Mám problém se standby režimem u Samsungu bx2231 přes HDMI.
Hlásí mi check signal cable, místo aby se přepnul do standby jako, když je přes DVI->HDMI.
Vypozoroval jsem, že když je monitor připojený přes DVI->HDMI a zároveň je aktivní vstup, kde je HDMI->HDMI připojení, tak standby normálně funguje. Když DVI-HDMI kabel odpojím, standby nefunguje.
Kdyby měl někdo tušení, jaký pin v DVI může obstarávat tuhle vlastnost byl bych rád.
Myslím si, že nějaká zem přivedená přes DVI konektor z grafiky je společná pro všechny vstupy monitoru a tudíž by mohlo stačit jen přiletovat propojku na vhodný pin na pcb v monitoru.
E: tak jsem ještě testoval a nechápu to, stačí, když na stínění DVI dám zem a jede to, když je zem na HDMI-HDMI tak ne... a přitom je to vodivě spojený
Řeším to, protože monitory mám tři a nemám jak je všechny připojit přes DVI.
standby hdmi samsung
Moderátor: maXXmilian
- Maor
- Začátečník

- Maor
- Začátečník

Re: standby hdmi samsung
Tak po dalším laborování jsem zjistil:
Každý bx2231 se chová jinak, u dvou funguje připojit kamkoli na plech kolem konektorů zem a mít HDMI-HDMI propojení s PC a standby se aktivuje. U třetího musí být připojení DVI-HDMI, jinak se do standby nepřepne.
Zatím to budu řešit tak, že povedu zemnící vodič k monitorům a šroubkem ho přitáhnu do dírky na šroub VGA konektoru.
Výhledově monitor, kde to nefunguje rozeberu a podívám se, jestli tam třeba není nějaká izolace navíc
Každý bx2231 se chová jinak, u dvou funguje připojit kamkoli na plech kolem konektorů zem a mít HDMI-HDMI propojení s PC a standby se aktivuje. U třetího musí být připojení DVI-HDMI, jinak se do standby nepřepne.
Zatím to budu řešit tak, že povedu zemnící vodič k monitorům a šroubkem ho přitáhnu do dírky na šroub VGA konektoru.
Výhledově monitor, kde to nefunguje rozeberu a podívám se, jestli tam třeba není nějaká izolace navíc