Problém se zvukem
Moderátor: Baneshee
- Blizzard
- Začátečník

-
Problém se zvukem
Zdar, poslední dobou mě ve hrách zlobí zvuk, přesněji dialogy. Efekty atd vše jede, ale když mluví nějaká postava, prostě nic neslyším. Ale ne vždy ... třeba ve Saints Row 4 moju postavu neslyším vůbec. Ostatní většinou ano, ale v některých cutscénách taky ne nebo jen slabě. Kde může být problém?
- TankGeorge
- Začátečník

-
Re: Problém se zvukem
Sluchátka/repráky ti nepřehrávají centrální kanál v konfiguraci 6ch/8ch (prostorový zvuk). Přes centr jde 90% dialogové stopy, v tom je problém. Konkrétní řešení ti neporadím, ale obecně musíš mít sluchátka nebo aparaturu, co umí 6ch/8ch (5.1, 7.1), ovladače zvukové karty, co rovněž umí 6ch/8ch a hru nastavenou v options na 6ch/8ch, aby ti správně fungoval prostorový zvuk.
Nebo se na to vykašli, protože 99% her nemá skutečný prostorový zvuk (pro logic) a mixuje to ze sterea. Tak si všechno (repráky/sluchátka, ovladače a hru) nastav na stereo a máš pokoj.
Jo, a pokud máš repráky, tak si zkontroluj zapojení kabelů x)
EDIT: Pokud patříš mezi ty CoD experty, co options zapínají všechno včetně "colorblind mode", tak se jednoduše odnauč zapínat prostorový zvuk ve hrách.
Nebo se na to vykašli, protože 99% her nemá skutečný prostorový zvuk (pro logic) a mixuje to ze sterea. Tak si všechno (repráky/sluchátka, ovladače a hru) nastav na stereo a máš pokoj.
Jo, a pokud máš repráky, tak si zkontroluj zapojení kabelů x)
EDIT: Pokud patříš mezi ty CoD experty, co options zapínají všechno včetně "colorblind mode", tak se jednoduše odnauč zapínat prostorový zvuk ve hrách.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Blizzard
- Začátečník

-
Re: Problém se zvukem
v HW to nebude, jelikož jsem cosik hrabal v ovladačích zvukovky a od té doby to dělá. Takže to dát na 2.1 a mám pokoj?