DayZ (standalone)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Riku
Začátečník
Začátečník

DayZ (standalone)

Příspěvek od Riku »

Vyšla alfa-verze, hrajete někdo? Nějaký zkušenosti? Co jsem četl, tak se zombíci propadají zdmi apod. Má vůbec cenu to kupovat? Nebo je lepší zatím hrát Mod na ARMU 2? Je mi jasný, že to je alfa-verze, ale i tak bych to chtěl zkusit. Jen mě zajímá jestli zatím nebude lepší hrát ten mod..

Obrázek
PS5 Pro | LG OLED CX55
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Re: DayZ (standalone)

Příspěvek od Vlastik80 »

Něco málo napoví i recenze hráčů Steamu.
BL!zZard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BL!zZard »

To jako znovu platit za něco, za co už jsem zaplatil?
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

platis za predcasnej pristup,normalka,podle recenzi hracu to vypada jeste lip,nez jsem si myslel,pulka veci neni vubec dodelana a uz ted jsou z toho lidi uplne hotovy
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jo no sice je tam víc knížek než zbraní a vybavení dohromady ale jinak fakt supr

až na to že ty lidi co to vyvíjej musej bejt fakt pomatený tak samozřejmě mam dayz rád a už u toho mam tu první tisícovku vysezenou, ale to jakym zpusobem to pouštěj ven se mi teda moc nelíbí, ale koupil jsem to, pro jistotu že by to zdražili ještě víc (původní cena měla bejt 15 $ né 24€)
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

To dopadne ja WarZ ne ? :lol:
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Mě tyto salátiny připadají jako děsná sračka, hodinu sem čuměl na kámoše, který mě přesvědčoval, že je to super luxus hra, krom toho, že hrál snad na rozlišení 100x100 a sekalo se mu to, mi to nijak úchvatné nepřišlo...
TODD3465
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TODD3465 »

Ja ji ze zvedavosti taky poridil. Grafika celkem ok a jako veteran a fanousek Army jsem to proste musel skusit stejne jako treba Iron Front 1944.
Kazdopadne ja osobne jsem hral zatim tri hry. Kazdou tak pul hodiny. Zombikum jsem utel ale pokazde me zabili a okradli lidi. S problemama jsem se setkal u zbrani na blizko, kdy kolikrat proste nefungujoj. Napriklad lopatu moje postava vzdy zvladla jen drzet a u hasaku to bylo tak ze pouzit sel ale kdyz jsem s nim bezel uz ne. Bylo pak nutne ho dat jako zbran na zada a opet vzit do rukou aby sel pouzit.
No zatim docela nic moc ale potencional to jistej ma. Uvidime.
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
kupkoid
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kupkoid »

Nešel by někdo zapařit teamově? Mám k dispozici TS a hledám parťáka(y). Teď přes Vánoce sice nemám k DayZ přístup, jsem u rodičů, ale 27. se vracím k sobě na byt a můžu u toho prosedět pár večerů. Samozřejmostí je požadavek na teamplay a trocha rozumu, zkušenosti s DayZ nemusí být žádné. Já to taky hrál všehovšudy zatím asi jen 2 hodiny. Zombie mě nevadí, ale jsem podělaný z banditů a ve 2+ lidech se lépe brání.

Jinak alfa ukazuje spíše potenciál, může z toho být super hra. Trochu to asi dusí velikost teamu, což snad s přílivem financí z toho kvanta co se prodalo (vždyť je i v době steam sale pořád na prvním místě v prodávanosti!) Bohemia I. změní.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já nevim ale mě přijde že na tom neni co hrát, prostě tam nic neni, pre-alpha release imho
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

Presne tak. V mode mam nahrane kopec hodin a standalone si urcite kupim ale az ked tam bude viac veci. Momentalne tam vobec nic nieje. Akurat loot a pvp. Auta, budovanie taborov nic...je to pre hardcore fanusikov co chcu testovat a nie hrat.
TODD3465
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TODD3465 »

To se da vlastne souhlasit :-)
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já bych i testoval, kdyby bylo co...

hral se sestává z toho že se člověk spawne balota/cherno/elektro , najde zbraň/zásobník/munici (nikdy né najednou) (zbran rozuměj ty 3 co tam jsou) a jde na balotu kde je největší pvp

hra vrcholí smrtí na balotě kde největší king má kulicha, plynovku a M4 se všim přislušenstvím co jde najít

jo pravda jinak můžete číst ty knížky co tam jsou, ty zabavěj na dýl asi
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Co je to vlastně za hru? Jak to funguje? Stylem jako v Battlefieldu, nějaký mapy co za nějakých podmínek končí, nebo jako klasická onlinovka, kde to prostě pořád nějak náhodně žije?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

obrovská mapa Chernarus ze hry Arma 2 ve stylu českejch/ruskejch vesnic + pseudo města, spousty lesů, polí a tak

- každej se spawne někde u pobřeží (mapa je ze 2 stran ohraničená mořem) a jde hledat do města věci co potřebuje respektive věci co chce - potřebuješ jídlo a pití který prostě pravidelně ubejvá (ta spotřeba se trošku mění, podle toho jak moc běháš a tak) + medikamenty a tak

- musíš se bránit před zombíkama, a jelikož by to byla nuda a lidi svět neni ideální, tak často se lidem moc nechce spolupracovat nebo chtěj tvoje věci tak se tě snažej zabít

jak to vypadá v praxi : nejdřív tě možná zarazí proč na tebe jako utočej když nejseš zombík, pak párkrát naletíš na různý nabídky v chatu ( potřebuju morphine v elektrozavodsku v supermarketu je moje oblíbená :D) , a pak už jenom s kamarádama banditíš (ale je slušnost nestřílet po "freshspawnech" tzn po lidech co sou na pobřeží a hledaj si věci

Třeba na západosevernim letišti už se tě nikdo přes direct voice chat nebude ptát jestli si friendly. Takže těch 50 lidí je rozděleno na několik skupin, některý se organizujou líp některý míň, což by bylo fajn, ale co je nevýhoda je to, že si taková grupa udělá tábor kam si zaparkuje auta a do nich schová věci co našel , jde spát, a někdo v noci ( :D ) lítá po mapě s helikopterou a hledá lidem tyhlety kempy

každopádně je ta hra fakt super a musí se to zkusit, ale časově dost náročný, a je to uplně jiný něž nějakej battlefield - fakt se snažíš neumřít když už máš 3 dny nalootovaný věci co se blbě hledaj a jseš pokáklej když po tobě začně z dálky někdo střílet a ty vůbec nevíš kde je , protože může přijít odevšaď

zkus nějaký videa
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Moc to pořád nechápu. Takže žádný skilly, žádný levely? Když se odloguješ, postava zmizí? Nějak mi uniká ten základní princip, na kterým to funguje. Kdy hra končí? Když zůstane jen jeden, nebo co?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

hra nekončí, to jsem nezmínil, je to nekonečný pvp / pve

když se odlogneš tak normálně zmizíš a po nalogování zpět se opět objevíš s věcma který si měl

každej server se restartuje každejch pár hodin kvuli tomu aby se to nesekalo a aby se respawnuli vozidla , to pro tebe znamená akorát to že třeba v 12:00, 16:00, 20:00 atd. se hra vypne jakoby ses odpojil a za pár minut se můžeš napojit zpátky do hry a hrát dál

žádný skilly, žádný levely ... ono to zní fakt dementně, a i ta hra je celkem prostá, ale je to fakt sranda :D
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Hm, takže je to takovej Battlefield s nekonečnýma mapama, kde běháš dokud nechcípneš. No, to může být zábava tak týden dva, řek bych... Ale vypadá to zajímavě.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nevim, koupil jsem to (armu 2 combined operations) přesně před rokem a furt mě to baví

postupně jsem akorát vyzkoušel DayZ Origins, Epoch, Overwatch, Breaking Point , to jsou všechno menší upravy co přidávaj obsah nebo nějaký funkce

jinak to srovnání s battlefieldem mi fakt nesedí, protože tady někoho zabiješ za hodinu a seš na větvi že sis dal kill
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Octopuss: Srovnávat tohle s Battlefieldem je asi jako srovnávat NFS a GTA :D Ano, v obojím se dá jezdit autem, ale každá hra je úplně o něčem jiným... BF je čistě FPS, v DayZ jde hlavně o to přežití, hledání zásob, munice, vody.. prostě si představ zombie apokalypsu a v tom světš se snažíš přežít :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“