Dobrý den,
řeším přechod na SSD disk na firemním ntb. Dělám to novou instalací, jelikož některý sw mi nejede, jiný nepotřebuji, atd.. Vše je OK až na to, že nemám souvisle čas několik dnů řešit jen přechod na nový disk, jelikož ntb potřebuji k práci každý den i víkendy. Chtěl jsem to udělat tak, že přehodím disky nainstaluji OS win7 SP1 cz. Pak jsem si (asi bláhově) myslel, že to dám na usb a bootnu z něj a doinstaluji po chvílích zbytek sw. Chtěl jsem tímto hlavně ušetřit ntb od opakované montáže / demontáže disků. Instalace se vydařila. Přehodil jsem disky a chtěl bootovat z USB SSD, ale skončil jsem na BSOD : STOP 0x0000007B (0xFFFFF880009A97E8,0xFFFFFFFFC0000034,0x0000000000000000,0x0000000000000000)
Je nějaká cesta, jak nabootovat tímto způsobem - tzn. z disku na usb a doinstalovat na něj vše jako by to byl interní disk?
Jedná se o Dell Latitude E5520, win7 cz SP1, SSD samsung 840EVO 250GB
Boot Win7 z USB SSD - BSOD
Moderátor: Loki5567
- Robin
- Nováček

-
- tielka
- Středně pokročilý

Re: Boot Win7 z USB SSD - BSOD
nelze bud nainstaluješ přes usb na sata kde bude disk a ten tam taky zůstane nebo naistaluješ z usb na usb kde disk zustane,pokud přehodíš disk jinam můžeš se pokusit opravit boot http://www.sezob.cz/navody/win7_oprava_mbr.html ale pochybuju že to půjde....myslím že ti nezbývá než to udělat tak jak se má... 
- MiliNess
- Začátečník

-
Musel bys v registru nastavit spouštění USB ovladačů tak, aby je zaváděl zavaděč operačního systému už v ranné fázi spouštění operačního systému. Pak z USB disku nabootuješ. Je to ale zbytečně komplikované.
- Robin
- Nováček

-
To řešení z úpravou registrů mi nepřipadá zas tak komplikované, pokud bude funkční. Daleko větší komplikaci právě vidím v tom, že bych sundával kryt ntb a předělával HDD několikrát, než to celé přeinstaluju ( hlavně vývojové app pro HMI a PLC ) Nerad bych strh závity, atd... Mohl bych poprosit o nějeké bližší info k úpravě registrů...
- MiliNess
- Začátečník

-
- Robin
- Nováček

-
OK, díky. Vypadá to opravdu komplikovaně 
- MiliNess
- Začátečník

-
Není. Pouze měníš hodnoty Start na 0 (SERVICE_BOOT_START)a hodnoty Group na Boot bus extender.
Enumeračního klíče si nemusíš všímat. Jen nevím, jestli není upravit některé .inf soubory, týkajích se USB sběrnice a jestli není třeba přidat informace do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase. I to se ale někde dočteš.
Enumeračního klíče si nemusíš všímat. Jen nevím, jestli není upravit některé .inf soubory, týkajích se USB sběrnice a jestli není třeba přidat informace do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase. I to se ale někde dočteš.