rozbitý chladič

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

rozbitý chladič

Příspěvek od SnowManCZ »

Zdravím,
Potřebuji pomoc. Když zapnu PC tak někdy začne hrozně řachtat a vrčet a myslim, že to bude na 99% větrák vzadu na case....
Vždy když to řachtá trochu do toho bouchnu a je to vpoho, ale už bych potřeboval poradit co s tím
:(
větráček tam je tenhle :
http://www.czc.cz/coolermaster-r4-s2s-1 ... 0m7feedai6
Ale stejně si myslím, že to asi nevyřeším a budu muset koupit nový...

(pokud jsem to dal do nesprávné sekce tak se moc omlouvám, ještě se nevyznám)
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: rozbitý chladič

Příspěvek od CZECHYa »

Do počítače zásadně nemlátíme, to je fakt debilní nápad. Si můžeš zničit celou sestavu takhle...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Jedině zkusit ventilátor rozebrat, popřípadě promazat. Pokud nepomůže, tak koupit novej. Tyhle CoolerMastery jsou stejně děs běs.

Jinak bouchat do běžícího PC je opravdu výtečnej nápad, kterej ocení hlavně HDD.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

Ale to se nedá říct, že bych do toho mlátil ... já zpíš jen malinko do toho ťuknu a jede zase a vubec to neřachtá což nechápu ...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

z toho příspěvku jsem nepochopil jestli jsi to otevřel nebo ne, jestli neotevřel tak to klidně může bejt uvolněnej kablík co ti leze do větráku, nejdřív se podívej, zjisti co rachtí, ozkoušej to tak že větrák přidržíš prstem uprostřed a prostě ho zastavíš...

No a pak buď promazat a nebo koupit, neni to žádná velká investice ani náročná výměna, pokud to neni ze zdroje nebo od GK a CPU no, pak už je potřeba trochu šikovnosti....
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

PKBO píše:z toho příspěvku jsem nepochopil jestli jsi to otevřel nebo ne, jestli neotevřel tak to klidně může bejt uvolněnej kablík co ti leze do větráku, nejdřív se podívej, zjisti co rachtí, ozkoušej to tak že větrák přidržíš prstem uprostřed a prostě ho zastavíš...

No a pak buď promazat a nebo koupit, neni to žádná velká investice ani náročná výměna, pokud to neni ze zdroje nebo od GK a CPU no, pak už je potřeba trochu šikovnosti....
Ok díky za pomoc mužete lock :)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

No a co to teda bylo, kabel ve větráku ? :roll:
SnowManCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnowManCZ »

PKBO píše:No a co to teda bylo, kabel ve větráku ? :roll:

nn asi nějaký to ložisko co otáčí tim větrákem je rozbitý musim ho koupit novej ....
(ale už mám nový PC tak se mi to nechce opravovat :D )
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“