A85XA-65G (FM2, A85X)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OTELO76
Nováček
Nováček

MSI FM2-A85XA-65G (FM2, A85X)

Příspěvek od OTELO76 »

Dobrý den,
chtěl jsem si splnit sen a koupit APU Richland, tak jsem koupil desku v popisu + A8 6500 procesor.
Jenomže deska má bios 1.7 a pro chod s procesorem Richland je potřeba 2.0+.
Problém je, že bios se nedá přehrát bez procesoru Trinity, bez toho aby se člověk dostal do Windowsu, co ale mě nejde protože mám jenom ten Richland.

1. nenašel by se tu na fóre člověk ze stejnou deskou, který je ochotný ve win. mě tu flashku vytvořit a pak zaslat na e-mail.
2. nenašiel by se člověk který by mě půjčil Trinity z okolí Brna (klidně mu dám 3000Kč jako zálohu)

Odkaz na keci MSI o nejnemožnějším přehrání biosu v historii:
http://cz.msi.com/product/mb/FM2-A85XA- ... /?div=BIOS

Děkuji

Otelo
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Re: Msi FM2-A85XA-65G problém ve změně biosu na Richland

Příspěvek od ArgCZ »

prodejce toho HW se k tomu postavil zády? Pokud jde o alespoň trochu solidní prodejnu tak ti to flashnou oni
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
OTELO76
Nováček
Nováček

Příspěvek od OTELO76 »

Prodejce je Aukro styl(ale v pohodě, není to první věc co od něho beru a zaskočilo nás to oba).
Nějak mě to udělá ale pro mě to znamená jezdit přes celé Brno a on to dá do prodejny na flashnutí.
Deska bude přes tři týdny někde kvůli takové banalitě.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

A zkusil jsi to alespoň bez toho? Trinity a Richland je fyzicky identický. Dle ěm by měl nějakým zpsůobem, alespoň pro pohodový chod BIOSu fungovat i Richland.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

bohužel nefunguje. Už se to tady jednou řešilo, ale protože nám tak skvěle (ne)funguje vyhledávání, tak to hledat nehodlám :roll:

MSI to má opravdu takhle debilně. Je tam potřeba dát nejdříve Trinity a pak udělat flash,vypnout a teprve pak tam dát Richland. :oops: s tímhle se fakt MSI "vyznamenalo"

Chtělo by to od někoho (třeba i od nějakého prodejce) půjčit Trinity, jakékoliv.....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 Patriot Viper Elite 5 32GB KIT 6600MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | zdroj Be quiet! SYSTEM POWER 9 CM700W 80 PLUS Bronze | Win 10-64 bit Pro
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

případně se zastavit u mě doma :) (Brno), Trinity pochopitelně mám jako snad každý jiný moderní procesor. Ale vidím to reálně buď v sobotu dopoledne na skok a nebo až pak ve středu následujícího týdne.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
yonah
Nováček
Nováček

Pomoc doska FM2-A85XA-G65

Příspěvek od yonah »

Ahoj.
Potreboval by som pôcť s doskou FM2-A85XA-G65. Po zmene parametrov v BIOS som dal uložiť a po reštarte PC už neožilo. Skúšal som reset BIOS ale nepomohlo PC sa vobec nespusti. Kontroloval som
zdroj, všetky napatia sú ok. Poodpájal som všetky periferie ale aj tak nič. Potom som pripojil na dosku iba ATX konektor, a spustil dosku, doska ožila, ale pc samozrejme nie. Akonáhle som pripojil napájanie CPU doska spustit nešla. Vybral som CPU z dosky, ale ani tak nič. Po pripojení napájania CPU sa doka vypla. Dal som dole chladič z napájacej kaskády a skontroloval len tak okom či nieje
niečo strelené. Všetko na 100percent. :mrgreen:
Dosku mám na stole a už som vyskúšal všetko čo som vedel. Chlapi!!!!! Nevie niekto poradiť?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Pomoc doska FM2-A85XA-G65

Příspěvek od PKBO »

jestli se ti ani nezapne tak bude mrtvá... Takhle mrtvý tu mam teď 3, ale nezapne se nikdy, ani při odpojenym/zapojenym CPU napájení...

Jestli jsi zkoušel proházet paměti a zdrjem si si taky jistej tak to bude prostě konec..
yonah
Nováček
Nováček

Příspěvek od yonah »

Zdrojom som si istý.Meral som ho všetky vetvy sú ok. Aj 4x12,4V na procesore. Dosku som skúšal aj s jednou, dvoma pamatami alebo aj bez nich.
Proste po pripojení konektoru napajania procesora to cele zdochne.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jak po připojení, to jako že to rozjedeš a za chodu tam vrazíš 4pinn ? To se ani nedivim...

Napiš uživateli Trodas, ten těmhle věcem hoví, podle mě je to mrtvý...
yonah
Nováček
Nováček

Příspěvek od yonah »

ale jasne ze nie piny pripojim keď je doska vypnutá.
yonah
Nováček
Nováček

Příspěvek od yonah »

ešte ma napadlo nešiel by na doske spraviť Bios FLashback videl som to robit na doske ASUS Rampage. Myslím že na doske zomrel BIOS po prehratí. Na dosku som pripojil led tester od MSI ale ten sa vobec nezopne.
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“