Černá obrazovka během hraní a nutný restart.

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Mirasov
Nováček
Nováček

Černá obrazovka během hraní a nutný restart.

Příspěvek od Mirasov »

Zdravím vespolek. Mám takový problém s PC, který mě již dlouho dobu sere a který přetrvává prakticky od dob, co jsem si PC zakoupil, takže cca rok. Mám tuto sestavu:

MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
CPU AMD Phenom II X4 965 Black Edition, AM3, BOX
COOLER Arctic Freezer 13
RAM Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz CL9
HDD WD Caviar Blue WD5000AAKX, 3,5" SATA/600
Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3 500W OEM
CASE CoolerMaster Elite 371, ATX, black,
VGA ATI Sapphire HD7870 OC 2GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E

Občas se mi stane, že když hraju hru, zničeho nic zčerná obrazovka (no signal) a hudba se změní v takovej hnusnej bzučivej zvuk, kterej se různě mění a nezbývá, než počítač vypnout. Myslel jsem si, že by to mohlo být chlazením, u náročnějších her mi procák topil okolo šedesáti, tak jsem dal lepší chladič i chladič navíc do case. Teploty jsou úplně v poho, ale dělá to furt. Není v tom žádná pravidelnost, někdy to trvá i dost dlouho, ale udělá to zase. Řekl bych, že to dělá vesměs u trošku náročnějších her na grafiku, ale zrovna dneska mi to během hoďky 2x udělalo u Resident Evila Revelations a to žádná náročná hra neni. 2D hry, klasický arkády a indie hry, tam se mi to nestalo snad nikdy. Ted zase hraju Battlefield 4 na plný detaily a zatim v poho, tak já už nevim. Poměrně dost hraju Medal Of Honor (2010) multiplayer a za těch mraky hodin mi to udělalo jenom jednou. V zásadě lze říct, že u jakýhokoliv novějšího 3Déčka to někdy udělá, u některé hry pravidelněji, u některé výjimečně. Když jsem to dal do servisu, tak tam mi na nic nepřišli, protože se jim to zrovna nestalo a nemaj čas tam hodiny hrát. Jinak je PC naprosto stabilní. Všechny komponent jsou ještě v záruce.
Štve mě to a už jsem z toho zoufalej, chci mít spolehlivý PC. :(

Neměl by někdo nějakou radu, čím by to mohlo být, nebo jak na to přijít ?

Díky moc.
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Černá obrazovka během hraní a nutný restart.

Příspěvek od leonin »

Ahoj pokud maš teploty v pohodě myslim tim zakladni desky,Procesoru a grafiky tak možna je problem ve zdroji.Maš možnosz jej vyzkoušet u nějakeho kamarada?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Jestli jsi zkoušel jiný ovladače a nic se nezměnilo, tak dle mě za to může klasickej problém u řady HD 7870: http://www.techpowerup.com/174858/some- ... issue.html
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Mirasov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirasov »

Zdar. Předem díky za odpovědi. Zdroj už mě taky napadl, mám možnost půjčit si jinej od známejch, co maj PC obchod a je to další věc, co jsem chtěl udělat.

Jinak ten článek o Sapphire HD 7870 Ghz edition je zajímavej a dost možná, že by to mohl být ten můj problém, protože přesně tuhle kartu mám a kupoval jsem jí asi měsíc před tím, než tenhle článek vyšel. Teď ale jak zjistit, že je to skutečně vada karty? To abych jí někomu půjčil do jinýho kompu a ten jí testoval. A stejně se obávám, že mi to přijmou jako reklamaci.. :sad:
Mirasov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirasov »

http://www.youtube.com/watch?v=d1avocU7MlY

http://www.youtube.com/watch?v=SLj20ycN2Yw

Tak tohle je přesně ten můj problém. Asi to bude tou grafikou.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tuhle tzv "cernou smrt" jsem ted zazil na 2x R9 290 (z cca 8 kousku) a u obouch byly na vine pameti (Elpida). Stacilo je podtaktovat o 200Mhz a byl klid. Samozrejme jsem se s timto nespokojil a grafiky vratil..

skus schvalne taky snizit takty grafiky co to udela se stabilitou.. Pokud to pomuze aspon vime kde je chyba

PS: jeste bych skusil
1) grafiku rozebrat, vycistit, prepastovat
2) pokud je nakej novejsi BIOS na webu vyrobce tak skusit flash..
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No moment moment, zkusit to může (vlastně měl by, aby bylo jasné, že je to těmi kondíky), ale...
The cause for GPU electrical signal noise is found to be bad quality ceramic capacitors responsible for conditioning power to the GPU.
Tady jasně píšou, že problém je způsobem kondenzátory. Špatné keramické kondíky špatně filtrují napětí do GPU (ne do ramek) a to se pak občas zacyklí, když už ten šum v napětí překročí meze tolerance...

Řešení je tedy jen výměna karty za nějakou "ne Sapphire", protože přesto, že se výrobce dušoval, tak našly ty vadné kondíky v kartách zase, takže... pryč s tím.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud sou na vine ty komponenty co pises a grafika je 1rok stara tak to jisti reklamace.. Podle me by stejne v ramci uznani reklamace asi dostal uz nakou 270/270X..
Mirasov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirasov »

Zatim jsem na Czc psal jenom mail, kde jsem jim detailne nastinil problem a odepsali mi, ze to mam reklamovat, coz samozrejme udelam, ale az po svatcich. Ale mam takovej pocit, ze se budou cukat, nebo mi napisou, ze jim to slape normalne.
Mate nekdo zkusenosti s obdobnou reklamaci na Czc ?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak si to nahraj na video, smahni na CD a přidej k reklamaci, ještě napiš že to dělá v jinym kompu, případně přihoď link na řešení problému. Věřim tomu že to bude v pohodě.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

presne tak cim vic dukazu jim pri reklamaci predlozis tim lepe a tim bude reklamace rychleji vyrizena, aspon takove zkusenosti s reklamacemi u CZC maj ja osobne
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

V tomto případě by nebylo od věci přihodit i ten článek z TechPowerUpu. Protože je-li problém známý a nikoliv unikátní, pak je to pro ně jednodušší řešení - prostě Sapphire zase něco odrbalo až na kost a pak to občas hapne... Asi bych chtěl peníze zpět anebo jinou kartu... jako od jiného výrobce. Tohle je fakt jako moc... ušetřit pár kondíků a nechat userům padat grafiky... to snad nemyslí vážně už... :x
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

Také jsem měl tento problém.Poslal jsem jim to na reklamaci.A mám peníze z5 :| bez zbytečného remcání.
AMD Ryzen 9 7950X ASUS ROG STRIX X870E-F GAMING WIFI Corsair 64GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Dominator Titanium XMP Corsair HX1200i Cooler Master HAF 700 EVO GeForce RTX™ 4090 GAMING X TRIO 24G
Mirasov
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirasov »

30.1.2014 vyprší měsíc od reklamace a ztaim se neozvali, doufám, že to tak vydrží a hned si za vrácený prachy koupim jinou grafárnu :-)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“