Korektní srovnání výkonu před a po (SSD,WIN)

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
blystar
Začátečník
Začátečník

Korektní srovnání výkonu před a po (SSD,WIN)

Příspěvek od blystar »

Ahoj,

chtěl bych poprosit o pomoc, jakými programy otestovat můj notebook, konkrétně mě zajímá výkon CPU a GPU před a po nákupu nového SSD a Windows 8.

Chci vědět, zda-li to bude mít nějaký vliv na výkon, případně i FPS ve hrách.

Konkrétně chci vyměnit WIN 7 64 bit za WIN 8 64 bit
A SSD nějaký Toshibácký 64GB (dost slabý) za Samsung EVO 840, 256GB verzi

Grafická karta na NTB podporuje max DX9.
------
Sestava - NTB Toshiba Qosmio
Windows 7 Home 64bit
Intel® Core™ i7 CPU Q 720 @ 1.60GHz
NVIDIA GeForce GTS 360M

-----

Prosím tedy o doporučení konkrétních benchmarků na výkon CPU, GPU a něco na změření FPS ve hrách :)

Děkuji moc.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Korektní srovnání výkonu před a po (SSD,WIN)

Příspěvek od dexterav »

dúfam že nečakáš nárast výkonu cpu a gpu po kúpe SSD :)
takisto ti to nepridá FPS
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,2GHz CL38 Patriot Extreme, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jak píše kolega, FPS ti to nepřidá, maximálně se ti nějaká hra rychleji načte.

Jinak benchmark můžeš Unigine Valey a na měření FPS používej FRAPS.
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

A já tak trochu tajně doufal, že z těch Window 8 by se dalo vymačkat něco navíc. Lepší správa paměti, podpora DX 11.2 atd ..

Tady jsem našel třeba článeček. http://www.ddworld.cz/aktuality/softwar ... 1.0-2.html
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jo takhle, no win nějakej vliv mít může, osobně jsem ale víc testu než ten k BF4 nečetl tak nevim jestli je to globální záležitost...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skus Unigine Valey 1.0 a pak treba posledni 3D mark.
Jinak jestli jsi zvykly na W7 asi nebudes z prostredi W8 moc nadsenej :).. Zatim se v mem okoli tak 90% lidi po par dnech/tydnech vratilo zpet na W7
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Ja na tom vydrzel 3 mesice! Ale navrat byl nutny, doporucuji zustat u w7 a nejake lepsi skore bf4 ve w8 te s dx9 grafikou nemusi zajimat :)

e// tva grafika podporuje dx 10.1
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a to jeste celkem pochybne, mam dojem ze nvidia poradne DX10.1 nikdy poradne neumela, byl to takovej tahak na lidi neco jako dneska jejich "neuplna" podpora DX11.1. Takze z tohoto hlediska nemaji W8 asi zadny smysl.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Dx 10.1, 11.1, 11.2 taky nemaji zadny smysl a nsou tady.
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Já z těch Win8 taky nejsem moc nadšený a určitě si to upravím abych používal čistě desktop a metru se pokud možno vyhnu. Jinak ty Windows budou posléze v sestavě s APU KAVERI, u kterých by ta podpora DX mohla mít smysl.

Chtěl jsem dočasně upgradovat NTB a trošku si s tím pohrát, prostě ze zvědavosti.

Škoda že Microsoft to takhle pohnojil s tím Metrem a vnucováním dotyk. ovládání, ček by chtěl mít to nejnovější, ale zase za jakou cenu no...
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: Win 8.x

Příspěvek od Vlastik80 »

Já nevím co všichni máte... Já mám Win 8.1 od doby co vyšly jako 8.0 a to bylo opravdu těžší, některé aplikace nechtěly korektně fungovat (neznámý OS) apod., ale teď od doby 8.1 je to víceméně ok, Start mám normální díky Classic Start Menu, Metro ani nevidím - zapnut přechod rovnou na plochu via Vlastnosti hl. panelu a navigace a dal sem si i gadgety, takže to u mě vypadá stejně od dob Win Vista, popř. XP...
Hry mi jedou (Steam) v pohodě, modrou smrt (smajlík) nepozoruji a vše jede jak má, jen je třeba si na OS zvyknout, ne vše tam funguje na principu předchozích OS, např. spuštění aplikace po přihlášení nutné via plánovač úloh apod., ale zásadní problémy nevidím. Nechápu tu kritiku... :?:

... a teď klidně do mě jaký jsem zabedněnec a že mě platí MS atp... :mrgreen:
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Vlastíku já jsem taky spokojenější než se 7, hlavně je celkem použitelnej správce úloh, vše mam upravený jako ty, jen na ty widgety jsem nepřišel - prostě ty hodiny, měl jsem to tak ale po posledním reinstalu si nemůžu vzpomenout na postup tak jestli bys měl tak pošli...
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

u AMD jak fm2 tak AM3+ s FX by měl být narust CPU výkonu měřitelný, protože Win8.1 umí parkovat Jinak Jádra. není třeba připominat že modul má vykoné a slabší jadro.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

asi nejspolehlivejs nameris narust vykonu pres fraps + http://www.webwalkers.cz/Windows/FLAcal ... lator.aspx

porovnanim vyslednejch grafu
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“