nvidia - padání grafického ovladače

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Zamčeno
Miroo
Nováček
Nováček

nvidia - padání grafického ovladače

Příspěvek od Miroo »

Zdravím, asi před 3 dny mi při zapínání her sem tam stávalo, že spadly a ovladač grafiky zahlásil "Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat a byl obnoven." Začalo se to stupňovat až už mi to hlásilo při každém spuštění a občas to hodilo rovnou Blue Screen. Nejpodivnější je, že Counter Strike: Global Offensive mi funguje naprosto bez problému (přitom mám zaplé neomezené FPS, takže hra tu kartu ždíme, co to dá). U Skyrimu či Walking Dead mi okamžitě vyskočí Blue Screen a Deus Ex Human Revolution: Directors Cut mi společně s ovladačem pouze spadne na plochu. Všechny hry mám zakoupený na Steamu a tím pádem bych měl mít aktuální DirectX a všechny ostatní věci důležité pro hraní.Zkusil jsem sem přeinstalovat systém a vyzkoušel jsem několik verzí grafických ovladčů, rovněž jsem zkusil kartu pořádně pročistit, ale nic z toho nic nevyřešilo. Problém se objevil, dá se říct, ze dne na den, protože ještě minulej týden sem s kartou neměl sebemneší poblém.
Předem dík za rady.

grafická karta: GTX 570 Gigabyte Super Overclock
procesor: INTEL core i5 750 2.67 GHz
RAM: Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport

Hladis//Spatna sekce - presun
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: padání grafického ovladače

Příspěvek od CZECHYa »

Změřit teploty v zátěži pomocí HWMonitor, vyčistit od prachu, přepastovat, případně podtaktovat.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: padání grafického ovladače

Příspěvek od Krteq »

Neproběhla před tím objevením častého výskytu problému instalace novějšího ovladače?

Pokud ano, zkus odinstalovat stávající driver v nouzovém režimu přes DDU a nainstaluj 314.22 WHQL. Tenhle bug GeForce driveru není stále opraven :(

:arrow: viz. Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva - s dalšími dotazy pokračuj tam.

Zde LOCK
Zamčeno

Zpět na „Ovladače a BIOSy“