Static nastaveni wifi připojení - pomoc se získanim udajů

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Static nastaveni wifi připojení - pomoc se získanim udajů

Příspěvek od LoCo99 »

čau, mam tuhle situaci - dementni modem od UPC kterej je pravděpodobně nějak zamklej/omezenej aby fungoval jen s jednim zařízenim (ono taky má jen jednu LAN zástrčku RJ45), když si člověk od nich nezaplatí UPC wifi modem/router/nevim

nasledek je takovej že zapojeni přes router je vyřešený dost retardovaně, ale funguje, ale o tom až jindy , co tim chci říct je to že se nedostanu do nastavení routeru

a navíc nefunguje DHCP, takže wifi funguje dokud se člověk neodpojí, jinak se musí restartovat modem a router

chci to vyřešit tim že všem dám k zařízení lístek s udajema co tam maj naklepat kdyby se jim nešlo připojit, prostě aby se nemusel resetovat furt modem a router kvuli práci/hram

- na svym telefonu dam tedy nastaveni site Static a chce to udaje jako ip adresu, gateway, DNS... tak tam naťukám to co najdu přes ipconfig /all na svym PC

ale nejde mi to "awoided poor connection", imho tam píšu nějakej nesmysl

http://speedcap.net/sharing/files/fd/a2 ... 5c55fb.png

nevěděl by někdo co s tim ? :/
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Static nastaveni wifi připojení - pomoc se získanim udajů

Příspěvek od Brázda.l »

Pořiď router a nech si ho od někoho nastavit.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Z ipconfigu je vidět, že máš veřejnou IP, ale DHCP server má adresu vnitřní sítě (10.x.x.x), takže to ani fungovat nemůže.

Vím, že UPC má strašně prasáckou síť. Sice dostaneš veřejnou IP, ale dynamickou, tuším, že statická je za příplatek. Nejhorší ale je, že UPC od sebe nemá izolované jednotlivé klienty, takže se klidně dostaneš sousedovi do sítě. Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak bych tomu nevěřil.

Popravdě z tvého popisu jsem nepochopil, co přesně chceš. Napiš sem, jaká máš zařízení a čeho chceš konkrétně docílit.
Potom taky něco píšeš o připojování přes WiFi. Chápu to správně, že máš k modemu připojený WiFi router?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nejdřív se omlouvám že těch "informací" bude docela dost (normálně se snažim bejt stručnej protože tu ohledně sítí moc lidí neradí :D)

mam dva notebooky, PC a 3 telefony (jeden android, jeden symbian jeden windows)

mam modem, do něho koax kabel, z něj kabel LAN do routeru do lan portu 2 a z lan portu 1 do PC

router je MSI RG60SE, dost starej a wifi brzdí, ale tam ta rychlost neni tolik podstatná, teď řešim funkčnost obecně

jinak to nerozchodim, prostě nejde vůbec nic, musí to bejt takhle (teda pokud bych nechtěl wifi tak samozřejmě nepotřebuju router a píchnu to do PC)

o co se snažim je to abych získal udaje který můžu používat místo DHCP když připojuju zařízení na wifi, protože automatický připojení nefunguje pokud neresetuju modem a router a hned se nepřipojim
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Čím víc informací tím líp. :D

Možná mě napadá, v čem je problém. Podle mě je problém v tom, že DHCP je jak na UPC routeru, tak na MSI routeru.
Máš dvě možnosti:

1)Vypnout DHCP server na MSI routeru a nechat si přidělovat adresy z DHCP UPC routeru. Za předpokladu, že DHCP na UPC routeru funguje správně (lze ověřit zapojením kabelu z routeru přímo do PC), tak není problém.

2)Kabel z UPC routeru zapojit do WAN portu MSI routeru, zapnout NAT a zapnout DHCP. Díky tomu si můžeš zvolit vlastní rozsah adres (10.x.x.x; 172.16.0.0 až 172.31.255.255; 192.168.x.x - tedy všechny IP vyhrazené pro vnitřní použití) a izoluje tě to od ostatních klientů UPC. Nese to sebou i klasické nevýhody NATu, určitý propad výkonu, někdy problémy s forwardováním portů...

Třetí možnost, vypnout DHCP na UPC routeru (a nechat si přidělovat z DHCP MSI) odpadá, protože se tam nedostaneš.

Snad to pomůže. Kdyby ne, upni sem screeny nastavení MSI.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no mam docela problem , jsem pro vyzkoušení obou možností, ale nedokážu se dostat do nastavení routeru, dřív s tim nebyl vubec problem, ale ted nevim jak na to

RG60SE má zezadu WAN a 4x LAN , jak to zapojit abych ho z PC nastavil ? mam dát kabel z PC do wan a do prohlížeče adresu default gateway ? protože to mi nejde
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Normalne zustan v LAN portu a pak az pres prohlizec
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Přesně tak, počítač do LAN, kabel z UPC routeru do WAN.

Nastavil jsi WAN portu adresu?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

nenastavil, jak na to ?

nejde mi to totiž v žádnym zapojení dostat se do toho nastavení
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

0)Zjisti si, jakou IP dostane tvůj PC přidělenou, pokud ho zapneš přímo do UPC routeru.

1)Připoj se kabelem z PC do LAN portu MSI routeru.

2)Na PC musíš mít nastavenou IP adresu ze stejného sítě jako je administrativní rozhraní MSI, pokud ji neznáš, vypiš si ARP tabulku tvého PC (nejdříve musíš provést krok 1)) - vlez do příkazové řádky a zadej arp -a, uvidíš tam MAC adresu a IP adresu.

3)Pokud bod 2) selhal, proveď factory reset a vše nastav znovu. Na internetu najdeš defaultní IP administrativního rozhraní MSI. Opět platí, že na PC musíš mít staticky nastavenou adresu, která patří do stejné síté jako administrativní rozhraní.

4)Pokud máš od UPC statickou IP, nastav na WAN portu adresy a masku, kterou si zjistil v bodu 0). Pokud máš dynamickou, na WAN portu nastav, že chceš získat adresu automaticky (z DHCP). Sice se to nedoporučuje, bohužel, je to nutné zlo.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

problem se vyřešil banálnim přepojenim modemu do WAN a PC do LAN + factory resetem (dělal jsem ho celou dobu špatně) , díky moc za ten postup, byla to ale banalita... ovšem mam další problem
, jelikož už jsme uvedli router do stavu funkčního tak začal pracovat uplně, takže se mi zdá že možná svojí starou technologii brzdí linku

připojení PC pouze na ten UPC modem http://speedcap.net/sharing/files/02/5b ... b53e2f.png

tohle je s routerem http://speedcap.net/sharing/files/01/51 ... 0d4d15.png

předtim běžela takhle pomalu jen wifi, protože pochopitelně router umí jen 11b/g nebo nějaký SuperG (pro speciální zařízení), to by tolik nevadilo, ale ted mi takhle běží i rychlost na PC

nešlo by do toho nějak šáhnout ?

router MSI RG60SE

díky za pomoc
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Řekl bych, že propad výkonu je kvůli NATování, sice jsem říkal, že nějaký bude, ale nečekal jsem, že tak velký.

Zkoušel jsi prvně navrhované řešení, připojit UPC router do LAN (a na MSI vypnout DHCP)? Pokud toto nefunguje, pak je skutečně jedinou možností NAT. S propady výkonu toho moc nenaděláš, je to dáno tím, že krabička nestíhá. Možná (a to opravdu jen možná) by trošku pomohl update firmwaru (pokud je dostupný) nebo nějaký alternativní firmware (DD-WRT, Tomato Firmware...). Nebo to taky může zhoršit. :D Každopádně rozdíl bude minimální.

Doporučoval bych koupit nový WiFi router. Stojí to pár šlupek a navíc získáš nové funkce. Tvůj MSI má jen WPA, dnes je bezpečné minimum WPA2. Zlepší se ti pokrytí signálem (při používání n-kové WiFi).
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

firmware jsem našel nejnovější z dubna 2011 a nešel mi tam nahrát, ale pohledám ještě, to vypnutí DHCP zkusim nějak

a jakej router by si doporučil ? specifikace sítě znáš, je to 120/12 linka, žádný extra funkce nepotřebuju, jen chci aby to šlo minimálně do PC co je připojení přes LAN kabelem tak rychle jak to má jít :D

edit : vypnuti DHCP na tom MSI routeru nefunguje, respektive to je jak předtim, prostě to rozdá jednou a pak už nic
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Namátkou:
EDIT: http://www.alza.cz/tp-link-tl-wdr3500-d358426.htm

Zkus se podívat na fórum, někde se to už určité řešilo. Ale v podstatě ti bude stačit téměř cokoli. Dávej si pozor, aby to mělo 1 Gb/s porty, WiFi 801.11n, WPA2 PSK šifrování a na škodu nejsou ani externí odpojitelné anténky.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

hele ten co si poslal má jenom 100mb LAN ne ? takže nemá 1GB/s porty ne ? jenom se ujišťuju
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Jojo ten krap ma jen 10/100... az wdr3600 ma Gi Lan

http://www.czc.cz/tp-link-tl-wdr3600/11 ... 3082882=s5
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Omal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Omal »

Sorry, moje chyba.

Vyber určitě nějaký s 1 GbE.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr3600
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr3500
Jsou to stejné routery (alespoň dle HW vevnitř), dost pochybuju, že bude stejná konfigurace významně výkonnější. I když to mohli zkryplit záměrně, žejo :)
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jak jsem ve vedlejšim threadu uvedl, vzal jsem Tenda T60 (né T6) , zatim spokojenost

jenom jsem nevyřešil problem, že se na mojí IP nemůže nikdo připojit, předtim jsem mohl hostovat různý hry , a taky mam v ipconfigu jinou IP než ukazujou java aplikace na webu
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

To proto, že NAT.
Můžeš buď nastavovat jednotlivé přesměrování pro jednotlivé sockety, nebo dát DMZ na tvůji IP na PC a pojede to zase. Tedy mělo by.
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátové sítě“