MSI 460GTX Hawk - ztišení

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Daveedek
Začátečník
Začátečník

MSI 460GTX Hawk - ztišení

Příspěvek od Daveedek »

Ahoj, mám už cca 2 roky GK MSI 460GTX Hawk (http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-Hawk.html ), poslední cca týden se zbláznily větráky - pořád jedou na max + při vypínání se stane taková divná věc, že z plného výkonu vypnout, zčerná obraz, hned zase zapnou obraz se rozjede a pak se pc vypne teprv...
Hlavním problémem je hluk, ventilátory jsem vyčistil, zlepšilo se to ale pořád je to nevyhovující. Takže bych to chtěl nějak vyřešit.
1) Napadlo mě, že bych koupil chladič. Představa pasivního chlazení je asi moc naivní že? Poradili byste, který chladič by byl ok? Samozřejmě preferuji co nejmenší hluk za co nejméně peněz...
2) Má vůbec cenu investovat ještě peníze do této GK, nebo bych měl koupit za 2k nějakou pasivně chlazenou už v základu? Výkonem mi +/- stačí tahle, vadí mi pouze hluk...

Děkuji všem za rady
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: MSI 460GTX Hawk - ztišení

Příspěvek od PKBO »

Jaké máš teploty ? požij na to třeba GPU-Z něco zapař a pak se podívej jaké bylo max
Daveedek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Daveedek »

Tak jsem provedl test udělal jsem dva screeny - první je při hraní BF4 cca 15 minut, druhý je v klidu ve win s otevřeným prohlížečem, rozdíl v teplotě ani ventilátorech skoro není...
Obrázek

Mě je právě divný, že tohle se děje cca týden, že to takhle jede a to jsem s tim nic nedělal:)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jestli je ten druhej skutečně v klidovym stavu tak máš někde problém, protože v klidovém stavu rozhodně nemůžeš mít vytížení GPU na 99% a vysoký takty.

Zkus kompletně odebrat a nainstalovat nové ovladače, následně kontroluj jestli se karta podtaktovává, což by dělat měla, pokud jsi v nějaké OC utilitě nenastavoval takty pro 2D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

videl bych to na bitcoin virus,vytizeni gpu 99% v klidu ve winech urcite neni samo sebou...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“