Výměna HDD za SSD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Stepka111
Nováček
Nováček

Výměna HDD za SSD

Příspěvek od Stepka111 »

Ahoj všichni potřeboval bych radu ohledně výměny HDD za SSD. Po vánocích se chystám vyměnit HDD za SSD. Jelikož stávající systémový disk už nutně potřebuje do křemíkového důchodu chystám se ho zlikvidovat. A teď se táži jak to mám udělat. Nevím jestli to mám na něco vliv ale chtěl bych ho na desce zapojit do SATA I. A teď nevím jestli ho (HDD) můžu přepojit do SATA IV portu a SSD dát do SATA I a následně při přeinsatalaci zformátovat nebo jestli ho mám vyjmout (HDD) zapojit SSD disk (do SATA I) přeinstalovat a následně znovu zapojit a zformátovat z prostředí windows. Nebo ještě třetí možností nechat HDD na stávajícím místě a SSD dát do SATA IV přeinstalovat, HDD zformátovat a po přeinstalaci vyjmout HDD a SSD přepojit do SATA I. Předem děkuji za odpovědi. Ohledně tohoto zatím nemám moc zkušeností.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna HDD za SSD

Příspěvek od dexterav »

predpokladám že tým sataI - IV myslíč iba konektory :mrgreen:
napíš pre istotu dosku
kup si SSD ktoré má aj kit na migráciu ušetríš si spústu špekulovania :)
SSD dáš do 1. sata a HDD so 2. , poprípade 0. a 1.
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Stepka111
Nováček
Nováček

Re: Výměna HDD za SSD

Příspěvek od Stepka111 »

Jojo myslim konektory :) Kit sem pochopitelně kupovat konktétně 120 gb od kingstonu. Desku mám MSI H55-GD65. Bohužel má jen 3GB/s ale itak je nárůst výkonu znatelný.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“