Co najpresnejsie priestorove sluchatka

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Co najpresnejsie priestorove sluchatka

Příspěvek od Quixote »

Ahojte,

presiel som si viacero tem na tomto fore, pretoze hladam nove sluchatka na hranie online FPS. Vacsina odporucani ked niekto hladal herne sluchatka koncia pri audio sluchatkach na posluch hudby, pretoze maju skratka najlepsi zvuk.

Tento parameter ma momentalne zaujima az druhorado. Potreboval by som poradit sluchatka s ktorymi co najlepsie pocut orientaciu zvuku v priestore. Teda z ktoreho smeru zvuk ide a ako je daleko. Hladam sluchatka, ktore su co najpresnejsie v tomto ohlade, vedel by prosim niekto poradit? Cenu som zatial neriesil, asi si vyberiem podla toho ake budu alternativy a co budu stat.

Zatial som nasiel:

ROCCAT Kave – Solid 5.1
- 6 menicov

Razer - Tiamat Expert 2.2
- stereo
- 2 subwoofery -> to bude pekna sracka toto :)

Razer - Megalodon 7.1
- 160 Eur. To bude asi nejaka pasca na tych, co kupuju "len to najlepsie" podla ceny
- Vymazleny fyzicky ovladac pretekajuci cool efektom. Ktory ma vobec nezaujima

SteelSeries - Siberia V2
- Myslim, ze su na trhu uz pomerne dlho a beru sa za taky standard
- Je to obycajne stereo s USB zvukovkou, ktora neviem ako dobre simuluje 3D
- Na prvy pohlad mi to vyzera ako sluchatka koli ktorym ludia zvyknu odporucit radsej "hifi" musle. Lebo zvuk mozno neurazi, ale za tu cenu sa da kvalita posunut uplne inam a 3D asi nebude bohvieco

Tak, najdu sa nejake rady prosim? Mne sa zatial pozdava asi ten Roccat. Vdaka.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Co najpresnejsie priestorove sluchatka

Příspěvek od iOioo »

Z tohoto by som ja vybral jednoznačne Roccat Kave, jedinú chybu čo majú je, že sú trochu ťažšie, ale inak čo sa priestorového zvuku týka im nemám čo vytknúť.
Prípadne si počkať na http://www.roccat.org/Products/Gaming-S ... 1-Digital/ :-D
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Jedny horší než druhé...

Libovolná hudební sluchátka kolem dvou tisíc si s něma vytřou podlahu. Zejména pokud máš nějakou lepší zvukovku...

Můj příklad... mám Audio-Technica ATH-AD500 + Asus Xonar Essence STX + Plantronics Audio 300 a pořizovací cena byla dohromady zhruba 250€ před rokem.

Mám sluchátkový zesilovač přímo ve zvukovce, který v této cenové kategorii nemá konkurenci, můžu si nastavit softwarové 7+1, různé Dolby surrond blbosti, 3D.
Všechny tyto blbé featury jsou softwarové featury a vyrobci si na nich snaží namastit kapsu, proto jsou tyto "herní" sluchátka tak šíleně drahá. Jedinou nevýhodou je absence mikrofonu, ale ten dokoupíš za 10€ bokem a bude mít vyšší kvalitu než libovolný headset mikrák...

U sluchátek si musíš uvědomit co chceš, uzavřená / otevřená, jaký hudební žánr posloucháš primárně, zde chceš hodně bassů, nosíš je ven společně s mp3jkou či mobilem, atd... Ne že sem práskneš nejpoužívanější marketing sračky, které kupují jen lidi zblbnutí progamery, přestože kvalitou zpracování a audia jsou úplně mimo hru oproti například Audio-Technikám, Sennheiserům či Beyerdynamics.

Vyzkoušej si jednou kvalitu a nebude cesty zpět. :)
Naposledy upravil(a) CZECHYa dne ned 15. pro 2013, 11:28, celkem upraveno 1 x.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Siberie jsou nejhorší (hnus, jak špunty za 200 z tesca), hned po nich získává druhé místo za nejsračkoidnější provedení Kave a pak oba Razery... Ať si koupíš jakékoli z nich, hodíš peníze rovnou do kanálu (slyšel jsem je, vím o čem mluvím).
Přestaňte už tyhle rádoby herní cosi kupovat, steelseries, roccat, razer a podobní, jsou firmy, jež si postavili business na blbosti ostatních...
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

slušný "herní" sluchátka jsou PC360 od Sennheiserům, ale logicky proto že maj základ v HD558

taky mam xonar essence STX s těmahla sluchátkama a poziční audio opravdu využívám... respektive mam " audio channels - 8" a vyplý všechny ty virtual 7.1 a dolby headphone fičury

dayz, CSGO, BF4 slyšim všechny všude :D

jinak Steelseries siberia V2 jsem taky měl, a taky je asi uplně nedoporučim :D a zvukovka k nim ani neni
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Musím souhlasit s dohnalikem, měl jsem dříve Razer Piranha (2007-2009), která byla hrozivě nepohodlná, smrděla plastem na sto honů a dva měsíce po skončení záruky se sluchátka rozpadla na několik dílů kvůli mizernému slepení jednotlivých plastových dílů dohromady.

Přešel jsem tedy na monitorovací sluchátka Audio Technica-ATH PRO5MK2, která doteď používám pro svoje občasné toulky do světa elektronické hudby, perfektní uzavřená sluchadla s velkým množstvím bassů. Abych to nezakecal, ta změna v kvalitě zvuku byla ihned zřetelná a kvalita zpracování byla ouplně jinde. Nyní už druhým rokem používám AD500 kvůli pohodlí a faktu, že ve svém pokoji žiju sám a nikoho neruším, tak proč si nedopřát kvalitní otevřená sluchadla za slušný peníz.

Všeobecně dobrá volba pro lidi, co mají jen onboard zvukovku a chtějí slušný zvuk...

http://www.alza.sk/audio-technica-ath-t500-d366091.htm

Opět zde platí, že sluchátka musí sedět podobně jako kalhoty, musíš přesně vědět co chceš a pak si vybereš nejlepší možné na základě tvých požadavků. Pokud jsi měl libovolná marketingová sluchátka (Creative, Canyon, Razer, Steelseries a další), tak poznáš zcela jasně rozdíl...

EDIT: To Loco99 i Sennheisery jsou dobrou volbou, ale dle mého názoru jsou zbytečně přebasované. Ano, subjektivní názor, protože každému se líbí něco jiného. A ano u her stačí pouze přepnout na 8 channel a slyšíš vše. :D
Naposledy upravil(a) CZECHYa dne ned 15. pro 2013, 11:47, celkem upraveno 1 x.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

Quixote píše:Vacsina odporucani ked niekto hladal herne sluchatka koncia pri audio sluchatkach na posluch hudby, pretoze maju skratka najlepsi zvuk.

Tento parameter ma momentalne zaujima az druhorado.
všetci ste mu doporučili to čo nechce :) resp. sa dočítal vo všetkých ostatných topicoch :)
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Jako jsou to vyhozene penize (ten tvuj prvotni vyber)

Siberie v2 jsem mel, a odsralo se tomu ovladani hlasitosti, a i kdyz jsem vymenil kabel, tak ten zvuk je desnej shit.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

TO iOioo:

Varuje před podobnými šílenostmi jako máš ty v počítači, protože i z vlastní zkušenosti víme, jaké šmejdy to jsou...

http://czechya.rajce.idnes.cz/Creative_X-Fi_Titanium

Perfektní kvalita za 2 tyčky, která chvilku po záruce chcípnula a není se proč divit, protože výrobce šetřil naprosto všude. Tak se na to připrav, protože životnost tohoto komponentu jsou maximálně 3 roky, pokud máš zvukovku nad grafikou, tak ještě méně. Posledních pár týdnů se postupně zhoršoval zvuk až chcípnula...

Nemáš náhodou stejnou kvalitu ty v počítači? :D
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

ja sa nehádam ale čo sa priestoru týka v FPS hrách viem že stereo mi neponúkne to čo roccat kave
každopádne som chcel poukázať na to, že by bolo dobré si prečítať na čo sa pýtal a nie mu zase doporučiť to čo sa dočítal vo všetkých ostatných topicoch
to CZECHYa sklamem ťa nie nemám a už sa to rozoberalo v inom topicu hľadať sa mi ho nechce
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

iOioo: všichni jsme mu to doporučili, protože všichni máme zkušenost...
Jsem aktivním hráčem BF4 a BFBC2, dříve (pár let zpět) jsem měl ty roccat v kombinaci s poladěnou x-fi titanium a byl to strašný humus, nechápu, jak jsem mohl být tak debilní děcko a ten shit si koupit. Slyšel jsem i siberie, když jsem si je nasadil na hlavu tak jsem opět naprosto nechápal, jak to ti šmejdi mohou prodávat za takový prachy, zvuk dvou kelímků z automatu na kafe do kterých někdo vhodil repráčky z mobilu jejichž membrány zalil epoxidem. Razer taktéž humus.
Pokud chce koupit vyloženě herní sluchátka, tak ať si koupí Corsairy...ty sice nedoporučím, jelikož mají zkreslení tak 1%, ale ze všech těhle vychází nejlíp.
iOioo píše:ja sa nehádam ale čo sa priestoru týka v FPS hrách viem že stereo mi neponúkne to čo roccat kave
Jasně... :D
BTW, tu zvukovku máš úplně k ničemu, ty kave mají v tom ovladači "zesilovač", kterej ten zvuk podělá tak, že je to horší než z integrované. Musel jsem ho přemostit aby se to dalo poslouchat.
iOioo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iOioo »

BC2 a stereo sluchátka je holý nezmysel link na tvoj profil z http://www.bfbc2.eu/ poprosím :)
tie siberie sú nezmysel to sa nehádam neviem kde prišli na tú cenu ale viac ako 10€ by som za ne nedal a použil len v krajnom prípade :D
ak na stereu počujete dobre priestorový zvuk oproti roccat kave tak niekde je niečo nedobre :D
btw. nerozumiem prečo zase riešite mňa ? :D ale ešte že som mu tu odpísal aspoň ste zase mohli doporučiť stereo sluchátka na hudbu :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

virtualizace prostoru prostě funguje stejně jako 6 malejch měničů
dohnalik
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od dohnalik »

Ano funguje naprosto stejně - nefunguje. Ty měniče v kave jsou tak blízko sebe, že to nemá nejmenší vliv. Svoje doporučení na herní sluchátka jsem dal, tímto končím, můžete si ty rádoby herní headsety kupovat dál.
Quixote
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quixote »

Dakujem za velke priehrstie odpovedi. Pozrel som par inspiracii co tu boli nacrtnute. Zatial sa mi zda, ze budem mozno musiet blizsie preskumat tie Corsair Vengeance 1500.

V kazdom pripade mam trochu pocit, ze som dotal vela odpovedi na otazku, ktore sluchatka maju dobry zvuk. Problem je, ze nehladam sluchatka na posluch. Na to mam HD 600. Chcem efektivnu lokaciu zvuku v priestore. Proste prosim o radu - ktore sluchatka ponukaju najvacsiu priestorovu vyhodu v FPS hrach.

Ospravedlnujem sa, ze prinasam zvukovo tak vulgarnu temu :oops:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

na sluchátkach 3D ťažko :)
v podstate je to iba pseudo 3D
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kupkoid »

Pokud máš HD600 tak si kup jakékoliv "herní" sluchátka a porovnej si skvělý "prostorový" zvuk u 5+.1 headsetů v rámci 14 denní lhůty. Já takhle skončil u PC360. Prostor umí podat skvěle. Podle mě řešíš naprosto zbytečnou investici, peníze se dají utratit i smysluplněji.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Kup si pořádnou zvukovku a tento prostorový efekt si nasimuluj softwarově, vyjde to nejlevněji a výsledek bude stále výborný. :)

Asus Xonar Essence ST / STX
připádně nějaký dražší Auzentech
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

i taková zvukovka je celkem velký luxus
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Hlavne je to nejlepsi investice, narozdil od shit plastaku
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“