Domácí Úložiště & WiFi Router

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Theeser
Začátečník
Začátečník

Domácí Úložiště & WiFi Router

Příspěvek od Theeser »

Ahoj, prosim vás schánim nějaký WiFi router do panelákového bytu 80m2 (3+K).

Můj PC by byl napojen přes kabel (hl. WoT) -> přes 2 zdi (nosná a Ytong příčka) a notebook/dom. úložiště (u routeru) a mobil/tiskárna u mě (zase jako PC, 2 zdi) přes WiFi.

Už mám vyhlídlej TP-LINK TL-WR841N (http://www.czc.cz/tp-link-tl-wr841n_2/7 ... as9c7hjb0a) a právě bych potřeboval k tomu nějaký úložiště hlavně k záloze celýho PC ntb a mobilu.

O úložišti nemám vůbec páru na co koukat podle čeho porovnávat, WIFi router taky ne.

Ten router pokud možno asi tak do tý 1 000,- Kč to úložiště tak do 3 500,-Kč.

Díky moc za rady&tipy,

Theeser

//edit Suke001 -přesun do správné sekce
k-dave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Úložiště & WiFi Router

Příspěvek od k-dave »

Zásadní otázkou ve výběru úložiště bude: Jak velkou kapacitu úložiště by jste si představoval ?
Pokud jde o zálohu vašich zařízení, tak propočítat potencionální velikost dat nutných pro zálohu.

Dalšími otázkami bude, představa způsobu zálohování -> požadavky na software atd...

Já osobně dávám přednost starým PC na Linuxu, před levnými nabízenými NAS servery. Jde o to jestli zmíněných 3500,-kč chcete investovat do prázdného NAS serveru bez disku, nebo včetně disku.
Práce: DELL Inspiron 5720, i7, 8GB, nvidia GT 630 M, Kingston SSD, WinIndex = 6,8... Doma: Digitální domácnost vytvořena síťovým propojením různého, jakžtakž funkčního haraburdí.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Domácí Úložiště & WiFi Router

Příspěvek od Weslo »

Tak nejlevnější dvoudiskové NASy (bez disku) na těch 3500,- začínají, takže výběr moc nebude.. jednodiskový asi nemá cenu vůbec jako zálohu brát.
Osobně mám (a přijde mi jako rozumné minimum) Synology DS213j
Také by nebylo od věci pro efektivní využití síťě pořídit Gbit ethernet, tedy buď dražší router nebo Gbit switch..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“