Problém! Využití procesoru 100%

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
Lucifer0
Nováček
Nováček

Problém! Využití procesoru 100%

Příspěvek od Lucifer0 »

Mám takový problém jsem na ploše a za pár minut mám využití procesoru 100%. Koukal jsem co to dělá a je to zifama__helper.exe, ale nemám ponětí co to je a jak se to dostalo do PC. Když vypnu ten proces tak za par min cca 5-10min se zapne znovu. Jestli víte co to je tak předem děkují za rady. Jinak mam i5-4570 3,2 Ghz
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém! Využití procesoru 100%

Příspěvek od Pavel.P. »

Google ti nic nerekl ? Urcite to ale neni soucast windows. Muzes ten proces dosletovat az k exe souboru a ten smazat coz je hodne agresivni reseni :-D

...
Lucifer0
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lucifer0 »

zkus najít něco na Googlu :) nic tam není. Přes správce úloh to přeblikovalo tak jsem dál ''zobrazit procesy všech uživatelů'' a po restartu tam nebyl už zifama_helper.exe ale jiný šmejd ale to helper.exe mělo stále, takže jsem si dal znovu antivirus a našel mi cca 3 viry sice ne s tím helper ale něco jiného a to jsem nechal smazat a zatím procesor jde normál. Takže buď to byl nějaký virus nebo nevím. Než tu někdo napíše, že mám mít hned antivirus tak jsem měl Norton, ale jak jsem hrál tak mi stále skakalo okno, že se víc využívá procesor, disk atd.. tak jsem ho odinstaloval a dneska už najednou vír. Teď mam avast tak uvidím, kdysi jsem neměl antivirus a PC mi jelo cca 5 let bez antivira a teď jsem si dál, pak smazal kvůli vyskakování okna ''upozornění'' a hned problémy. :angry2: . Jdu zkusit reset PC a uvidíme zda to bude OK nebo FAIL :)
Lucifer0
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lucifer0 »

Jo jinak jsem ho dosledoval po cca 2 hodinách a bylo to ve složce co složka ani neexistovala a k tomu tam nebyl zifama__helper.exe, ale nějaký update.exe. A jak jsem dál ten reset tak jak sem psal tam nebyl ani už zifama__helper.exe ale něco jiného s _hepler.exe a na ten jsem klikl ať mě to hodí kde to je a ukazalo mi to jen tento počítač :) takže jakoby pc ani nevěděl kde je.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

http://www.file.net/process/helper.exe.html

Snad pomůže...

Otevřít umístění souboru fakt nejde jo ?

...
Lucifer0
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lucifer0 »

No tak jde to v pohodě :) bylo to těmi vírami, takže až jednou přeinstalují windows tak nedávám antivirus :D, a díky, že si aspoň ty napsal. A opravdu to nešlo otevřít. :) vše jsem zkoušel a jedině avast mi je smazal. :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory“