Problém se zvukem

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Problém se zvukem

Příspěvek od Blizzard »

Zdar, poslední dobou mě ve hrách zlobí zvuk, přesněji dialogy. Efekty atd vše jede, ale když mluví nějaká postava, prostě nic neslyším. Ale ne vždy ... třeba ve Saints Row 4 moju postavu neslyším vůbec. Ostatní většinou ano, ale v některých cutscénách taky ne nebo jen slabě. Kde může být problém?
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Re: Problém se zvukem

Příspěvek od TankGeorge »

Sluchátka/repráky ti nepřehrávají centrální kanál v konfiguraci 6ch/8ch (prostorový zvuk). Přes centr jde 90% dialogové stopy, v tom je problém. Konkrétní řešení ti neporadím, ale obecně musíš mít sluchátka nebo aparaturu, co umí 6ch/8ch (5.1, 7.1), ovladače zvukové karty, co rovněž umí 6ch/8ch a hru nastavenou v options na 6ch/8ch, aby ti správně fungoval prostorový zvuk.

Nebo se na to vykašli, protože 99% her nemá skutečný prostorový zvuk (pro logic) a mixuje to ze sterea. Tak si všechno (repráky/sluchátka, ovladače a hru) nastav na stereo a máš pokoj.

Jo, a pokud máš repráky, tak si zkontroluj zapojení kabelů x)

EDIT: Pokud patříš mezi ty CoD experty, co options zapínají všechno včetně "colorblind mode", tak se jednoduše odnauč zapínat prostorový zvuk ve hrách.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Blizzard
Začátečník
Začátečník

Re: Problém se zvukem

Příspěvek od Blizzard »

v HW to nebude, jelikož jsem cosik hrabal v ovladačích zvukovky a od té doby to dělá. Takže to dát na 2.1 a mám pokoj?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“